‘Zet jullie telefoons nú uit!’: hoe Israël een Trojaans paard van de moderne tijd kon bouwen

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Deze jongeren zoeken als student hun weg in Nederland: “Dat ‘hospiteren’ in een Nederlands studentenhuis is écht niet leuk”

Het academiejaar van de hogescholen is deze week begonnen. In Nederland zijn de studenten al weken bezig. Wij zochten Belgische jongeren op die ervoor kozen in Nederland hun studie te volgen. Ze kunnen haarfijn uitleggen wat ‘hospiteren’ is, kennen nu ook de Nederlandse biermerken of zijn om een heel specifieke reden al bijna van het fietspad gereden.

Lees meer »

Uniek in Kortrijk. Women-only cupsalon: “Zo zuiver mogelijk op elke leeftijd”

Valerie Van Luchene (46) uit Deerlijk startte in maart haar praktijk met cupping therapie aan de Brugsesteenweg. “Bij Cupsalon bied ik transformationele cupping, vuurcupping en HIFU behandelingen aan. Hoe beter je in je vel zit, hoe beter de energie stroomt, en dus hoe zonniger het leven wordt.”
The post Uniek in Kortrijk. Women-only cupsalon: “Zo zuiver mogelijk op elke

Lees meer »

In de sport is het altijd zomer

De meteorologie doet haar best ons van het tegendeel te overtuigen, maar er lijkt maar geen einde te komen aan de sportzomer. Het voetbalseizoen was al begonnen tijdens de Olympische Spelen en schakelt vanaf dit weekend een versnelling hoger, met zeven wedstrijden in eenentwintig dagen voor Europees spelende clubs. De wielrenners kunnen dit weekend kiezen tussen World Tour-wedstrijden in Canada

Lees meer »

Nu ‘Emily in Paris’ Rome verkent, komt populaire Netflixreeks ook naar ons land? “Wie weet, ik vond Brugge fantastisch”

Bedolven onder kritiek door haar clichés en simplistische kijk op het Parijse leven en toch is ‘Emily in Paris’ inmiddels één van de grootste hits op Netflix. Hoofdrolspeelster Lily Collins (35) snoept al vier seizoenen mee van het succes en het leerde haar belangrijke levenslessen. “Net als Emily weet ik nu beter om te gaan met ups en downs”, vertelt

Lees meer »

Nieuwe details bekend over de arrestatie van Sean ‘Diddy’ Combs: “Enkele uren daarvoor liep hij nog vrolijk door New York”

Er zijn inmiddels al iets meer details naar buiten gekomen over de arrestatie van Sean ‘Diddy’ Combs (54). De rapper werd maandagavond in New York gearresteerd, hoewel volgens bronnen van ‘TMZ’ en ‘DailyMail’ de politie hem oorspronkelijk pas dinsdagochtend in de boeien zou slaan. “De rapper maakte uren vooraf nog selfies met fans en wandelde vrolijk door de straten van

Lees meer »

Poetin beveelt troepenexpansie tot 1,5 miljoen man, zijn leger wordt zo tweede grootste na China. Wat betekent dat voor wereldorde?

Russisch president Poetin heeft gisteren in een decreet bevolen dat de totale omvang van zijn strijdkrachten met 180.000 extra manschappen moet worden opgevoerd tot 1,5 miljoen actieve militairen. Met deze derde troepenuitbreiding sinds het begin van de oorlog in Oekraïne wordt het Russische leger het tweede grootste ter wereld, na dat van China. Waarom doet Poetin dit, hoe kan hij

Lees meer »

De ene ziet blauw, de andere groen: hoe kan dat?

Is dat ding nu groen of blauw? Daar valt over te discussiëren, zo bewijst een nieuw online testje gebouwd door een neurowetenschapper. Want wát we zien is voor iedereen hetzelfde. Maar hóé onze hersenen het zien, kan serieus verschillen.

Lees meer »

Eerste steen van toekomstgerichte nieuwbouw voor ocmw-grootkeuken Ruddersstove in Brugge

Welzijnsvereniging Ruddersstove (OCMW Brugge) zet een belangrijke stap richting de toekomst. De maaltijdzorgorganisatie, die onlangs haar vijftiende verjaardag vierde, heeft de eerste steen gelegd van een toekomstgerichte nieuwbouw. De uitbreiding van de faciliteiten is voor Ruddersstove een stap richting verdere groei van de organisatie. Dagelijks bereidt en bezorgt de welzijnsvereniging meer dan 2.000 maaltijden in de wijde Brugse regio.

Lees meer »