Bruggeling Paul De fauw, bestuurder bij Fluvius en broer van burgemeester, overleden

Paul De fauw (75), de oudste broer van de Brugse burgemeester, is vrijdagmorgen 20 september gestorven. Hij was de gewezen directeur van de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij en medeoprichter van Fluvius.

“De oudste en meest wijze in onze familie is overleden”, zegt de Brugse burgemeester Dirk De fauw bij het overlijden van zijn oudste broer. Paul De fauw zag het levenslicht op 15 april 1949 in Sint-Andries.

Oudste zoon

Hij was de oudste zoon van voormalige gedeputeerde Hilaire De fauw en groeide op in een gezin met zeven kinderen: vier jongens en drie meisjes. Na zijn humaniora in het Sint-Leocollege studeerde Paul De fauw voor handelsingenieur aan de KU Leuven.

Heel zijn carrière werkte hij voor de energiesector. Hij startte in 1973 als adjunct-directeur bij de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij (WVEM), die toen zijn kantoren had in de Hoogstraat in Brugge. Hij werd directeur bij de WVEM, maakte de fusie van de energiebedrijven mee, werd bestuurder bij Luminus, Infrax, Fluvius en Aspiravi – de maatschappij die windmolens bouwt.

Respect

“Mijn broer was een gewaardeerd bestuurder binnen de Belgische energiesector. Een harde werker, punctueel. Hij bereidde al zijn dossiers goed voor. Hij had de gave om ingewikkelde energiedossiers op een voor iedereen begrijpbare manier uit te leggen. Hij genoot veel respect binnen de sector waar hij tewerkgesteld was. Maar bovenal was hij een lieve, altijd positief ingestelde man”, aldus Dirk De fauw.

Paul De fauw was gehuwd met Marianne Dapper en laat twee dochters en vijf plus-zonen na. Hij was opa van vijf kleinkinderen. Hij woonde in de Rode Beukendreef in Sint-Andries. “Paul was de pater familias geworden, na de dood van onze ouders. Hij was diegene die elk jaar op Kerstdag de familie bijeen bracht en een speech gaf”, vervolgt zijn broer.

Leukemie

Een jaar geleden werd leukemie vastgesteld bij Paul De fauw. De voorbije anderhalve maand verbleef hij in het AZ Sint-Jan, waar hij ook de strijd tegen een longinfectie aanging. Hij overleed in de nacht van donderdag op vrijdag in het ziekenhuis.

The post Bruggeling Paul De fauw, bestuurder bij Fluvius en broer van burgemeester, overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

David Beckham maakt grappige intrede in populaire voetbalshow en heeft voor presentatrice uniek cadeau

Met Thierry Henry, Jamie Carragher en Micah Richards beschikt het Amerikaanse CBS Sports tijdens ‘Champions League Today’ – een voetbalshow waarvan de clips geregeld viraal gaan – al over aardig wat gerenommeerde analisten. Daar komt nu ook David Beckham (49) bij. De Engelse ex-speler nam zijn collega’s meteen te grazen en had ook een mooi cadeau in huis voor de

Lees meer »

In gesprek met chef Yotam Ottolenghi over comfortfood: “Gerechten die nostalgie oproepen en iets in je losmaken”

‘Comfort’, het nieuwe kookboek van chef-kok Yotam Ottolenghi, staat volledig in het teken van comfortfood. Radiomaker Linde Merckpoel kon hem en coauteur Verena Lochmuller erover spreken. De koks vertellen hoe veelzijdig comfortfood is en hoe het klaarmaken alleen al veel rust met zich mee kan brengen. "Het zijn gerechten die nostalgie en herinneringen oproepen, maar toch kan andermans comfortfood ook

Lees meer »

Trajectcontrole in doortocht Beselare sinds maart bewijst meteen zijn nut: “65 Franse bestuurders kregen in het begin tien tot twaalf boetes”

De trajectcontrole in de Wervik- en Beselarestraat in de bebouwde kom van Beselare heeft sinds begin maart al flink wat opgeleverd. Er zijn tot ongeveer 20 augustus al 605 boetes verstuurd. “Daarvan zijn er ondertussen 400 betaald”, aldus schepen van Mobiliteit Koen Meersseman (#Team8980) op de gemeenteraad in Zonnebeke. “De investering rendeert. Er zijn 65 Franse bestuurders die in het

Lees meer »

Choreografe Anne Teresa De Keersmaeker biedt publiekelijk excuses aan na beschuldigingen over grensoverschrijdend gedrag

Anne Teresa De Keersmaeker, de oprichtster van dansgezelschap Rosas, die door ex-medewerkers beschuldigd wordt van grensoverschrijdend gedrag, heeft voor het eerst publiekelijk haar excuses aangeboden. Dat deed ze afgelopen dinsdag tijdens een symposium bij Opera Ballet Vlaanderen in Gent. Rosas deelt nu ook haar speech online. "Ik wil me excuseren voor iedereen die ik teleurgesteld en gekwetst heb", luidt het.

Lees meer »

Eurostar dreigt ermee Nederland te verlaten

De uitbater van hogesnelheidstreinen Eurostar dreigt ermee in 2025 geen treinen meer te laten rijden op Nederlandse bodem. “Zonder toegang tot noodzakelijke infrastructuur worden de verbindingen met Londen en Parijs opgeschort”, zegt Eurostar-topvrouw Gwendoline Cazenave in een opiniestuk in de Nederlandse krant Het Financieele Dagblad.

Lees meer »

Caroline van Parfumerie Gutmann in Roeselare zoekt een overnemer: “Gezondheid laat het niet meer toe”

Caroline Werbrouck (59) is sedert 1987 het gezicht van Schoonheidsinstituut en Parfumerie Gutmann in de Galerij Demeester. Nu kijkt Caroline uit naar een overnemer want gezondheidsredenen nopen Caroline ertoe om het iets rustiger aan te doen.
The post Caroline van Parfumerie Gutmann in Roeselare zoekt een overnemer: “Gezondheid laat het niet meer toe” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cercle Brugge verliest in eigen huis met 2-3 van Racing Genk

Racing Genk heeft zaterdag op de zevende speeldag van de Jupiler Pro League in het Jan Breydelstadion Cercle Brugge met 2-3 opzijgezet. De bezoekers lieten na de score verder uit te diepen.
The post Cercle Brugge verliest in eigen huis met 2-3 van Racing Genk appeared first on KW.be.

Lees meer »