Burgemeester voert systematische identiteitscontroles in tegen overlast op Broekplein in Harelbeke

Naar aanleiding van de aanhoudende overlast op het Broekplein in Harelbeke besloot de burgemeester om een extra maatregel te treffen. Vanaf nu zijn de politiediensten gemachtigd om systematische identiteitscontroles uit te voeren. Deze maatregel komt er nadat eerdere bemiddelingspogingen en preventieve acties onvoldoende resultaat opleverden.

Tijdens de zomervakantie kwamen er bij het stadsbestuur van Harelbeke tal van meldingen binnen van overlast op het Broekplein, gelegen tussen de Arendstraat en de Verenigde Natiënlaan. “Deze meldingen hadden betrekking op verbale agressie, beschadigingen aan woningen en straatmeubilair en overmatige geluidsoverlast door groepjes jongeren. Ondanks de inspanningen van stad Harelbeke, de jeugddienst, vzw Arktos en Politiezone Gavers om de situatie te bedaren door middel van gesprekken en preventieve controles, bleef de problematiek”, duidt burgemeester Alain Top. “De buurtbewoners van het Broekplein hebben recht op een rustige en leefbare omgeving en dat is momenteel niet het geval. Door de invoering van systematische identiteitscontroles geven we de politiediensten extra slagkracht om snel en effectief in te grijpen bij overlastsituaties.”

Snel leefbaarheid verbeteren

De politiediensten gaven zelf aan vragende partij te zijn voor deze maatregel, omdat het hen in staat stelt om kordater op te treden bij incidenten. De systematische identiteitscontroles zijn een aanvulling op de bestaande maatregelen om de rust in de buurt te herstellen. Het stadsbestuur hoopt met deze maatregel de leefbaarheid in de buurt snel te verbeteren en doet tegelijk een oproep aan alle bewoners om meldingen van overlast te blijven doorgeven, zodat er gericht kan worden ingegrepen.

The post Burgemeester voert systematische identiteitscontroles in tegen overlast op Broekplein in Harelbeke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zo liet Israël honderden biepers van Hezbollah ontploffen

9 doden en 2.800 gewonden, van wie er zeker 170 in kritieke toestand verkeren. Dat is de voorlopige balans van een nooit geziene aanval op de Libanese militie Hezbollah. Die zag vele honderden biepers (een apparaat waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, red.) ontploffen waarmee leden communiceren. Zo goed als gelijktijdig en tot in Syrië toe. Iedereen

Lees meer »

Zonnebeke gaat voor label ‘Warme Gemeente’

Zonnebeke wil een warme gemeente zijn, op zoveel mogelijk vlakken. In oktober worden jaarlijks de thema’s geestelijke gezondheid en kankerbestrijding aangekaart.
The post Zonnebeke gaat voor label ‘Warme Gemeente’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Chiro De Ginste klaar voor een denderende start: “Maak kennis met onze werking”

Chiro De Ginste beleeft jaren van hoogconjunctuur. Nagenoeg alle kinderen van dit gehucht zijn lid en beleven op zondag de mooiste momenten uit hun jeugd. Ook de aanwezigheid van het team van 21 leiders en de schitterende accommodatie spelen een grote rol. Op zondag 25 september staat de startdag gepland in de Grotstraat 66/1. Hoofdverantwoordelijke Sander Verfaillie licht de startdag

Lees meer »

Water trekt zich terug in Poolse stad Klodzko: immense schade wordt duidelijk

In Klodzko, een van de zwaarst getroffen steden in Polen, trekt het water zich stilaan terug. Zo wordt voor het eerst de immense schade duidelijk. In Polen, Tsjechië en Roemenië zijn verschillende doden gevallen door de passage van cycloon Boris. De ellende is echter nog niet voorbij, waarschuwt onze weervrouw Jill Peeters.Volg het nieuws over de extreme weersomstandigheden in Centraal-Europa

Lees meer »

Israëlisch leger geeft toe dat drie gijzelaars “wellicht” bij luchtaanval werden gedood – Houthi’s eisen raketaanval vanuit Jemen op

De Houthi’s uit Jemen hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor een raketaanval op Israël. “Een ballistische raket werd afgevuurd op een positie van het Israëlische leger. Meer dan twee miljoen zionisten moesten naar de schuilkelders vluchten, voor het eerst in de geschiedenis”, aldus een woordvoerder. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Pairi Daiza wordt (bijna) volledig rookvrij

Sinds vandaag is roken niet langer toegestaan in het dierenpark Pairi Daiza. Met uitzondering op 7 rookzones alleszins. Vanaf 31 december zou het sowieso bij wet verboden worden om te roken in recreatieparken, maar Pairi Daiza zet die stap dus al drie maanden eerder.

Lees meer »

“Eén persoon als schuldige aanduiden, daar ga ik niet in mee”: Coosemans, die in opvallend overleg ging met Fredberg, Rits en Vertonghen, steunt Riemer

Anderlecht zit in de hoek waar de klappen vallen. Na de eerste nederlaag van het seizoen tegen Racing Genk lieten heel wat fans opnieuw hun ongenoegen blijken over het geleverde spel. Na affluiten ging CEO Sports Jesper Fredberg in conclaaf met drie leiders in zijn kleedkamer. Colin Coosemans benadrukte echter meteen dat “er niets achter gezocht moest worden” en sprak,

Lees meer »

Twee eenmanspartijen duiken op in Tielt: “De kans dat we verkozen worden is uiteraard heel klein, maar je weet nooit”

Op 13 oktober liggen er in de Tieltse en Meulebeekse stemhokjes geen zes lijsten, maar acht. De grote zes krijgen namelijk het gezelschap van twee éénmanspartijtjes. Het gaat om ‘Het Verenigd Front Tegen Corruptie en Bullshit’ van Marc Bruggeman en ‘Weg File en Belasting’ van Pieterjan Debyser. We gingen praten met de twee nieuwkomers.
The post Twee eenmanspartijen duiken

Lees meer »

“De wet is de wet”: wordt ex-burgemeester van Moorslede Ward Vergote van de lijst gehaald?

De wegens belangenneming geschorste ex-burgemeester van Moorslede Ward Vergote (VISIE) wordt mogelijk geschrapt van de lijst van zijn partij voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Zijn veroordeling maakt hem volgens het Lokaal en Provinciaal Kiesdecreet onverkiesbaar. Vergote staat op de lijst als lijstduwer. “De wet moet gevolgd worden”, zegt oppositiepartij N-VA Plus.
The post “De wet is de wet”:

Lees meer »