Bijna ton cocaïne bestemd voor Antwerpen in beslag genomen: “Blokken hadden andere vorm om niet op te vallen”

In de haven van Santa Maria hebben de Colombiaanse autoriteiten donderdag bijna een ton cocaïne in beslag genomen. De drugs zaten verstopt in zakken suiker. De geschatte waarde zou zo’n 34 miljoen euro bedragen.

 

Meer krantenkoppen in België

Duitse toeriste voor West-Afrikaanse kust gedood door haai

Een Duitse toeriste is maandagavond omgekomen nadat ze door een haai aangevallen werd. De 30-jarige vrouw bevond zich aan boord van een catamaran, 278 km ten zuidwesten van het eiland Gran Canaria en voor de kust van het betwiste gebied Westelijke Sahara, toen de haai aanviel.

Lees meer »

Man (62) belandt in water tijdens wandeling met hond in Brugge: slachtoffer in kritieke toestand afgevoerd

In Brugge is maandagnamiddag een 62-jarige man uit het water gehaald. De zestiger was met zijn hond aan het wandelen toen hij op een vooralsnog onduidelijke manier in de brede gracht sukkelde. Hij werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis.
The post Man (62) belandt in water tijdens wandeling met hond in Brugge: slachtoffer in kritieke toestand afgevoerd

Lees meer »

Gezinsbond organiseert garageverkoop

Op zaterdag 28 september organiseert de Gezinsbond Eernegem een garageverkoop. Deelnemers kunnen hun spullen verkopen vanuit hun garage of op de oprit. Kopers ontvangen een lijst met de adressen van de deelnemende locaties. Gezinsbond-leden kunnen zich inschrijven tegen 3 euro, terwijl niet-leden 6 euro betalen. Stort je bijdrage op rekeningnummer BE21 0011 7909 3503 van
The post Gezinsbond organiseert

Lees meer »

Zo liet Israël honderden biepers van Hezbollah ontploffen

9 doden en 2.800 gewonden, van wie er zeker 170 in kritieke toestand verkeren. Dat is de voorlopige balans van een nooit geziene aanval op de Libanese militie Hezbollah. Die zag vele honderden biepers (een apparaat waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, red.) ontploffen waarmee leden communiceren. Zo goed als gelijktijdig en tot in Syrië toe. Iedereen

Lees meer »

Mongoolse universitaire medewerkers bezoeken zorggroep H. Hart voor studiedag

Zorggroep H. Hart Kortrijk ontving vijftien universitaire medewerkers uit Mongolië. Het gezelschap kwam voor een intensieve training rond de inclusie van personen met bijzondere noden in het onderwijs, op de werkplek en in de samenleving. Mongolië staat in vergelijking met Vlaanderen op het gebied van deze integratie vijftig jaar achter.
The post Mongoolse universitaire medewerkers bezoeken zorggroep H. Hart

Lees meer »

Nog veel meer trajectcontroles op komst

Het aantal trajectcontroles in Vlaanderen stijgt al jaren en er zijn er nog veel meer op komst. Dat schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag op basis van een rondvraag bij alle lokale lijsttrekkers van de 285 Vlaamse gemeenten voor ‘De Stem van Vlaanderen’.

Lees meer »

Meer winst voor Crelan

De bankengroep Crelan, de op vier na grootste van ons land, heeft de winst in de eerste zes maanden van het jaar zien stijgen. Dat blijkt uit de halfjaarresultaten van de coöperatieve bank.

Lees meer »

Deze jongeren zoeken als student hun weg in Nederland: “Dat ‘hospiteren’ in een Nederlands studentenhuis is écht niet leuk”

Het academiejaar van de hogescholen is deze week begonnen. In Nederland zijn de studenten al weken bezig. Wij zochten Belgische jongeren op die ervoor kozen in Nederland hun studie te volgen. Ze kunnen haarfijn uitleggen wat ‘hospiteren’ is, kennen nu ook de Nederlandse biermerken of zijn om een heel specifieke reden al bijna van het fietspad gereden.

Lees meer »

Baby overleden met symptomen die wijzen op shakenbabysyndroom

Op 15 september werd een bijna 4 maanden oude baby opgenomen in het UZ Gent. De artsen schakelden de politie in nadat de baby symptomen vertoonde die wijzen op het shakenbabysyndroom. Op 16 september is de baby in het ziekenhuis overleden.
The post Baby overleden met symptomen die wijzen op shakenbabysyndroom appeared first on KW.be.

Lees meer »