Commissievoorzitter Von der Leyen in Kiev: “De EU is hier om Oekraïne te helpen om het licht aan te houden”

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft een bezoek gebracht aan Kiev. De Europese Unie belooft extra hulp aan Oekraïne om zich te verdedigen tegen de Russische aanvallen en de winter door te komen. Geld dat Oekraïne goed zal kunnen gebruiken, want komende winter belooft nog zwaarder te worden dan de 2 vorige, waarschuwt het Internationaal Energieagentschap. 

Meer krantenkoppen in België

Noord-Korea vuurt twee ballistische raketten af

Noord-Korea heeft woensdag zeker twee ballistische korteafstandsraketten afgevuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap, verwijzend naar bronnen uit het Zuid-Koreaanse leger. Ook het Japanse ministerie van Defensie bevestigt de lancering van de raketten.

Lees meer »

Eerste thuiswedstrijd voor Kortrijk Spurs A

Balti Kortrijk Spurs A kon op de eerste speeldag niet winnen op het veld van Vamos Stekene – Sint-Gillis-Waas A. Toch graaide de ploeg van voorzitter Jurgen Demolie een puntje mee na de 3-2 eindstand (25/17, 11/25, 26/24, 19/25, 15/13). Zondag staat de eerste thuiswedstrijd in eerste nationale op de kalender.
The post Eerste thuiswedstrijd voor Kortrijk Spurs A

Lees meer »

Een film als een jazzclub: ‘Soundtrack to a coup d’état’ verweeft politiek en muziek over de Congolese onafhankelijkheid

"Ik wil dingen opengooien", zegt regisseur Johan Grimonprez over zijn documentaire ‘Soundtrack to a coup d’état’. Die gaat over de woelige jaren net voor en na de onafhankelijkheid van Congo, de moord op Patrice Lumumba en de internationale context van die tijd. Grimonprez maakt een verbluffende vertelling met archiefbeelden en muziek, van Louis Armstrong tot Nina Simone en de beroemde

Lees meer »

LIVE CLUB BRUGGE-DORTMUND (woe, 21u). Hayen en Vanaken spreken zo dadelijk met de pers, volg het hier op de voet

Club Brugge opent morgen om 21 uur zijn campagne in de vernieuwde Champions League met een thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund. Jan Breydel droomt van een eerste stunt tegen de finalist van vorig seizoen. In de voormiddag werkte blauw-zwart een training af, zo meteen spreken Nicky Hayen en Hans Vanaken met de pers. De wedstrijd is LIVE te bekijken op VTM

Lees meer »

SIGOe-fuif in de Klokkenputten voor het goede doel: Voor tieners én volwassenen

De Ouderraad van SIGO Eernegem organiseert op zaterdag 21 september de tweede editie van de populaire SIGOe-fuif in de Klokkenputten van Eernegem, na het succes van de eerste editie twee jaar geleden. Het evenement belooft wederom een fantastische avond te worden met een gevarieerd programma voor zowel tieners als volwassenen.
The post SIGOe-fuif in de Klokkenputten voor het goede

Lees meer »

Amerika-expert na tweede moordpoging op Trump: “Hij heeft vijanden die het op zijn leven hebben gemunt, daar kunnen z’n marketeers mee aan de slag”

Negen weken nadat een 20-jarige man tijdens een campagnebijeenkomst een mislukte moordaanslag op oud-president Donald Trump pleegde, werd een 58-jarige gewapende man aangehouden die de golfspelende Trump nabij zijn huis in Florida in het vizier nam. Wat betekent dit voor Trumps kansen om het Witte Huis te heroveren? Expert Amerikaanse politiek Herman Matthijs (VUB): “Zijn campagneteam zal dit zeker uitspelen.”

Lees meer »