Belgische toerist (26) uit zee gered na val van zes meter hoog tijdens rotsklimmen

Een Belgische twintiger is donderdagnamiddag op het Spaanse vakantie-eiland Mallorca door hulpverleners uit de zee gered nadat hij van de rotsen was getuimeld.

 

Meer krantenkoppen in België

AED-toestel voor school en buurt

Een deel van de opbrengst van een evenement dat vorig schooljaar georganiseerd werd door de werkgroep Andreas popt werd gebruikt om een AED-toestel aan te kopen en te plaatsen aan de sportzaal van de school Sint-Andreas Brugge. Het toestel is strategisch geplaatst aan de zijde van het openbaar domein, zodat ook de buurtbewoners er in
The post AED-toestel voor

Lees meer »

Zo jong, zo koppig en zo alleen

14:12 Over de inhoud is iedereen het bij CD&V eens: de Vlaamse onderhandelingsnota bevatte te weinig voor de christendemocraten. Maar of het geforceerde crisisje dinsdagavond daarvoor nodig was? Voorzitter …

Lees meer »

Federaal parlement aan de slag zonder nieuwe regering: hebben parlementsleden nu vrij spel? “Ik denk niet dat er veel beslist zal worden” 

Vandaag komt het federaal parlement voor het eerst weer samen sinds de zomer. In normale tijden hebben de regering en de partijen veel grip op welke wetten het parlement goedkeurt. Door de lange formatie blijft een nieuwe regering voorlopig uit. Hebben parlementsleden nu meer vrijheid om zelf initiatief te nemen? En zorgt de abortuskwestie straks voor vuurwerk in het halfrond?

Lees meer »

Boetes uit beruchte trajectcontroles vloeien naar nieuwe brug: “Perfecte verbinding van fietspaden over de IJzer”

Tal van bestuurders werden het voorbije jaar betrapt door de nieuwe trajectcontroles in Lo-Reninge. Een mogelijke troost: hun boetes worden nu geïnvesteerd in een nieuwe brug over de IJzer. “Voor de veiligheid van zwakke weggebruikers.”
The post Boetes uit beruchte trajectcontroles vloeien naar nieuwe brug: “Perfecte verbinding van fietspaden over de IJzer” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Weide voor sterrenkindjes op Centrale Begraafplaats in Assebroek

Op de Centrale Begraafplaats in Assebroek wordt een zone ingericht waar ouders en familie hun sterrenkindje kunnen herdenken. In de begraaftuin kan begraven worden met biologische urnes of kistjes en ernaast wordt een strooiweide aangelegd. Er zal ook individueel begraven kunnen worden.
The post Weide voor sterrenkindjes op Centrale Begraafplaats in Assebroek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Volledige lijst van Nieuwe Kuurne met zes beloftes voor Kuurne

Het burgerplatform Nieuw Kuurne maakt z’n volledige lijst bekend. Tom Leece is lijsttrekker, Ann Dendauw Vanooteghem en Geert Dewaegenaere nemen de tweede en derde plek in. Geert Veldeman is de lijstduwer. De partij doet ook zes beloftes voor Kuurne. Ze beloven niet in een meerderheid te stappen als er daar niet aan voldaan wordt.
The post Volledige lijst van

Lees meer »

Garage Vanhove pronkt met nieuwe toonzaal aan Brugsesteenweg: “Als erkend Renault-dealer moesten we mee met de nieuwe branding”

Garage Vanhove onthulde tijdens een speciaal opendeurweekend zijn gloednieuwe showroom langs de Brugsesteenweg. Het familieverhaal, dat in ‘88 begon bij Frank Vanhove (59) en sinds vorig jaar wordt voortgezet door zijn zoon Mike (32), gaat daarmee een nieuw tijdperk in. “Als erkend Renault-dealer moesten we mee met de nieuwe branding.”
The post Garage Vanhove pronkt met nieuwe toonzaal aan

Lees meer »