Chiro Leieland trekt nieuw werkjaar op gang met leuke startdag

Op de derde zondag van september was het traditioneel startdag bij Chiro Leieland. Om 14 uur was het verzamelen geblazen aan het heem. De 23-koppige enthousiaste leiding en de VB’s stonden de leden op te wachten om ze welkom te heten. Na de gebruikelijke foto’s konden de leden de zaal binnengaan en werden ze geteld. Samen met de leiding en VB’s vormde Chiro Leieland een groep van 143. Daarna kon er van start gegaan worden met de leidingsvoorstelling. Aan de hand van een kort videofragment moesten de leden raden wie in welke afdeling als leiding zou staan. Nieuw dit jaar is de vlinderleiding. Sander neemt deze taak op zich. Hij zal iedere week in een andere afdeling te vinden zijn. Nadat iedereen wist wie bij wie hoorde, kon elke afdeling zijn/haar stekje opzoeken/inrichten en kennismaken met elkaar. Lid worden van Chiro Leieland kan vanaf het 2de tot het 6de leerjaar. De Chirowerking vindt plaats van 14 tot 17.30 uur. Voor leden van het 1ste tot het 6de middelbaar van 14 tot 18.30 uur. Er kan drie zondagen gratis geprobeerd worden. Meer info in het heem (Tomberg 21A in Beveren-Leie). (RSB/foto Rita Sabbe)

The post Chiro Leieland trekt nieuw werkjaar op gang met leuke startdag is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Al meer dan 1.000 mensen geëvacueerd door noodweer in noorden van Italië

Nadat depressie Boris de afgelopen dagen Centraal-Europa overspoelde met regen, is nu Zuid-Europa aan de beurt. Vooral Italië krijgt heel wat neerslag te slikken. De noordelijke regio Emilia Romagna wordt geteisterd door overstromingen. Daar zijn intussen meer dan 1.000 bewoners geëvacueerd. Lokaal kan er tot het einde van de week tot 200 mm neerslag vallen en mogelijk lokaal zelfs nog

Lees meer »

Duitse minister roept Volkswagen op om geen fabrieken te sluiten

De Duitse minister van Economie Robert Habeck heeft het autoconcern Volkswagen vrijdag opgeroepen om geen fabrieken te sluiten in Duitsland. “De vestigingen moeten behouden blijven”, zei hij tijdens een bezoek aan de VW-fabriek in Emden, in het noordwesten van het land. De minister wil ook bekijken hoe de overheid de markt voor elektrische wagens kan ondersteunen.

Lees meer »

Wetenschappers doen “onvoorstelbare” ontdekking diep in de kosmos: grootste straalstromen ooit waargenomen uit ‘superzwaar zwart gat’

Diep in de kosmos hebben astronomen de grootste straalstromen ooit waargenomen, afkomstig uit een ‘superzwaar zwart gat”. Ze zijn liefst 140 keer groter dan onze Melkweg en dat slaat wetenschappers met verstomming, want ze dachten dat zoiets fysisch onmogelijk was? Tot nu, dus. Wat hebben ze precies ontdekt? Hoe hebben ze dat gedaan? En wat maakt dit nu zo uitzonderlijk?

Lees meer »

Gezinsbond organiseert garageverkoop

Op zaterdag 28 september organiseert de Gezinsbond Eernegem een garageverkoop. Deelnemers kunnen hun spullen verkopen vanuit hun garage of op de oprit. Kopers ontvangen een lijst met de adressen van de deelnemende locaties. Gezinsbond-leden kunnen zich inschrijven tegen 3 euro, terwijl niet-leden 6 euro betalen. Stort je bijdrage op rekeningnummer BE21 0011 7909 3503 van
The post Gezinsbond organiseert

Lees meer »

Herkennen de ‘Thuis’-fans dit schilderij? VRT 1-soap knipoogt in jubileumseizoen naar het verleden met nostalgische elementen

‘Thuis’ blaast dit jaar 30 kaarsjes uit en dat laat de VRT 1-soap niet stilletjes voorbijgaan. De makers hebben een speurtocht bedacht waarin kijkers verwijzingen naar het roemrijke ‘Thuis’-verleden kunnen ontdekken. De eerste hint kwam in de vorm van een schilderij dat jarenlang in de woonkamer van Simon en Frank prijkte, maar verloren ging in een brand.

