Vlaamse overheid ging in de fout door pas in 2021 te communiceren over PFOS-vervuiling in Zwijndrecht, beslist rechtbank

Het Vlaams Gewest en de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) gingen in de fout door pas in 2021 te communiceren over de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht. Dat heeft de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel beslist. Volgens de rechtbank hebben OVAM en het Vlaams Gewest zich niet gedragen zoals van een normaal zorgvuldige overheid mocht worden verwacht. Beide moeten nu een morele schadevergoeding van 1 euro betalen aan drie vzw’s, Greenpeace Belgium, vzw Velt en vzw Bioforum.

 

Meer krantenkoppen in België

Politie rukt opnieuw uit naar Brugse school na verontrustende online berichten: “Minderjarige leerlinge meegenomen voor verhoor”

Voor de tweede keer op enkele dagen tijd is de politie uitgerukt naar een Brugse school nadat er online mogelijk verontrustende berichten werden onderschept. Maandag was dat het geval in de Maricolen in de Brugse binnenstad. Een minderjarig meisje werd daar meegenomen voor verhoor.
The post Politie rukt opnieuw uit naar Brugse school na verontrustende online berichten: “Minderjarige leerlinge

Lees meer »

Nieuwe details bekend over de arrestatie van Sean ‘Diddy’ Combs: “Enkele uren daarvoor liep hij nog vrolijk door New York”

Er zijn inmiddels al iets meer details naar buiten gekomen over de arrestatie van Sean ‘Diddy’ Combs (54). De rapper werd maandagavond in New York gearresteerd, hoewel volgens bronnen van ‘TMZ’ en ‘DailyMail’ de politie hem oorspronkelijk pas dinsdagochtend in de boeien zou slaan. “De rapper maakte uren vooraf nog selfies met fans en wandelde vrolijk door de straten van

Lees meer »

Dokters Maria en Aline getuigen over seksuele intimidatie door patiënten. “Naakt en mét erectie zei hij: ‘Kom, onderzoek mij maar’”

“Elke keer zei hij dingen als ‘ik wil bonga bonga of retteketet doen met jou’.” Volgens een internationale studie krijgt meer dan de helft van de vrouwelijke artsen te maken met seksueel grensoverschrijdend gedrag door patiënten. In Vlaanderen ligt dat aantal rond de veertig procent. Huisartsen Maria (30) en Aline (35) maakten het al mee en getuigen over hun ervaringen

Lees meer »

Rita Dewulf uitgeroepen tot ereschepen van Torhout

Tijdens de Torhoutse gemeenteraadszitting van maandagavond werd gewezen CD&V-schepen Rita Dewulf uit de Makeveldmolenstraat uitgeroepen tot ereschepen van de stad.
The post Rita Dewulf uitgeroepen tot ereschepen van Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgische e-commerce wil af van ‘serial returners’

Een vijfde van alle kleding en schoenen die online wordt gekocht, wordt teruggestuurd naar de afzender. Becom, de sectorfederatie van de Belgische e-commerce, wil dat er wordt opgetreden, en kijkt daarbij vooral naar één groep. Enkele ‘serial returners’ zorgen voor bijna alle retourzendingen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws woensdag.

Lees meer »

Evy De Swaef riskeert elf jaar voor poging gifmoord op haar schoonmoeder: “Ik ga mijn onschuld volhouden voor eeuwig en altijd”

Voor poging tot gifmoord op haar schoonmoeder heeft het parket gisteren 11 jaar geëist tegen Evy De Swaef (35) uit Berlare. In een heel geanimeerde zitting voor de Brusselse rechtbank hield de vrouw met opgeheven hoofd en zonder verpinken haar onschuld staande. Al zijn er wel een aantal heel bijzondere eigenaardigheden in het dossier.

Lees meer »

WZC Zilvervogel brengt dementie onder de aandacht

Woonzorgcentra Zilvervogel Woumen en Zilvervogel Reninge organiseren naar aanleiding van de Week van de Dementie verschillende activiteiten om dementie onder de aandacht te brengen.
The post WZC Zilvervogel brengt dementie onder de aandacht appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onbeperkt pakketjes terugsturen wordt binnenkort mogelijk afgestraft: Belgische e-commerce-sector wil af van ‘serial returners’

We shoppen steeds meer online, en daarbij gaat de focus zelfs in toenemende mate naar duurzaamheid. Dat betekent echter niet dat we minder pakjes terugsturen. Zowat een vijfde van alle kleding en schoenen gaat gratis retour richting afzender. Becom, de sectorfederatie van de Belgische e-commerce, kijkt daarbij naar een welbepaald deel shoppers. “Een groep ‘serial returners’ is goed voor bijna

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Week van de Mobiliteit en dan sporen scholen hun leerlingen aan om te voet of met de fiets te komen, ook als ze dat niet gewend zijn.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duitse vrouw leent rekening uit om koppel uit Koksijde bijna 28.000 euro lichter te maken

Een 53-jarige Duitse vrouw riskeert in de strafrechtbank van Veurne zes maanden cel omdat ze als mededader van oplichting vervolgd wordt. Doordat ze als ‘money mule’ haar bankrekening ter beschikking stelde van andere criminelen kon zo 27.877 euro gestolen worden van een koppel uit Koksijde.
The post Duitse vrouw leent rekening uit om koppel uit Koksijde bijna 28.000 euro

Lees meer »

Advocaat-generaal vraagt vrijspraak voor Daisy in assisenproces rond moord op Heidi Reyntjens: “Alleen Inge is schuldig aan moord”

Ze stonden deze week met z’n tweeën voor de assisenjury, maar advocaat-generaal Björn Backx heeft de jury gevraagd om alleen Inge Reyntjens schuldig te verklaren aan de moord op Heidi Reyntjens. Voor Daisy V.M. heeft het openbaar ministerie de vrijspraak gevorderd. De zus van Inge, die een mentale beperking had, werd in april 2019 zwaar toegetakeld teruggevonden in het kanaal

Lees meer »

Vakbonden bij Tupperware: “Kroniek van een aangekondigde dood”

Het personeel bij Tupperware in Aalst reageert gelaten op speculaties in de internationale pers over een nakend faillissement van de multinational. Het gaat al jarenlang slecht met de productie en vakbondsbronnen melden dat de fabriek al lang minder dan de helft van haar productiecapaciteit benut. Er werken 240 personeelsleden.

Lees meer »

Productie van soap ‘Thuis’ rapporteert valse advertentie met ‘Eddy’ als Vlaams Belanger in Aalst: “We overwegen officiële klacht” 

De productie van de Eén-soap ‘Thuis’ heeft een valse verkiezingsadvertentie gerapporteerd bij Meta, het moederbedrijf van Facebook. Op sociale media verscheen een bericht waarin het personage ‘Eddy’ voorgesteld werd als een kandidaat voor Vlaams Belang in Aalst. "We distantiëren ons hiervan en overwegen verdere stappen", klinkt het bij Thuis. Ook acteur Daan Hugaert uit Gent, die het personage vertolkt, neemt

Lees meer »