Bestuurders lappen massaal verbod om vanop Centrumbrug over de Korenmarkt te rijden aan hun laars (maar er staat een camera…)

Sinds woensdag is de Centrumbrug weer helemaal open voor het verkeer, inclusief de speciaal voor de hulpdiensten gereserveerde rijstrook. Daar mag geen ander verkeer over, maar dat lappen de bestuurders massaal aan hun laars. “Maar er staat een camera en die werkt”, zegt schepen Caroline Maertens. “Er zijn overigens meer dan voldoende verkeersborden die duidelijk maken dat je er niet door mag rijden.”

Maar dat blijkt dus heel wat bestuurders niet te hinderen. Wie over de spoorweg de Centrumbrug en op de Korenmarkt uitkomt, moet verplicht links de Ketelstraat in slaan om zo via de markt zijn of haar weg verder te zetten. De betonnen bloembakken die er tot voor kort stonden, zijn weg genomen. De rijstrook vlak voor café De Vagant en Bistro Jeanine is gereserveerd is voor de hulpdiensten. Bij noodgevallen kunnen die zo snel over de brug, waar het verkeerslicht bovenop die brug dan op rood springt om de hulpdiensten door te laten.

De betonnen bakken zijn verdwenen zodat de hulpdiensten naar de Centrumbrug kunnen. Maar dat brengt blijkbaar ook heel wat bestuurders op het idee om door de voetgangerszone richting de Nieuwstraat te rijden.

Opvallend is dat niet enkel bestuurders het doorrijverbod over die strook negeren als ze vanop de brug komen, maar er zijn ook anderen die vanuit de Nieuwstraat zo richting brug rijden. Ze moeten dan wel voor de brug rechts naar de Grote Markt, maar diezelfde plaats konden ze ook al bereiken door gewoon op het einde van de Nieuwstraat voor de Hallestraat te kiezen.

Vlak voor café De Vagant staat ook een ANPR-camera. Alle overtreders zijn dus ook gefilmd en kunnen dus wellicht binnenkort iets in de bus verwachten.

Ook vanuit de Nieuwstraat mag je de rijstrook niet gebruiken, dat is duidelijk aan gegeven. Ook fietsers mogen er niet door. Zij moeten het fiets- en wandelpad dat er naast gelegen is gebruiken.

The post Bestuurders lappen massaal verbod om vanop Centrumbrug over de Korenmarkt te rijden aan hun laars (maar er staat een camera…) is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Littler en Van Gerwen, die gesteund werd door heel zijn gezin, stoten door – Ontdek het programma van vandaag

Titelverdediger Michael van Gerwen heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de World Series of Darts Finals in Amsterdam. Zondagmiddag kijkt de Nederlander wereldkampioen Luke Humphries in de ogen. Die andere thuisspeler, Raymond van Barneveld, moest zijn meerdere erkennen in Luke Littler. Ook Rob Cross en Michael Smith verzekerden zich van een plekje op de laatste dag.

Lees meer »

Israëli opgepakt voor beramen moord op premier Netanyahu

Een Israëlische burger is opgepakt omdat hij door de Iraanse inlichtingendiensten zou zijn ingelijfd om premier Benjamin Netanyahu en andere hoge figuren binnen de Israëlische regering te vermoorden. Dat melden de politie en de Israëlische binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet.

Lees meer »

Politie zet voortaan ‘snuffelaars’ in tegen drugs in het verkeer

De politie wil met een nieuw apparaat – een soort drugssnuffelaar – de strijd tegen drugs in het verkeer gerichter en efficiënter maken. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Het gaat om toestellen waarmee snel sporen van drugsgebruik kunnen opgespoord worden op bijvoorbeeld de handen of op onderdelen van de wagen, zoals het stuur.

Lees meer »

Michel Stuypens is team manager bij dames van Eendracht De Haan: “Zoveel bezieling bij onze dames”

De damesploeg van Eendracht De Haan hunkert naar de competitie. Eind augustus speelden ze 3-3 gelijk in een vriendenmatch tegen VC Nazereth-Eke. Op 1 september volgde de wedstrijd in het teken van de Beker van West-Vlaanderen op bezoek bij Fusion Oostende, maar de thuisploeg gaf forfait. De competitie start met een kustderby van formaat: op bezoek bij KRC De Panne.<br

Lees meer »

Ex-profrenner Emiel Vermeulen geeft nu les: “Koolskamp Koers was speciaal”

Acht keer stond Emiel Vermeulen aan de start van het Kampioenschap van Vlaanderen in ‘zijn’ Koolskamp. Vier keer eindigde hij in de top tien. Eén keer tuimelde hij net naast het podium. Nu, op zijn 31ste, is Vermeulen geen actief wielrenner meer, maar blijft hij wel actief in de koers.
The post Ex-profrenner Emiel Vermeulen geeft nu les: “Koolskamp

Lees meer »

Frituur Bossuwé stunt opnieuw met Bicky Burgers aan 1 euro

Frituurgroep Bossuwé pakt dit jaar opnieuw uit met hun jaarlijkse stunt: een Bicky Burger aan 1 euro, om hun betaalbare prijzenpolitiek extra in de verf zetten. Op dinsdag 24 september kan je bij de Bossuwé frituren ’t Hoge, Pottelberg en Wevelgem genieten van deze iconische burger aan een uitzonderlijk lage prijs.
The post Frituur Bossuwé stunt opnieuw met Bicky

Lees meer »

Gemeenteraadslid Dino Lateste trekt lijst Groen

Ook Groen maakt zich op voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. De lijst van de partij wordt getrokken door gemeenteraadslid Dino Lateste. Schepen Stefaan Standaert staat op de derde plaats en Filip Standaert wordt lijstduwer. “Levendige en zorgzame dorpskernen, het streven naar een sociaal Maldegem en klimaatveiligheid zijn onze speerpunten”, zegt voorzitter Peter Timmerman. “Met
The post Gemeenteraadslid Dino

Lees meer »

Jetaime (22) is nieuwe Miss Antwerpen én voltijds mantelzorger: “Mijn zus kan haar droom niet verderzetten, dus moest ik zeker voor die van mij gaan”

Jetaime Vandeuren uit Heist-op-den-Berg mag zich Miss Antwerpen én Miss Talent 2025 noemen. De 22-jarige werd voltijds mantelzorger voor haar zus Gianduja (21), nadat ze betrokken raakte bij een zwaar verkeersongeval. “Omdat zij haar droom als profvoetballer niet kon verderzetten, moedigde ze me aan om zeker voor de mijne te gaan.”

Lees meer »