‘Chipbedrijf Qualcomm benaderde Intel voor overname’

21:59 Het Amerikaanse chipconcern Qualcomm heeft zijn sectorgenoot Intel de afgelopen dagen benaderd met het oog op een overname. Dat meldt The Wall Street Journal vrijdagavond. 

Meer krantenkoppen in België

Bende van Nijvel-dossier straks openbaar? Justitieminister Van Tigchelt is voorstander: “Elk initiatief om waarheid te achterhalen, verdient onze steun”

Eind juni kondigde het federaal parket aan dat het onderzoek naar de Bende van Nijvel na veertig jaar werd stopgezet. Nu gaan er stemmen op om historici en academici een blik te laten werpen op het Bende-dossier en zelfs het strafdossier helemaal openbaar te maken. Minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld) is alvast voorstander, verneemt HLN. “Zo’n initiatief

Lees meer »

Verschillende doden bij nieuw kartelgeweld in Mexico

Bij geweld in de Mexicaanse deelstaat Sinaloa, in het noordwesten van het land, zijn zaterdag een tiental mensen gedood. Het gebied wordt verscheurd door geweld tussen twee rivaliserende drugskartels. In totaal hebben de gevechten de afgelopen twaalf dagen aan zeventig personen het leven gekost.

Lees meer »

Pelt en Houthalen-Helchteren zetten hun Olympiërs in de bloemetjes

De gemeenten Pelt en Houthalen-Helchteren hebben hun atleten die deelnamen aan de Olympische Spelen in Parijs in de bloemetjes gezet. Dat gebeurde tijdens een huldiging in belevingscampus De Stroming in Pelt en het gemeentehuis in Houthalen-Helchteren. Kajakkers Hermien Peters, Artuur Peters en Lize Broekx mochten op de Spelen aantreden in de finale. Zwemster Roos Vanotterdijk plaatste zich dan weer 2

Lees meer »

Zonnebeke gaat voor label ‘Warme Gemeente’

Zonnebeke wil een warme gemeente zijn, op zoveel mogelijk vlakken. In oktober worden jaarlijks de thema’s geestelijke gezondheid en kankerbestrijding aangekaart.
The post Zonnebeke gaat voor label ‘Warme Gemeente’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Op de Mercator met Christof Witters, die theaterstuk maakt over Nirvana: “Creatief zijn maakt mij zo gelukkig”

Een rebel with a cause: geen betere manier om Christof Witters te omschrijven dan de titel van de legendarische film met James Dean te parafraseren, en dat met de nadruk op ‘with’ en niet ‘without’. Want een doel heeft Christof wel degelijk. Samen met zijn partner Sofie Engelen en vriend Vincent Van Hoorick maakte deze Oostendse rebel een beklijvend theaterstuk

Lees meer »

Vlaams Rampenfonds verwerkte al kwart van de schadedossiers van grote wateroverlast in november 2023

Na de wateroverlast werden er vanuit de Westhoek maar liefst 354 schadedossiers ingediend bij het Rampenfonds van de Vlaamse overheid. Samen met de rest van Vlaanderen komt dat neer op een totaal van 560 aanvragen. Op vandaag werd er al 25,4 procent daarvan verwerkt.
The post Vlaams Rampenfonds verwerkte al kwart van de schadedossiers van grote wateroverlast in november

Lees meer »

Eurostar dreigt ermee Nederland te verlaten

De uitbater van hogesnelheidstreinen Eurostar dreigt ermee in 2025 geen treinen meer te laten rijden op Nederlandse bodem. “Zonder toegang tot noodzakelijke infrastructuur worden de verbindingen met Londen en Parijs opgeschort”, zegt Eurostar-topvrouw Gwendoline Cazenave in een opiniestuk in de Nederlandse krant Het Financieele Dagblad.

Lees meer »

‘Ensor meets Afrika’ in Pauste Gallery

In de expo ‘Ensor meets Afrika’ in Pauste Gallery brengen twee exposanten hun interpretatie van het werk van James Ensor. Gina Creminger laat zich inspireren door haar ervaringen in Zuid-Afrika. “Mijn werk draait om de kracht van geschiedenis, macht, schoonheid en transformatie.” Jeffrey Lowyck is autodidact en creëerde tijdens de coronapandemie zijn ‘amorfe equidae’, paardachtige
The post ‘Ensor meets

Lees meer »

LIVE WERDER BREMEN – BAYERN (za, 15u30). Ook Kompany, die Müller op hilarische wijze ziet vallen, pleit voor bovengrens op aantal matchen

Bayern München gaat op de vierde speeldag van de Bundesliga op bezoek bij Werder Bremen, het nummer acht dat 5 op 9 telt. Kompany en co zijn nog foutloos na drie duels en maakten dinsdag in de Champions League nog brandhout van Dinamo Zagreb: 9-2. Trekt de Duitse recordkampioen die lijn door tijdens de moeilijke verplaatsing aan de Weser?

Lees meer »

Marie-Jeanne ziet zeldzame ‘wingerdpijlstaart’ in haar tuin: “Zo’n rare vlinder heb ik nog nooit gezien”

Marie-Jeanne Deblaere woont langs het kanaal Duinkerke-Veurne toen ze ineens op een stuk van het houten plantklimrek een bijzondere vlinder zag. Navraag leerde haar dat het om de wingerdpijlstaart ging. De kans dat je die vlinder in België ziet, is eerder klein.
The post Marie-Jeanne ziet zeldzame ‘wingerdpijlstaart’ in haar tuin: “Zo’n rare vlinder heb ik nog nooit gezien”

Lees meer »