Ulrich reanimeert samen met passanten man die onwel werd achter het stuur: “Hoop dat alles goed komt”

Een oudere man is donderdagavond onwel geworden achter het stuur in de Stationsstraat in Waregem. Hij ging van de weg af en botste tegen een zijmuur van het Heilig Hart College. Ulrich Maheur (48) uit Zulte zag alles gebeurden en snelde te hulp. “Hij was bewusteloos en ik voelde geen hartslag meer, gelukkig volg ik jaarlijks een reanimatiecursus op mijn werk.”

De oudere man was rond 17 uur samen met zijn vrouw onderweg in de Stationsstraat toen hij plots onwel werd. Ulrich Maheur (48) had zich iets verderop net geparkeerd en zag hoe de Citroën van de man rare manoeuvres maakte. “Hij zwalpte heen en weer en ging plots links van de weg af. Hij reed het voetpad op, botste tegen een verkeersbord en kwam uiteindelijk tot stilstand tussen de muur van het College en een geparkeerde wagen.”

“Ik ben meteen gaan kijken en zag dat de bestuurder bewusteloos was. Ik kon geen hartslag voelen. Samen met nog een andere passant en een verpleegster die toevallig passeerde, hebben we die man voorzichtig uit zijn wagen gehaald en we zijn met de reanimatie gestart. Omstaanders verwittigden de hulpdiensten terwijl wij elkaar afwisselden voor de hartmassage. Zijn vrouw was volledig in shock natuurlijk. Ze zei dat ze het stuur nog probeerde over te nemen van maar tevergeefs.”

“Intussen moesten we ook wat het verkeer regelen want dat zat rond dat uur volledig vast in de Stationsstraat. De hulpdiensten konden hier niet zomaar geraken. Toen de eerste ambulance aankwam, hebben zij de reanimatie overgenomen. Maar pas toen nog even later de MUG aankwam en zij verder deden, is die man er terug door gekomen. Hij is bijna een uur weggeweest. Ik hoop dat alles goed komt. Ik hoorde dat hij eerder al problemen had met zijn hart.”

“Het was de eerste keer dat ik mijn lessen EHBO in de praktijk moest brengen. Op mijn werk heb ik me ooit vrijwillig opgegeven om EHBO-verantwoordelijke te zijn, dat interesseerde me. Ik volg jaarlijks een cursus. Daar wordt ons ook ingepeperd dat, als de nood zich voordoet, er nog steeds honderd mensen zullen zijn die blijven kijken en maar één die gaat helpen.”

“Zo zie je nog maar eens hoe belangrijk zo’n cursus kan zijn. Ik ben blij dat ik kon helpen.”

The post Ulrich reanimeert samen met passanten man die onwel werd achter het stuur: “Hoop dat alles goed komt” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Bad boy for life’ blijkt pijnlijk correct: hoe Sean ‘Diddy’ Combs veranderde van invloedrijke rapper naar seksueel roofdier

Ooit was hij een van de meest invloedrijke muziekmagnaten, maar nu ziet Sean Combs (54) – beter bekend als Diddy – zijn imperium afbrokkelen. De Amerikaanse rapper werd gearresteerd en wordt aangeklaagd voor onder andere sekshandel en afpersing na maandenlang onderzoek door de FBI. Eerder werd hij ook al door een tiental vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik en drogering. Iets

Lees meer »

Ook hulpdiensten kunnen nu – dankzij slimme verkeerslichten – snel over de vernieuwde Centrumbrug

De Centrumbrug is sinds gisteren nu echt volledig open, ook het systeem dat toelaat dat de hulpdiensten via slimme verkeerslichten voorrang krijgen, is in werking. De betonnen bakken die ter hoogte van de Ketelstraat op de Korenmarkt stonden zijn we genomen. De hulpdiensten kunnen dus vanuit het verlengde van de Nieuwstraat straks vlot over de brug rijden om snel op

Lees meer »

Wij staan erbij en kijken ernaar…

De meest gehoorde opmerking tijdens de tv-debatten dit weekend, was dat "verklaringen voor de camera" de regeringsonderhandelingen niet vooruithelpen. Doordat geen enkele politicus de onderhandelingen wil doen mislukken, is het logisch dat er niet uit de biecht wordt geklapt. En bij de Vlaamse onderhandelingen klinkt het bovendien unisono dat een regering mogelijk moet zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Lees meer »

Walter en Francine vieren hun briljanten huwelijk

Naar aanleiding van hun briljanten jubileum werden Walter Roelant (89) en Francine De Vlieger (86) tijdens de receptie in de Meers gehuldigd door het gemeentebestuur van Waregem. Ze ontvingen naast het diploma van het koningshuis ook een envelop met geschenkbonnen. Walter werd geboren in Desselgem en Francine in Wielsbeke. Ze leerden elkaar kennen tijdens Wielsbeke
The post Walter en

Lees meer »

Infrastructuurwerken Twee Hofsteden van start

De West-Vlaamse Intercommunale (WVI) en de gemeente hebben de krachten gebundeld voor de realisatie van Twee Hofsteden, een nieuwe woonbuurt in het centrum van Staden. Burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD) en Geert Sanders, algemeen directeur van de WVI, gaven met de aanvang van de infrastructuurwerken het startschot voor de nieuwe woonbuurt.
The post Infrastructuurwerken Twee Hofsteden van start appeared

Lees meer »

“Technologie en natuur gaan hier hand in hand”: Agrotopia neemt vertical farming toren in gebruik

ROESELARE Wereldprimeur bij Agrotopia in Roeselare. De onderzoekserre van Inagro neemt een innovatieve verticale teeltinstallatie in gebruik. “Dit moet een belangrijke stap in de toekomst van de glastuinbouw worden”, valt te horen. “Hiermee onderstrepen we de ambitie van Vlaanderen als koploper op vlak van duurzame en ruimte-efficiënte landbouw.”
The post “Technologie en natuur gaan hier hand in hand”: Agrotopia

Lees meer »

Nieuwe functie voor de Heidekapel?

Kerkfabriek Sint-Clemens heeft de intentie om de kapel bij de Heideschool van de hand te doen. Het schoolbestuur zou de nieuwe eigenaar worden. “Op die manier kunnen we de kapel, toch een beeldbepalend element op Vosseslag, vrijwaren voor de toekomst”, klinkt het.
The post Nieuwe functie voor de Heidekapel? appeared first on KW.be.

Lees meer »

De doortocht van Lombardsijde wordt vernieuwd in 6 fases

Sinds 2 september zijn de nutswerken in de Nieuwpoortlaan opnieuw opgestart. Die werken zijn het voorprogramma voor de volledige herinrichting van de doortocht van Lombardsijde die in 6 fases zal verlopen.
The post De doortocht van Lombardsijde wordt vernieuwd in 6 fases appeared first on KW.be.

Lees meer »