Antwerps stadscentrum zondag volledig autovrij tijdens mobiliteitsfestival ‘Antwerpen Shift’

De stad Antwerpen maakt haar centrum opnieuw een dag autovrij tijdens de 22e editie van het mobiliteitsfestival ‘Antwerpen Shift’. Auto’s maken op die dag plaats voor fietsers, voetgangers en andere duurzame vervoersmiddelen. Er zijn heel wat leuke en sportieve randactiviteiten voorzien in de binnenstad. 

Meer krantenkoppen in België

Situatie Oekraïne zeer zorgwekkend nadat nog maar een derde van energievoorziening overblijft na Russische aanvallen: “Dit zijn oorlogsmisdaden”

Het Internationaal Energieagentschap maakt zich grote zorgen over hoe Oekraïne de komende wintermaanden zal doorkomen. Met onophoudelijke luchtaanvallen van de Russen beschikken de Oekraïners nog slechts over een derde van de energie-infrastructuur. “Delen van Oekraïne riskeren onbewoonbaar te worden. Deze winter kan leiden tot een nieuwe golf van vluchtelingen.”

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Oekraïense drone-aanval in Russische regio Tver: evacuaties en scholen gesloten

Een ongeïdentificeerd vliegend object heeft het luchtruim van Letland geschonden. Dat zegt het Letse defensieministerie dinsdag. Het is de tweede keer deze maand dat zo’n incident is gemeld in een NAVO-lidstaat. De Russen zijn ondertussen in de regio Koersk, die sinds begin augustus het strijdtoneel is van een Oekraïens offensief, een tegenoffensief gestart. Maandag claimden de Russen de herovering van

Lees meer »

“Mogelijk kan hij spelen”: Guardiola komt met (kleine) update over blessure De Bruyne, die “zich al beetje beter voelt”

Nog maar de vijfde speeldag in de Premier League, maar meteen een absolute kraker. De titelverdediger Manchester City, in eigen huis tegen zijn grootste uitdager Arsenal. Guardiola versus Arteta. De Bruyne en Doku versus Trossard. City is met 12 op 12 perfect gestart, Arsenal telt na een draw thuis tegen Brighton slechts twee punten minder.

Lees meer »

“Het hele beveiligingsteam is ontslagen”: koning Charles zet radicale stappen om prins Andrew uit zijn huis te zetten

De spanningen tussen koning Charles (75) en prins Andrew (64) gaan naar een hoogtepunt. Het is geen geheim dat de koning wil dat zijn broer de Royal Lodge verlaat, omdat hij deze veel te extravagant vindt voor Andrew. Die verloor zijn koninklijke taken vanwege zijn banden met seksdelinquent Jeffrey Epstein. Toch weigert de hertog te verhuizen. Koning Charles zet zijn

Lees meer »

“Stop met onveiligheidsgevoel aan te wakkeren”: Uitbaters willen ‘t Straatje nieuw leven inblazen

Dieter De Clercq (37) van Café 56 is niet opgezet met hoe Kortrijk als onveilige drugsstad wordt weggezet door bepaalde politici. “Het is een hot topic waar mensen graag over spreken, maar stop met het te voeden. Op den duur zien mensen enkel nog een gemarginaliseerde stationsomgeving in plaats van een volwaardige uitgaansbuurt met gepassioneerde horecaondernemers.”
The post “Stop

Lees meer »

Getuigen schetsen weinig fraai beeld van man achter Titan: “Hij crashte al eerder met duikboot en gooide controller naar hoofd andere piloot”

Getuigen hebben tijdens de hoorzitting over de ramp met de onderzeeër Titan een weinig fraai beeld geschetst van Stockton Rush, de oprichter en grote baas van OceanGate, het bedrijf achter de Titan. Hij wordt omschreven als “arrogant”, “ongeduldig” en “iemand die het niet al te nauw nam met de veiligheid”. Dat bleek onder meer uit een hallucinant verhaal dat een

Lees meer »

Kledingzaak Nicky M. in Brugge viert 25-jarig bestaan: “Zullen ons ook de komende jaren met passie inzetten voor onze klanten”

De kledingzaak voor dames en heren Nicky M. aan de Vlamingstraat viert haar 25-jarige bestaan. “Sinds onze oprichting in 1999 hebben we ons met passie ingezet om onze klanten te voorzien van hoogwaardige mode en een mooie winkelervaring”, zegt Nicky Moerman, die de zaak runt met haar partner Frederik Coffyn.
The post Kledingzaak Nicky M. in Brugge viert 25-jarig

Lees meer »

“Een kosmische structuur zo groot als 140 Melkwegen, dat is onvoorstelbaar”: Nooit eerder spuwde superzwaar zwart gat zo’n gigantische stralen uit

Diep in de kosmos hebben astronomen de grootste straalstromen ooit waargenomen, afkomstig uit een ‘superzwaar zwart gat’. Ze zijn liefst 140 keer groter dan onze Melkweg en dat slaat wetenschappers met verstomming, want ze dachten dat zoiets fysisch onmogelijk was? Tot nu, dus. Wat hebben ze precies ontdekt? Hoe hebben ze dat gedaan? En wat maakt dit zo uitzonderlijk? HLN-wetenschapsexpert

Lees meer »