Bekende Georgische trans vrouw doodgestoken in appartement, amper dag na goedkeuring anti-homowet

In Georgië is Kesaria Abramidze, een bekende influencer, model en trans vrouw, doodgestoken in haar appartement. Dat meldt de politie. De moord werd slechts een dag na de goedkeuring van de zogenoemde anti-homowet gepleegd. Volgens critici is het dan ook een direct gevolg van het harde beleid tegen de LGBTQ+-gemeenschap in het land. 

Meer krantenkoppen in België

Rita Dewulf uitgeroepen tot ereschepen van Torhout

Tijdens de Torhoutse gemeenteraadszitting van maandagavond werd gewezen CD&V-schepen Rita Dewulf uit de Makeveldmolenstraat uitgeroepen tot ereschepen van de stad.
The post Rita Dewulf uitgeroepen tot ereschepen van Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tijdelijk verkleurd water door werken aan het waternet in Menen, Wervik en Zonnebeke

Door werken en herschakelingen in het waternet zaten heel wat inwoners van Menen, Wervik en Zonnebeke urenlang met verkleurd drinkwater. Het bruin water is niet gevaarlijk voor de volksgezondheid. Sommige horecazaken bleven noodgedwongen gesloten. Zoals eetcafé ’t Smiske in de Wervikstraat in Geluwe. Uitbater Pieter Verbrugghe kan sedert 15 uur zijn zaak uitbaten.
The post Tijdelijk verkleurd water door

Lees meer »

Poperinge gaat aan de slag met bevraging ‘Oud is goud’

De stad wil via het project ‘Oud is goud’, dat begin dit jaar van start ging, de beeldvorming omtrent ouder worden, ombuigen. Verschillende stadsdiensten en de Seniorenraad werken hiervoor samen.
The post Poperinge gaat aan de slag met bevraging ‘Oud is goud’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pélicot blijft opnieuw weg van eigen proces, zitting uitgesteld tot morgen: “Hoofdverdachte heeft nierstenen en prostaatprobleem”

Het proces over de Franse zeventiger die zijn vrouw jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, is uitgesteld naar dinsdag. Hoofdbeklaagde Dominique Pélicot was maandagochtend niet op hoorzitting verschenen, waarna de zitting zonder hem van start ging. Maar even later werd die zitting dan toch tijdelijk opgeschort nadat de burgerlijke partijen de “abnormale” situatie aan de kaak stelden.

Lees meer »