“We hebben 40 kilo frieten in vuilnisbak moeten gooien”: dronken man (38) gaat agressief tekeer in frituur

“De plateaus vlogen in het rond, samen met de sauspotten en de kruiden.” Een 38-jarige dronken man heeft onlangs in frituur ’t Frietpaleis in Ertvelde heel wat schade veroorzaakt. De politie pakte hem op en ontdekte daarna dat hij kort daarvoor een 17-jarige jongen in Zelzate had aangevallen.

 

Meer krantenkoppen in België

OPINIE – Leven met een deadline: “Elke euro die je in jeugdwerk investeert, verdien je gegarandeerd terug”

Laura Schuyesmans (27) leeft met een deadline. De jonge West-Vlaamse lijdt aan een chronische ziekte waardoor ze wellicht maar tien jaar meer te gaan heeft. Laura werkt bij Oxfam, engageert zich als covoorzitster voor Jong Groen en maakt tweewekelijks een openhartige column voor deze krant. Ze wisselt af met Jan Devriese, de stukjesschrijver die leeft tussen deadlines.
The post

Lees meer »

Ontslag Van Immerseel slaat in als een bom: “Reus uit klassieke muziek kon niet loslaten”

Het Brugse orkest Anima Eterna heeft de banden met oprichter en bezieler Jos Van Immerseel (78) radicaal doorgeknipt na "aanhoudend agressief gedrag" en "het niet nakomen van zakelijke afspraken". "Het nieuws slaat in als een bom. Anima Eterna zoekt al jaren andere mensen om het orkest te leiden, maar Jos bleef altijd een bepalende rol spelen", reageert Klara-presentator Marc Janssens.

Lees meer »

Wijk Hemelsbreedte in Sinaai is ‘Beste Buurt van Vlaanderen 2024’: “Onze jongste inwoner is vannacht geboren”  

De wijk Hemelsbreedte in Sinaai, bij Sint-Niklaas, is de ‘Beste Buurt van Vlaanderen 2024’. Die werd verkozen in een wedstrijd van Radio2 waarin 5 buurten het tegen elkaar opnamen. “Elkaars wc-pot ontstoppen of het samen opnemen tegen de rest van Sinaai tijdens de Volkssportspelen, ze doen het allemaal”, vertellen juryleden Henk Rijckaert en Cath Luyten.

Lees meer »

VTM luistert naar smeekbede van (ook beroemde) fans: ‘De Pfaffs’ keren terug op tv

Dat ‘De Pfaffs’ niet langer volledig beschikbaar waren op VTM GO, zorgde online voor flink wat ophef. Begin deze zomer verdwenen bijna alle seizoenen van het streamingplatform, wat tot grote teleurstelling van de fans leidde. Deze teleurstelling is VTM niet ontgaan, en daarom komen ze nu met een tegemoetkoming: ‘De Pfaffs’ worden vanaf 30 september opnieuw uitgezonden op VTM2.

Lees meer »

“Ik wil léven. En daarvoor grijp ik alle kansen”: hartsvriendin organiseert steunactie om kankerbehandeling Annemarie (53) in Texas te bekostigen

Vier jaar geleden kreeg Annemarie van Tilburg (53) te horen dat er zich een tumor in haar arm had genesteld. Vandaag is de kanker uitgezaaid over haar lever, longen en borstbeen en is ze terminaal, maar de moedige vrouw weigert de handdoek te gooien. “Ik wil in een gespecialiseerd kankercentrum in Texas een behandeling volgen. Waarom? Ik wil zoveel mogelijk

Lees meer »

Duitse toeriste voor West-Afrikaanse kust gedood door haai

Een Duitse toeriste is maandagavond omgekomen nadat ze door een haai aangevallen werd. De 30-jarige vrouw bevond zich aan boord van een catamaran, 278 km ten zuidwesten van het eiland Gran Canaria en voor de kust van het betwiste gebied Westelijke Sahara, toen de haai aanviel.

Lees meer »

Wordt Basil Dermaux dé seizoensrevelatie bij Knack Volley? “Ik heb nog veel te leren”

Met de verplaatsing naar Waremme opent Knack Volley zondag de reguliere competitie. Dat Knack zondag tegen buur Menen zijn twaalfde Supercup miste, maakt de landskampioen nederig, dixit een na de wedstrijd sterk ontgoochelde kapitein Matthijs Verhanneman.
The post Wordt Basil Dermaux dé seizoensrevelatie bij Knack Volley? “Ik heb nog veel te leren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dochter van wijlen schepen Dorine Geersens trekt Nieuwe Lijst in Koksijde: “Net zoals Dorine altijd heeft gedaan, politiek voeren vanuit het hart”

Wijlen schepen Dorine Geersens was de bezieler van De Nieuwe Lijst, maar ze mag helaas de verkiezingscampagne niet meer meemaken. “Het team van haar Nieuwe Lijst zal net zoals Dorine het altijd heeft gedaan, politiek voeren vanuit het hart”, klinkt het.
The post Dochter van wijlen schepen Dorine Geersens trekt Nieuwe Lijst in Koksijde: “Net zoals Dorine altijd heeft

Lees meer »