Zonnebeke gaat voor label ‘Warme Gemeente’

Zonnebeke wil een warme gemeente zijn, op zoveel mogelijk vlakken. In oktober worden jaarlijks de thema’s geestelijke gezondheid en kankerbestrijding aangekaart.

“Zonnebeke trekt opnieuw mee aan dit zeil. We organiseren een theatervoorstelling, schrijven spreuken op de ramen en roepen iedereen op om te bewegen tegen kanker”, klinkt het bij de gemeente.

Het gemeentebestuur wil voluit voor het label ‘Warme Gemeente’ gaan. Hiervoor wordt de focus gelegd op het vergroten van de veerkracht bij jongeren. Als kick-off van dit traject introduceert de gemeente Warme William. Dit is een zitbank met een grote blauwe beer, William, die zowel jong als oud uitnodigt om bij elkaar te zitten en te praten over leuke, maar ook over moeilijke onderwerpen. Zo kan iedereen een Warme William zijn voor iemand anders. “Naar analogie van deze actie in andere gemeenten met positief resultaat, willen we deze zitbank in de loop van 2025 ook naar onze gemeente halen”, stelt schepen Joachim Jonckheere.

Net zoals in 2022 wil de gemeente in oktober opnieuw leuke, grappige, mooie, inspirerende en aanmoedigende spreuken plaatsen in het straatbeeld. Wil jij als handelaar graag een spreuk op jouw raam? Wil jij graag spreuken schrijven en tekenen op ramen van handelaars en openbare gebouwen? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Etentje en infosessie

Dorpsrestaurant Zoë brengt mensen samen voor een lekkere maaltijd, maar ook om een praatje te slaan. Aansluitend op de maaltijd volgt soms een activiteit of een infosessie. Op 3 oktober wordt over geestelijke gezondheid gepraat.

Inschrijven kan tot en met 26 september (tot 16.30 uur) via 051 48 06 11 of [email protected].

Ten slotte is er op 17 oktober de bewegingsactie. Deelnemers kunnen vier sporten kiezen om zich helemaal in te smijten. Daarna kunnen ze terug op krachten komen bij een hapje en een drankje. Wie nog energie over heeft, kan nog een dansje wagen op de tonen van lokale dj. Tickets kosten 15 euro en zijn te koop via Mijn Zonnebeke.

De volledige opbrengst van de avond gaat naar Kom op tegen Kanker. (NVZ)

The post Zonnebeke gaat voor label ‘Warme Gemeente’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jairon (14) lag twee maanden dood in bed: “Hij zou verrijzen, als we maar lang genoeg zouden bidden”

Jairon, een jongen van 14, lag maar liefst twee maanden dood in het huis van zijn vader. De extreem gelovige man ging ervan uit dat ‘God hem weer tot leven zou wekken’. De vader en enkele huisgenoten verschijnen vandaag voor de Kamer van Inbeschuldigingstelling. De vraag: wordt het de correctionele rechtbank voor schuldig verzuim of het hof van assisen voor

Lees meer »

LIVE. Eerste dorpen worden geëvacueerd in Polen, Tsjechië en Oostenrijk na zware regenval door storm Boris, ook Duitsland zet zich schrap

Verschillende landen in Oost-Europa zetten zich schrap voor cycloon Boris. Weerdiensten verwachten extreme regenval en waarschuwen voor overstromingen. In het grensgebied tussen Tsjechië en Polen treden rivieren al uit hun oevers als gevolg van de aanhoudende regen, en werden al twee dorpen geëvacueerd. Volg het nieuws over de extreme weersomstandigheden in deze liveblog.

Lees meer »

Kampioen Oostende kent weinig moeite met Circus Brussels

Filou Oostende heeft woensdagavond zijn tweede overwinning op rij geboekt in de BNXT League. De landskampioen triomfeerde op bezoek bij Circus Brussels met 82-72 (rust: 42-31).
The post Kampioen Oostende kent weinig moeite met Circus Brussels appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dit weekend opnieuw extra politiecontroles op zwaar vervoer op viaduct Vilvoorde

Dit weekend controleert de federale wegpolitie opnieuw extra op voertuigen zwaarder dan 3,5 ton op het viaduct van Vilvoorde. Sinds begin augustus mag zwaar vervoer in de richting van Zaventem niet meer over het viaduct rijden. Dat verbod is ingevoerd om de laswerken onderaan de brug beter te kunnen uitvoeren. De voorbije weekends werd het weekendverbod echter door veel vrachtwagenchauffeurs

Lees meer »

DE GROTE PEILING. Bart Somers lijkt natte droom te zullen waarmaken in Mechelen, waar wie springt mee op de tandem?