Lees meer »

Chiro Leieland trekt nieuw werkjaar op gang met leuke startdag

Op de derde zondag van september was het traditioneel startdag bij Chiro Leieland. Om 14 uur was het verzamelen geblazen aan het heem. De 23-koppige enthousiaste leiding en de VB’s stonden de leden op te wachten om ze welkom te heten. Na de gebruikelijke foto’s konden de leden de zaal binnengaan en werden ze geteld.
The post Chiro Leieland

Lees meer »

“Schoonste plek langs de autostrade”: Iepers straattheaterduo Kartje Kilo lost muzikale ode aan Nazareth

Kartje Kilo loste vrijdag hun nieuwste single Nazareth. De video werd opgenomen aan hun favoriete tankstation langs de E17. “Dit keer geen feesthit, maar een chill cruisenummer om af te spelen in de auto en te stoppen op de mooiste plek langs de E17”, zegt Johan Feys, de helft van het Ieperse straattheaterduo.
The post “Schoonste plek langs de

Lees meer »

Afvalintercommunales IVBO en IVOO sluiten strategische alliantie voor de as Brugge-Oostende

Wat op ziekenhuisvlak voorlopig niet (meer) kan, lukt wel voor de afvalverwerking: Oostende en Brugge zullen samenwerken. IVBO en IVOO hebben een strategische alliantie gesloten, de twee afvalintercommunales zullen nagaan hoe ze structureel extra meerwaarde kunnen creëren over de as Brugge-Oostende. Door de alliantie willen de twee intercommunales hun slagkracht verhogen en onderzoeken hoe ze gezamenlijk een antwoord kunnen bieden

Lees meer »

Politie rukt opnieuw uit naar Brugse school na verontrustende online berichten: “Minderjarige leerlinge meegenomen voor verhoor”

Voor de tweede keer op enkele dagen tijd is de politie uitgerukt naar een Brugse school nadat er online mogelijk verontrustende berichten werden onderschept. Maandag was dat het geval in de Maricolen in de Brugse binnenstad. Een minderjarig meisje werd daar meegenomen voor verhoor.
The post Politie rukt opnieuw uit naar Brugse school na verontrustende online berichten: “Minderjarige leerlinge

Lees meer »

Boetes uit beruchte trajectcontroles vloeien naar nieuwe brug: “Perfecte verbinding van fietspaden over de IJzer”

Tal van bestuurders werden het voorbije jaar betrapt door de nieuwe trajectcontroles in Lo-Reninge. Een mogelijke troost: hun boetes worden nu geïnvesteerd in een nieuwe brug over de IJzer. “Voor de veiligheid van zwakke weggebruikers.”
The post Boetes uit beruchte trajectcontroles vloeien naar nieuwe brug: “Perfecte verbinding van fietspaden over de IJzer” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers na ongeziene aanval met ontploffende biepers in Libanon: “7 oktober wordt een heel belangrijke datum”

Libanon ontwaakt met een zware kater nadat dinsdag tot liefst 2.800 mensen gewond raakten en twaalf doden vielen verspreid in heel het land. Plots ontploften massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, al zeker sinds begin dit jaar op grote schaal. Volgens CNN en ‘The New

Lees meer »

Bewoners Westhoek houden hart vast voor een nat najaar: “Als ik terugdenk aan vorig jaar, krijg ik kippenvel”

De beelden van de verwoestende kracht van storm Boris roepen nare herinneringen op bij slachtoffers van de wateroverlast in de Westhoek vorige herfst. Ze houden hun hart vast voor wat het najaar brengt. “We hebben geen flauw idee van wat er al ondernomen is om ons beter te beschermen.”
The post Bewoners Westhoek houden hart vast voor een nat

Lees meer »