‘De maatschappij raakt steeds meer gepolariseerd’: VUB-rector bezorgd over toename religieuze invloed op campus

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Drie graftrommels te bewonderen in Martinuskerk

De drie onlangs gerestaureerde graftrommels van Westvleteren werden tentoongesteld in de Martinuskerk. Deze bijzondere erfgoedstukken, ooit geplaatst op het graf van de jonge Maria Fieu, die op elfjarige leeftijd overleed in 1929, zijn gered van de tand des tijds en schitteren nu in volle glorie. Nu gaan ze terug naar het kerkhof van het dorp.
The post Drie graftrommels

Lees meer »

Na levenslang verbod is Tanja Dexters vastberaden rijbewijs terug te eisen: “Een echte alcoholist kan geen zeven maanden zonder, ik wel”

Ex-Miss België Tanja Dexters (46) is vastberaden om haar rijbewijs terug te krijgen. Tanja kreeg in 2021 na meedere verkeersinbreuken te horen dat ze levenslang ongschikt verklaard werd om te rijden, maar hoopt nu dus dat daar verandering in komt. “Momenteel ben ik fulltime huisvrouw en leef ik op kosten van mijn man. Zonder rijbewijs kan ik gewoon niet ondernemen

Lees meer »

De U7 van KVC Jong Eernegem Ichtegem

De U7 van KVC Jong Eernegem Ichtegem komt in twee reeksen uit. De A-ploeg trekt zaterdag naar KM Torhout. Voor de B-ploeg staat een verplaatsing naar TSC Proven op het programma. Boven herkennen we trainer Kenai Rommelaere, Louk Jonckheere, Louis Deconinck, Thibault Deconinck, Cyriel Vandamme, Leon Jacobs, Eden Wybo, Delano Spriet, Marcel Biesiada, Jaekoob Bellaaziz
The post De U7

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Met of zonder de fiets naar het werk, maakt dat nu zo’n verschil?
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe gezichten in De Wassenaard

Het acute lerarentekort blijft voor heel wat scholen een probleem. Voor directies en schoolbesturen is het tijdens de grote vakantie vaak nagelbijten en angstig afwachten wanneer ze op zoek moeten naar een vervanger voor een leerkracht die op pensioen gaat of de school verlaat. In De Wassenaard werken sinds begin deze maand drie nieuwe leerkrachten.
The post Nieuwe gezichten

Lees meer »