Mocht de Mechelse kiezer vandaag zijn stem uitbrengen, dan kan zetelend burgemeester Bart Somers zich in de handen wrijven. In een peiling van Het Nieuwsblad komt zijn stadslijst Voor Mechelen als grootste fractie uit de bus. Somers en co. blijven een straatlengte voorsprong behouden op de eerste achtervolger, N-VA. De liberaal is ook nog altijd de populairste kandidaat-burgemeester.

Lees meer »

Parket vordert zes jaar cel tegen Matteo Salvini

Op een proces over migranten op de Middellandse Zee heeft het parket een gevangenisstraf van zes jaar gevorderd tegen de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini. De voorzitter van de rechtse regeringspartij Lega wordt vervolgd omdat hij in 2019 als minister van Binnenlandse Zaken een schip van een Spaanse hulporganisatie wekenlang de toegang tot een haven weigerde.

Lees meer »

Ook Kroatië kondigt na Italië code rood af voor depressie Boris: “Momenteel al eerste overstromingen in Italië”

Nadat depressie Boris Centraal-Europa de afgelopen dagen overspoelde met regen is nu Zuid-Europa aan de beurt. Vooral Italië zet zich schrap voor heel wat neerslag en kondigt code rood af. Lokaal kan er tot het einde van de week volgens de weermodellen tot 200 mm neerslag vallen en mogelijk lokaal zelfs nog meer. De meeste regen zal vandaag vallen. Ook

Lees meer »

Ook wielrenner Timothy Dupont verloor drie (schoon)ouders op korte tijd: “Je krijgt de tijd niet om het allemaal te laten doordringen”

Nadat Hilde Crevits in een week tijd haar beide ouders verloor, moet de CD&V-politica nu ook afscheid nemen van haar schoonvader, die overleed aan de gevolgen van kanker. Het nieuws roept nare herinneringen op voor wielrenner Timothy Dupont (36). In 2022 verloor hij in enkele weken tijd zijn vader en zijn beide schoonouders. “De ene persoon was nog niet goed

Lees meer »

Container met afval in lichterlaaie in containerpark van Houthulst: “Kwaad opzet niet uitgesloten”

In het containerpark van Houthulst is maandagavond brand uitgebroken. Het ging om een uitslaande brand in de container waar het afval van de gemeentelijke vuilnisbakken wordt opgeslagen. “We weten nog niets over de oorzaak, maar kunnen kwaad opzet niet uitsluiten”, zegt burgemeester Jeroen Vandromme.
The post Container met afval in lichterlaaie in containerpark van Houthulst: “Kwaad opzet niet uitgesloten”

Lees meer »

Journalist Stefaan Kerger bijt zich vast in de Ensorroof van 1978: “Het is wachten op mijn podcast, want dan zullen de maskers vallen”

De Ensorroof in 1978 uit het toenmalig Stedelijk Museum voor Schone Kunsten van Oostende blijft tot vandaag slalommen tussen feiten en verzinsels, en kent veel onopgeloste vraagtekens. Voordat de memorabele kunstdiefstal uit ons collectief geheugen gewist wordt, stelt Focus-journalist Stefaan Kerger zich onder meer de vraag of Oostende haar eigen Ensors gestolen heeft. Tijdens het slotweekend van het Ensorjaar nu

Lees meer »

Maarten Devos volgt Kobe Dewaele op als Kinderburgemeester van Kuurne

Zondagochtend werd in het gemeentehuis van Kuurne de nieuwe kindergemeenteraad voorgesteld. Maarten Devos (11), leerling van VBS Sint-Michiel, werd verkozen tot kinderburgemeester en volgt daarmee Kobe Dewaele op, die vorig jaar de eer kreeg. Ynn Devlaminck werd benoemd tot eerste schepen en Felix Huys tot tweede schepen. In totaal brachten 140 kinderen uit het zesde leerjaar van Kuurnse basisscholen hun

Lees meer »