Unizo Ledegem viert jubileum: 75 jaar steun voor ondernemers

Op zaterdag 14 september vierde Unizo Ledegem in het Capellehof in Rollegem-Kapelle haar 75ste verjaardag. Een vijftigtal personen genoten er van een uitgebreid feest. “Het is belangrijk dat we de vele ondernemers in de gemeente samenbrengen.”

In mei 1948 ontstond het Nationaal Christelijk Middenstandsverbond als Vlaamse afsplitsing van de unitaire Nationale Confederatie van de Middenstand. In de daaropvolgende maanden en jaren werden overal in Vlaanderen plaatselijke NCMW-afdelingen boven de doopvont gehouden. In Ledegem werd de afdeling onder impuls van Jozef Fruytier opgericht. Hij was de proost van het NCMV-gewest Roeselare-Izegem. Op 21 maart 1949 was het zover. In café De Drie Koningen vond de eerste vergadering plaats. Michel Vandamme was de eerste voorzitter van de vereniging. Sinds die dag behartigt de vereniging de belangen van de vele middenstanders in de gemeente. “En dat zijn er veel. De gemeente telt meer dan duizend BTW-nummers. Het is duidelijk dat er heel wat ondernomen wordt”, aldus Corneel-Schepens, huidig voorzitter.

Geslaagd feest

In mei 2000 werd het NCMV omgedoopt tot Unizo. “Met onze vereniging ondersteunen we bijvoorbeeld de plaatselijke batjes, maar proberen we ook ondernemers samen te brengen tijdens een netwerkevent. Het is belangrijk dat we ondernemers samenbrengen en ondersteunen waar nodig”, aldus Corneel. Hij genoot samen met een vijftigtal anderen afgelopen weekend van de viering van 75 jaar Ledegem. Onder andere Peter Brysse, nationaal voorzitter van Unizo, tekende present in Rollegem-Kapelle. “Maar ook bij de viering van onze verjaardag hebben we de plaatselijke ondernemers betrokken”, aldus Corneel. Foodart, een cateringfirma uit de gemeente, werd ingeschakeld om de gasten lekkers te serveren. Arne Vannieuwenborgh van Rumtastik verraste de aanwezigen met zijn drankjes in zijn rumbar. “We blikken terug op een geslaagd feest”, aldus voorzitter Corneel.

The post Unizo Ledegem viert jubileum: 75 jaar steun voor ondernemers is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Meta verbiedt Russische staatsmedia op alle platformen

Meta, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp, verbiedt Russische staatsmedia op alle platformen van het bedrijf. De Russische mediabedrijven, waaronder ook RT, worden volgens Meta wereldwijd verbannen om “buitenlandse interventie”, zonder verder in details te treden.

Lees meer »

Lokaal Dienstencentrum De Parette trekt met zijn clubwerkingen de buurt in: “Mensen samenbrengen”

In Lokaal Dienstencentrum De Parette valt er elke dag wel iets te beleven. “Onze clubwerkingen en activiteiten brengen buurtbewoners samen op het Paretteplein 19 in Harelbeke. Maar er is meer: nog tot en met 20 september breekt De Parette uit naar zijn prioritaire wijk, de Bloemenwijk op Overleie.”
The post Lokaal Dienstencentrum De Parette trekt met zijn clubwerkingen de

Lees meer »

Vakbonden trekken door Brussel uit solidariteit met werknemers in industriesector: “Dit gaat niet alleen om Audi, het is een domino-effect”

Vandaag betogen meer dan 5.000 vakbondsmilitanten in Brussel onder het motto ‘De industrie is van ons’. Ze steunen het personeel van Audi en andere werknemers in de Belgische industrie waarvan de banen bedreigd zijn. De vakbonden eisen een sterk en duidelijk industrieel beleid. Ook enkele werknemers van Audi trokken mee door de straten van Brussel. “Ik werk al 34 jaar

Lees meer »

Ondernemersavond in de Abdijhoeve

De stad Oudenburg organiseert op donderdag 26 september een bijzondere ondernemersavond voor alle lokale ondernemers. Dit evenement biedt een unieke gelegenheid om te netwerken, kennis op te doen en samenwerkingen te verkennen die de lokale economie kunnen versterken.
The post Ondernemersavond in de Abdijhoeve appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vijftien Belgische slachtoffers van seksueel misbruik uitgekozen voor ontmoeting met paus

Paus Franciscus zal tijdens zijn bezoek aan ons land, eind deze maand, een groep van vijftien slachtoffers van seksueel misbruik ontmoeten. Waar en wanneer dat precies gebeurt, maakt de Kerk niet bekend. In een persbericht wijst de Belgische Bisschoppenconferentie er vrijdag op dat de ontmoeting “in alle discretie” gebeurt, “op uitdrukkelijk verzoek van een aantal onder hen”. Aartsbisschop Luc Terlinden

Lees meer »

‘Vind me op het nieuws’: ex-leerling (23) aangehouden nadat hij verontrustende boodschappen online plaatst over Brugse school

In Brugge is de politie vrijdagochtend met verschillende patrouilles uitgerukt naar een school, omdat een ex-leerling (23) via sociale media beelden van die school had gedeeld met weinig geruststellende boodschappen. De jongeman werd uiteindelijk opgepakt in de buurt en is na verhoor aangehouden door de onderzoeksrechter. Hij stond onder voorwaarden in een ander lopend dossier. “De leerlingen liepen nooit gevaar”,

Lees meer »