Von der Leyen belooft 10 miljard euro steun na overstromingen in Centraal-Europa

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft de lidstaten die door watersnood geteisterd werden miljardensteun in het vooruitzicht gesteld. “In eerste instantie moet het mogelijk zijn om 10 miljard euro vrij te maken”, zei ze tijdens een bezoek aan het Poolse Wroclaw. 

Meer krantenkoppen in België

IN BEELD – Jacques Vermeire én Baron Peter Piot krijgen het Ereburgerschap in Keerbergen

De gemeente Keerbergen stelde met trots twee buitengewone inwoners aan, die de prestigieuze titel van Ereburger kregen toegekend. Baron Peter Piot en Jacques Vermeire werden gelauwerd voor hun uitzonderlijke prestaties en hun diepe band met de gemeenschap van Keerbergen. De kinderen van Jacques waren ook van de partij. Dochter Julie woont nu meerdere dagen in de week in Kortrijk, de

Lees meer »

Tien petanqueterreinen in sportcentrum De Pionier in Wervik

In de gewezen turnzaal van sportcentrum De Pionier in Wervik zijn er nu tien petanqueterreinen in dolomiet. Wat alvast heel goed nieuws is voor Okra, de Vlaamse Seniorenclub en Neos. Jarenlang speelden ze op het stadsdomein Oosthove in de Speiestraat zowel binnen als buiten. Indoor was dat bij Okra tijdens de koude maanden dan op tapijten.
The post Tien

Lees meer »

Zetus renoveert twee sociale huurwoningen in de Zinderdreef

Woonmaatschappij Zetus renoveerde recent twee sociale huurwoningen in de Zinderdreef. De renovatie kadert in een ruimer programma waarbij Zetus een hele reeks huurwoningen grondig verbouwt, zodat ze opnieuw voldoen aan de hedendaagse normen inzake isolatie, technieken en comfort. “Met dit pilootproject onderzoeken we de technische en financiële haalbaarheid om dit type woningen uit de jaren
The post Zetus renoveert

Lees meer »

Kunnen onze dammen en dijken zo’n waterbom als in Centraal-Europa aan? “We moeten onze infrastructuur aanpassen aan het nieuwe klimaatnormaal”

Een waterbom zoals die in Centraal- en Oost-Europa kan ook in België toeslaan. En ook bij ons zou dat onvermijdelijk veel schade veroorzaken. We kunnen die schade wel zoveel mogelijk proberen in te perken, zeggen twee deskundigen. Dat kan door onze dammen aan te passen aan de nieuwe klimaatrealiteit, ruimte te creëren voor water en overstromingsplannen op te stellen.

Lees meer »