De valse belofte van goedkope stroom

14:04 De belofte dat groene stroom tot een lagere elektriciteitsrekening zou leiden voor gezinnen en bedrijven is nog niet uitgekomen. Europese regels staan in de weg. 

Meer krantenkoppen in België

Doelman Ginger Ydens nam mee doorstart van KFC Lissewege (4D)

Het verhaal is voldoende gekend. KFC Lissewege vervulde een toonaangevende rol in tweede provinciale tot ettelijke kernspelers opteerden om andere oorden op te zoeken. In eerste instantie wilde Johan Dauwens, al meer dan dertig jaar voorzitter, de vereniging opdoeken, maar uiteindelijk ging hij akkoord met de doorstart in vierde provinciale.
The post Doelman Ginger Ydens nam mee doorstart van

Lees meer »

Bloemenevenement laat zich inspireren door kunstenaar Paul Delvaux: “Feest dat zowel vertrouwd als verrassend vernieuwend is”

Van donderdag 19 tot en met maandag 23 september wordt de site van het Koksijdse gemeentehuis ondergedompeld in een bloemendecor voor het driejaarlijkse bloemenevenement ‘Koket Koksijde’. Voor deze florale editie ging de gemeente Koksijde opnieuw in zee met Floraliën Gent en liet zich inspireren door Paul Delvaux.
The post Bloemenevenement laat zich inspireren door kunstenaar Paul Delvaux: “Feest dat

Lees meer »

Twintiger aangeklaagd voor drie kruisboogmoorden in Engeland

Een 26-jarige man die ervan beschuldigd wordt de vrouw en twee dochters van een BBC-sportcommentator met een kruisboog gedood te hebben is dinsdag aangeklaagd voor de drie moorden. Daags nadat hij begin juli de drie vrouwen dodelijk verwondde werd Kyle Clifford al opgepakt, en hij zit nog steeds in voorlopige hechtenis, meldt de politie van Hertfordshire.

Lees meer »

Purperbacterie in Rumst kleurt water rood: “Een spectaculair, maar op zich onschadelijk fenomeen”

Het leek wel een tafereel uit een horrorfilm: de hofgracht van kasteel Laarhof in Rumst kleurde begin deze week van de ene op de andere dag rood. De graaf die in het kasteel woont, dacht aan een vandalenstreek. Stalenonderzoek wees al snel naar de purperbacterie. Professor microbiële technologie Siegfried Vlaeminck van de Universiteit Antwerpen duidt het fenomeen. "De verkleuring kan

Lees meer »

Niemand kan en wil zo ver gaan als de Mossad

De aanval met de beepers in Libanon toont opnieuw hoe ver Israëlische veiligheidsdiensten zich wagen. Al meer dan zeventig jaar ontwikkelt Israël “de meest robuuste, gestroomlijnde moordmachine in de geschiedenis”. “Onschuldige burgers in gevaar brengen is een noodzakelijk kwaad.”

Lees meer »

Gisèle Pelicot ontstemd over insinuaties van medeplichtigheid bij verkrachtingen: “Ik voel me vernederd en behandeld als een al­co­holi­cus”

Gisèle Pelicot, de 72-jarige vrouw die jarenlang door haar echtgenoot werd gedrogeerd en door tientallen mannen is verkracht, heeft woensdag op het proces tegen haar man en vijftig anderen fel uitgehaald naar insinuaties van de advocaten van verschillende beschuldigden omtrent een eventuele medeplichtigheid bij haar verkrachtingen. “Sinds ik in deze zaal aangekomen ben, voel ik me vernederd. Men behandelt me

Lees meer »

LIVE EK WIELRENNEN. Na 35 kilometer koers krijgt eenzame Tsjechische vluchter kleine voorsprong, Belgen houden zich rustig

Net geen Belgische medaille bij de junioren mannen op het EK wielrennen. Felix Orn-Kristoff pakte na een sprint met drie het goud. Matijs Van Strijthem en Nio Vandevorst werden iets later vierde en vijfde. Ook de elite vrouwen zijn begonnen aan hun Europees kampioenschap. Zonder Lotte Kopecky en dus moet vooral het collectief de sterkte worden.

Lees meer »

Youssef uit ‘Kamp Waes’ officieel in verdenking gesteld van seksueel grensoverschrijdend gedrag met drie minderjarige leerlingen

Youssef Challouki (28), bekend als deelnemer uit ‘Kamp Waes’, is officieel in verdenking gesteld van seksueel grensoverschrijdend gedrag met drie minderjarigen. De voormalige leerkracht van het Scheppersinstituut in Deurne verscheen woensdag voor de onderzoeksrechter, hij werd vrijgelaten onder voorwaarden. “Op die manier kan hij zijn therapie verderzetten”, zegt zijn advocate.

Lees meer »

Cycloon Boris zorgt óók voor plezier, zo getuigt dit Vlaamse gezin in Oostenrijk: “In zeven jaar nog nooit meegemaakt”

Boris zorgt voor ellende alom in Oostenrijk, Duitsland en Tsjechië, maar ook voor plezier. In Mühlbach am Hochkönig, een dorp in het Oostenrijkse Salzburger Land, gingen Bart Van Hombeek (39) en zijn zoon Marcel (5) vandaag gewoon snowboarden. “Er lag op sommige plekken een meter sneeuw. En vorige week zaten we nog in onze t-shirt in de tuin.”

Lees meer »