Auto knalt aan afrit E403 rechtdoor in vangrails: drie jongeren ongedeerd

Aan de afrit van de E403 in Ardooie is een auto met drie jonge inzittenden donderdagavond gewoon rechtdoor de vangrails aan de overkant van de ringweg in geknald. Het trio klauterde zelf uit de wagen en bleef zo goed als ongedeerd. De 23-jarige chauffeur uit Tielt had te veel gedronken en moest onmiddellijk zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren.

Rond 22.15 uur keerden drie jongeren uit de richting van Kortrijk terug na een uitje met klasgenoten. De jongeman achter het stuur van de Hyundai i20 nam nog wel de afrit van de E403 in Ardooie maar toen hij rechtsaf de R32 richting Tielt moest volgen, reed hij gewoon rechtdoor. De wagen vloog over een middengeleider en knalde aan de overkant van de viervaksweg gewoon frontaal in de vangrails.

“Ik kwam uit de richting van Roeselare, stond stil aan de rode verkeerslichten en zag dit vlak voor mijn ogen gebeuren”, aldus de chauffeur van een witte bestelwagen. De man zette zijn voertuig meteen langs de kant. “Ik was blij dat ik de drie jonge gasten uit de auto zag klauteren. Ik had eerlijk gezegd erger verwacht.” Een ambulance snelde ter plaatse maar verzorging was nauwelijks nodig. De jonge chauffeur bleek wel duidelijk teveel te hebben gedronken.

Een uitje met klasvrienden liep blijkbaar danig uit de hand. Uiteindelijk stapte hij toch samen met zijn vrienden in de ambulance naar het ziekenhuis. De Hyundai i20 is rijp voor de schroothoop en moest getakeld worden. Het ongeval zorgde aan het op- en afrittencomplex van de E403 in Ardooie voor beperkte verkeershinder. (LSi)

The post Auto knalt aan afrit E403 rechtdoor in vangrails: drie jongeren ongedeerd is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sheriff schiet rechter dood in Kentucky

Sheriff Shawn Stines, het hoofd van de lokale politie in het Amerikaanse Letcher County in de staat Kentucky, is donderdag gearresteerd voor de moord op een rechter. De lokale gemeenschap reageert geschokt. “Er is veel te veel geweld in deze wereld.”

Lees meer »

Chantal schreef boek over familie Degezelle

De nakomelingen van het echtpaar August en Silvia Degezelle-Deslé komen op zaterdag 21 september bijeen voor een familiefeest. “Het wordt net als 26 jaar geleden weer een ‘gezellig’ feest”, blikt Chantal Depaemelaere vooruit. De achterkleindochter van de stamouders stelde voor deze gelegenheid een familieboek samen.
The post Chantal schreef boek over familie Degezelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Kom uit je auto of durf je niet?”: veertiger ontkent dat hij dreigde met beitel tijdens discussie in het verkeer

Een 40-jarige man uit Deinze riskeert voor de Brugse rechtbank drie maanden cel voor verkeersagressie. Tijdens een discussie over een parkeerplaats zou Tom M. een man bedreigd hebben met een grote beitel, maar dat ontkent hij zelf ten stelligste.
The post “Kom uit je auto of durf je niet?”: veertiger ontkent dat hij dreigde met beitel tijdens discussie in

Lees meer »

Van bescheiden eenmanszaak tot internationaal bedrijf: IGW viert 75 jaar vakmanschap

Op zaterdag 14 september vierde IGW, het vroegere Watteeuw, haar 75ste verjaardag in de Kampveldstraat in Oostkamp. Alle werknemers kregen op deze opendeurdag de kans om familie en vrienden uit te nodigen voor een fabrieksbezoek, wat die dag massaal werd gedaan. Het bezoek werd ook gekoppeld aan het zusterbedrijf BMT Aerospace in Oostkamp.
The post Van bescheiden eenmanszaak tot

Lees meer »

Zomercriminaliteit in Westkust: ongevallen namen toe, inspanningen inzake transmigratie en cybercriminaliteit lonen

Net zoals de voorbije jaren maakte politiezone Westkust (De Panne/Koksijde/Nieuwpoort) in september traditioneel het rapport op inzake de zomercriminaliteit. Daaruit blijkt dat het aantal verkeersongevallen hoger lag dan andere jaren, maar dat inspanningen inzake cybercriminaliteit en transmigratie lonen. “Onze aanwezigheid en preventieve aanpak werpt zijn vruchten af”, zegt burgemeester Marc Vanden Bussche.
The post Zomercriminaliteit in Westkust: ongevallen namen

Lees meer »

Brandweer Ingelmunster houdt opendeur in kazerne in de Schoolstraat: “Veiligheid is hier de rode draad”

Op kermiszaterdag 28 en kermiszondag 29 september zwaait post Ingelmunster van brandweerzone Midwest de deuren van de kazerne in de Schoolstraat open voor de tweejaarlijkse opendeur. Er valt heel wat te beleven tijdens deze tweedaagse waar veiligheid centraal staat.
The post Brandweer Ingelmunster houdt opendeur in kazerne in de Schoolstraat: “Veiligheid is hier de rode draad” appeared first on

Lees meer »

“De wet is de wet”: wordt ex-burgemeester van Moorslede Ward Vergote van de lijst gehaald?

De wegens belangenneming geschorste ex-burgemeester van Moorslede Ward Vergote (VISIE) wordt mogelijk geschrapt van de lijst van zijn partij voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Zijn veroordeling maakt hem volgens het Lokaal en Provinciaal Kiesdecreet onverkiesbaar. Vergote staat op de lijst als lijstduwer. “De wet moet gevolgd worden”, zegt oppositiepartij N-VA Plus.
The post “De wet is de wet”:

Lees meer »