Bloed- en stamceldonoren voor patiënten met bloedkanker gezocht: “Dankzij 19-jarige donor leef ik nog”

Bijna elk uur krijgt een Belg de diagnose van bloedkanker. Bloed- en stamceldonoren kunnen voor deze patiënten leven of dood betekenen en daarom roept het Rode Kruis op tot meer donaties. “Dankzij mijn stamceldonor, een 19-jarig meisje uit Engeland, leef ik nog”, zegt de Maaseikse Elke Stienissen (41), die in 2015 de diagnose van bloedkanker kreeg.

 

Meer krantenkoppen in België

Reconstructie voor dood van Annie De Poortere in 1994 van start, verdachte (78) doet niet mee

De reconstructie in de zaak van de dood van Annie De Poortere in 1994 in Sint-Martens-Latem ging woensdagochtend van start zonder de verdachte. De medewerking van de verdachte, haar toenmalige echtgenoot, de 78-jarige H.D., was van doorslaggevend belang omdat zijn verklaring centraal staat en er geen getuigen meer zijn die de man kunnen tegenspreken. Het is nog afwachten wat de

Lees meer »

Wij spraken met Vincent Kompany, daags voor zijn Champions League-debuut: “De finale is in München, dat is toch een extra stimulans”

Met een thuiswedstrijd tegen Dinamo Zagreb opent Bayern München zijn vernieuwde campagne van de Champions League. Voor Kompany wordt het zijn debuut als trainer op het kampioenenbal. “In principe is dit voor mij niets nieuw, maar we dromen van de finale”, vertelde hij vooraf in een gesprek met VTM NIEUWS-analist Gilles De Bilde.

Lees meer »

Purperbacterie in Rumst kleurt water rood: “Een spectaculair, maar op zich onschadelijk fenomeen”

Het leek wel een tafereel uit een horrorfilm: de hofgracht van kasteel Laarhof in Rumst kleurde begin deze week van de ene op de andere dag rood. De graaf die in het kasteel woont, dacht aan een vandalenstreek. Stalenonderzoek wees al snel naar de purperbacterie. Professor microbiële technologie Siegfried Vlaeminck van de Universiteit Antwerpen duidt het fenomeen. "De verkleuring kan

Lees meer »