Twee aanhoudingen in het kader van mensensmokkel, beide mannen verschijnen vrijdag voor de raadkamer

Afgelopen week werden in twee afzonderlijke dossiers twee mannen aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Beide verdachten verschijnen vrijdag 20 september voor de raadkamer.

Tijdens een patrouille in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 september merkte PZ Westkust een verdacht Frans voertuig op in de buurt van een parkeerplaats waar vrachtwagenchauffeurs overnachten. In dezelfde omgeving trof de politie ook vier transmigranten aan. De bestuurder van het Franse voertuig, een 30-jarige Afghaan die in Frankrijk verblijft, werd gearresteerd op verdenking van mensensmokkel. De verdachte werd verhoord door de Federale Gerechtelijke Politie West-Vlaanderen (FGP). Op 15 september werd de man voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besloten heeft hem aan te houden. Hij verschijnt vrijdag 20 september voor de raadkamer.

Tweede aanhouding

Op zaterdagavond 14 september trok een Duitse Audi de aandacht van een patrouille van de Federale Wegpolitie, ter hoogte van parking Mannekensvere (E40 richting Frankrijk). Toen de politie het voertuig wilde controleren, probeerde de chauffeur de controle te ontwijken en stopte op de pechstrook. Bij aankomst kon de wegpolitie geen inzittenden meer aantreffen in het voertuig.

De politiezones in de omgeving werden verwittigd, waarna het droneteam van PZ Westkust een verdachte kon lokaliseren. Het betreft een 28-jarige Syriër, die vervolgens werd gearresteerd voor mensensmokkel.

Nautisch materiaal aangetroffen

In het voertuig werd nautisch materiaal aangetroffen, wat de vermoedens van mensensmokkel versterkte. Onder het materiaal bevonden zich een opblaasbare boot, veertien binnenbanden (vaak gebruikt als alternatief voor reddingsvesten), pompen, een buitenboordmotor en gevulde jerrycans.

De 28-jarige verdachte werd op 15 september verhoord door de FGP West-Vlaanderen. De FGP voerde ook een huiszoeking uit op zijn verblijfplaats in het Brusselse. Op 16 september werd de man voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besloten heeft hem aan te houden. Ook hij verschijnt vrijdag 20 september voor de raadkamer.

Oproep

De Federale Politie en de politiezone Westkust lanceerden vorige maand een oproep om verdachte situaties te melden via het noodnummer 112. Zo kunnen hulpdiensten snel tussenkomen in het geval van een levensbedreigende situatie en/of kan de politie eventuele verdachten van mensensmokkel oppakken en verder onderzoek doen.

De politiezone Westkust en de Federale Politie zijn extra alert voor het fenomeen van mensensmokkel via small boats, want omwille van het mooie en stabiele weer verhoogt het risico op oversteken.

The post Twee aanhoudingen in het kader van mensensmokkel, beide mannen verschijnen vrijdag voor de raadkamer is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Is de batterij van de e-auto leeg?

21:05 De elektrificatie van de Europese auto-industrie lijkt te haperen. Fiat legt de productie van zijn elektrische 500 stil, Volvo kan zijn beloften niet waarmaken en Volkswagen overweegt fabriekssluiting…

Lees meer »

Venezuela roept ambassadeur in Spanje terug voor overleg

Venezuela heeft haar ambassadeur in Spanje teruggeroepen voor overleg. Dat heeft de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken Yvan Gil donderdag bekendgemaakt, enkele uren nadat de Spaanse premier in Madrid een ontmoeting had met de Venezolaanse opposant Edmundo Gonzalez Urrutia, die politiek asiel heeft gekregen in Spanje.

Lees meer »

Voormalig Simple Minds-drummer Kenny Hyslop (73) overleden

Kenny Hyslop, de voormalige drummer van Simple Minds, is op 73-jarige leeftijd overleden. Het nieuws werd door enkele insiders aan de ‘Daily Mail’ gemeld. De doodsoorzaak is momenteel nog onbekend, maar Hyslop zou de afgelopen jaren met verschillende gezondheidsproblemen hebben geworsteld.

Lees meer »

Sean ‘Diddy’ Combs aange­klaagd voor sekshandel en afpersing, rapper blijft voorlopig vastzitten.

Muziekmagnaat Sean ‘Diddy’ Combs (54) is aangeklaagd voor mensenhandel en het dwingen tot seksuele handelingen. Dat staat in een dinsdag openbaar gemaakte aanklacht tegen de rapper en producent. De Amerikaan wordt daarnaast beschuldigd van het opzetten van een organisatie voor illegale praktijken. Ondertussen is Combs voor de rechter verschenen. Daar pleitte hij onschuldig, maar de rechter heeft wel besloten dat

Lees meer »

China hackte honderdduizenden slimme apparaten, waarschuwt FBI

Chinese staatshackers hebben meer dan 260.000 apparaten gehackt om ze te kunnen gebruiken voor grote cyberaanvallen, waarschuwen de autoriteiten van de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Daaronder zijn volgens de diensten ongeveer 2700 apparaten in Nederland. Het Nationaal Cyber Security Centrum van het Nederlandse ministerie van Justitie en Veiligheid meldt ook dat enkele duizenden apparaten in

Lees meer »

Dirk Rosson uit Lissewege op Brugse PVDA-lijst: socialist wordt communist

Lissewegenaar Dirk Rosson, voormalig socialistisch gemeenteraadslid en burgemeesterszoon, heeft toegehapt om op de Brugse PVDA-lijst te staan. Hij prijkt op de dertiende plaats op de communistische lijst op 13 oktober bij de Brugse gemeenteraadsverkiezingen.
The post Dirk Rosson uit Lissewege op Brugse PVDA-lijst: socialist wordt communist appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beythem Kerke krijgt een kunstwerk in glas van Cultuur Ambassadeur Joost Caen uit Roeselare

In zaal Beythem Kerke werd vrijdagavond een glaskunstwerk van Cultureel Ambassadeur Joost Caen officieel ingehuldigd. “Ik hoop dat het glasraam met de symbolen van ark en kiem het symbool wordt voor het respect waarmee bezoekers met deze begenadigde plek omgaan.”
The post Beythem Kerke krijgt een kunstwerk in glas van Cultuur Ambassadeur Joost Caen uit Roeselare appeared first on

Lees meer »

Een interne keuken smaakt beter

Traditiegetrouw sluit de Memorial Van Damme het Belgische atletiekseizoen dit weekend af. De 48ste editie wordt er eentje om duimen en vingers bij af te likken: de finale van de Diamond League, de verzameling van grootste atletiekmeetings ter wereld met ruim 50 miljoen tv-kijkers. Het deelnemersveld oogt indrukwekkend. Maar liefst 82 medaillewinnaars op de voorbije
The post Een interne

Lees meer »

Nederlandse drugskoerier (22) steekt duim op naar agenten op E17… en ramt daarna politiewagen: “Er hadden makkelijk twee doden kunnen vallen”

“Alleen dankzij hun training en rijvaardigheid konden die politieagenten op de weg blijven.” Hun advocaat Thomas Vandemeulebroucke laat er weinig twijfel over bestaan. De 22-jarige Nederlandse drugskoerier die op de E17 in Marke bij Kortrijk het politievoertuig ramde, hangt vandaag 8,5 jaar cel boven het hoofd. In zijn auto lagen maar liefst 10 kilo drugs en een geladen wapen. “Wij

Lees meer »