Aardappelreus Clarebout stapt in Kempens bedrijf Pomuni

14:57 De West-Vlaamse aardappelreus Clarebout Potatoes neemt een minderheidsbelang in zijn Kempense sectorgenoot Pomuni. Clarebout krijgt zo toegang tot de sector van de verse aardappelen. 

Meer krantenkoppen in België

Baby overleden met symptomen die wijzen op shakenbabysyndroom

Op 15 september werd een bijna 4 maanden oude baby opgenomen in het UZ Gent. De artsen schakelden de politie in nadat de baby symptomen vertoonde die wijzen op het shakenbabysyndroom. Op 16 september is de baby in het ziekenhuis overleden.
The post Baby overleden met symptomen die wijzen op shakenbabysyndroom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Audélia (23) neemt deel aan ‘Kotmadam Sarafian’ op VTM: “We waren snel een gezellig gezinnetje”

Momenteel loopt op VTM het tv-programma ‘Kotmadam Sarafian’, een leuk en entertainend programma waarin Barbara Sarafian (56) een heel academiejaar lang de kotmadam is van zeven studenten. Een daarvan is Audélia Goethals uit Maldegem. “Het was een prachtige en unieke ervaring”, klinkt het enthousiast.
The post Audélia (23) neemt deel aan ‘Kotmadam Sarafian’ op VTM: “We waren snel een

Lees meer »

Pools dorpje overspoeld na dambreuk: beelden tonen forse kracht van het water – Jill Peeters: “Zeker komend etmaal kan het nog stevig doorregenen”

Door een dambreuk is het Poolse dorpje Stronie ?l?skie compleet overspoeld. De ellende is echter nog niet voorbij, waarschuwt onze weervrouw Jill Peeters. Voorlopig staat de dodentol na de passage van cycloon Boris op zeven. Roemenië is het zwaarst getroffen met vijf doden, in Oostenrijk stierf een brandweerman tijdens een interventie. Het laatste slachtoffer viel in Polen te betreuren. Volg

Lees meer »

Tuinkapelletje van BEN Ardooie ingewijd

Onlangs werd het nieuwe tuinkapelletje van BEN Ardooie in de Kortrijksestraat 56 officieel ingewijd door priester Dave Vannieuwenhuyse van de federatie Sint-Germanus. De bewoners van BEN zijn blij dat ze opnieuw een rustplekje hebben en dat het Mariabeeld een plaats kreeg in de nieuwaangelegde tuin van BEN.
The post Tuinkapelletje van BEN Ardooie ingewijd appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Ensor meets Afrika’ in Pauste Gallery

In de expo ‘Ensor meets Afrika’ in Pauste Gallery brengen twee exposanten hun interpretatie van het werk van James Ensor. Gina Creminger laat zich inspireren door haar ervaringen in Zuid-Afrika. “Mijn werk draait om de kracht van geschiedenis, macht, schoonheid en transformatie.” Jeffrey Lowyck is autodidact en creëerde tijdens de coronapandemie zijn ‘amorfe equidae’, paardachtige
The post ‘Ensor meets

Lees meer »

Christine trof haar 14-jarige zoon met downsyndroom zonder kleren aan op school: “Cedric zat in het gras. Volledig naakt. Geen kousen, geen pamper”

Christin Van Den Steen uit Aalst trekt aan de alarmbel: er is dringend nood aan meer aangepaste opvangmogelijkheden voor kinderen met een beperking. Toen ze haar 14-jarige zoon op de naschoolse opvang ging oppikken, vond ze haar kind helemaal naakt op een afgesloten stuk weide van de school. Cedric, een jongen met het downsyndroom, doet regelmatig zijn kleren uit. “Maar

Lees meer »