“Totale facelift in amper 50 dagen”: Faggio Rosso is klaar voor de heropening van de Melkmarkt

Ook bij Faggio Rosso kijken ze uit naar de heropening van de Melkmarkt. “We zijn de stad dankbaar voor de mooie omgeving die we nu voor onze deur krijgen. En ons terras moet nu nog meer een troef worden, met ons eigen bereid roomijs als extra uitsmijter.” Ook de zaak onderging in zeven weken een totale make-over.

In november zal het al 16 jaar zijn dat Frankie Hemelaere en Bernard Honoré hun schouders zetten onder Faggio Rosso. “We hebben die zaak van de curatoren kunnen overnemen in 2008.” Het duo, dat ondertussen ook Andy Vantomme in het team verwelkomde, veranderde meteen ook de naam. ’t Pleintje werd Faggio Rosso. “Dat is Italiaans voor ‘rode beuk’ en verwijst hier naar de boom op de Melkmarkt. Italiaans, omdat we ook resoluut op die keuken mikken.”

Serieuze investering

Na ruim anderhalf decennium is Faggio Rosso een gevestigde waarde. Terwijl er op de Melkmarkt ook werken bezig waren, beslisten Frankie en Bernard om de zaak helemaal te strippen en in het nieuw te zetten. “Alles ging er uit, tot de toiletten toe. We realiseerden dit in 50 dagen, we werkten ook in het weekend. Maar vooral met onze eigen stielmannen die perfect op elkaar ingespeeld zijn. Zo moesten we maar zeven weken sluiten. Uiteraard een serieuze investering, maar eentje waarvan we hopen dat ze zal renderen. We mikken uiteraard op nog meer volk”, gaat Frankie onverdroten verder.

“Er kunnen hier binnen nu 50 mensen zitten, op ons terras 60 personen. De indeling binnenin is veranderd en onze keuken is compleet nieuw”, zegt Bernard over zijn werkterrein.

“Om zelf vers roomijs te maken, ging ik in de leer in Nederland”

De vernieuwde Melkmarkt wordt op zaterdag 28 september feestelijk geopend. “We zijn stad dankbaar voor de investering hier”, gaat Frankie verder. “We krijgen een mooi, vernieuwd plein. En voor ons een terras pal voor de deur. We moeten de straat niet meer over. Vroeger zaten ze onder de Vredesboom, nu kunnen ze die bewonderen vanop een afstandje op het terras.”

De kaart in de zaak werd ook aangepast. “Alles wat niet Italiaans is, lieten we vallen. Dat schept ook meer duidelijkheid. Je kunt hier aan een democratische prijs eten, maar de producten die we gebruiken zijn van topkwaliteit”, oppert Frankie.

Bernard: “Afhalen is ook nog altijd mogelijk, onze takeaway van vooral pizza’s draait uitstekend.”

IJs niet in de vriezer

Een nieuwe troef van de zaak is het roomijs dat Bernard nu ook zelf maakt. “Hij volgde er een drietal cursussen voor. Samen met een Nederlandse meester ijsbereider werd ons ijs ontwikkeld, het is supervers en er komen geen poeders aan te pas. Het gaat ook de vriezer niet in. Alles wat gemaakt wordt, is voor directe consumptie. We hebben een vijftal smaken, je kunt het ijs vinden in onze desserts. Op termijn gaan we misschien buiten ook ijs verkopen, maar deze zomer was dat nog niet het geval.”

Terras extra pimpen

Sinds april is Faggio Rosso open in het vernieuwde interieur, het is nu ook uitkijken naar de opening van de Melkmarkt. “Volgend jaar zullen wij ons terras nog extra aankleden. Nu konden we het terras al gebruiken, maar was er rondom nog activiteit op de werf.”

Faggio Rosso is iedere dag vanaf 11.30 uur doorlopend open tot sluiting ’s avonds, dinsdag is de sluitingsdag. “We hebben hier een deftige investering gedaan, zes dagen op zeven open zijn is ook nodig om dat terug te verdienen. Want het is niet meer evident in de horeca”, besluit de ervaren horecaman. “Zeker in het segment waarin wij zitten. Hier kun je met vier personen voor 80 euro komen eten, inclusief een drankje. Je hoeft niet altijd 200 euro kwijt te zijn om eens te genieten. Daar is zeker een publiek voor. Maar wij moeten ook onze omzet draaien. Maar we zijn er helemaal klaar voor om er nog eens 15 jaar tegenaan te gaan.”

De feestelijke opening van de Melkmarkt is voorzien op zaterdag 28 september van 18.30 tot 20.30 uur. Let wel: dit is enkel voor de omwonenden die daarvoor moesten inschrijven. Momenteel wordt er nog een laatste hand gelegd aan het groen op de vernieuwde markt.

The post “Totale facelift in amper 50 dagen”: Faggio Rosso is klaar voor de heropening van de Melkmarkt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nederland wil “strengste asielregime ooit” invoeren

De Nederlandse premier Dick Schoof heeft de plannen van de nieuwe regering toegelicht op een persconferentie. Veel voorstellen waren al aangekondigd in het coalitieakkoord of uitgelekt via media. De coalitiepartijen PVV, VVD, NSC en BBB beslisten onder meer om het noodrecht te activeren door een asielcrisis uit te roepen en om ook de komende jaren geld vrij te maken voor

Lees meer »

Israëli opgepakt voor beramen moord op premier Netanyahu

Een Israëlische burger is opgepakt omdat hij door de Iraanse inlichtingendiensten zou zijn ingelijfd om premier Benjamin Netanyahu en andere hoge figuren binnen de Israëlische regering te vermoorden. Dat melden de politie en de Israëlische binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet.

Lees meer »

Afrikaans agentschap voor Volksgezondheid: “Mpox niet onder controle”

Het mpox-virus is niet onder controle in Afrika. Dat zegt het Africa Centres for Disease Control and Prevention (CDC), het agentschap voor volksgezondheid van de Afrikaanse Unie, donderdag. Binnen een week tijd werden bijna 3.000 nieuwe verdachte gevallen van de ziekte gemeld in Afrika, waarvan er 374 werden bevestigd, klinkt het. Er is ook goed nieuws: de eerste vaccins in

Lees meer »

“Ook de spelers dragen verantwoordelijkheid bij Anderlecht. Wat komt er van Amuzu, Verschaeren en Dreyer?”

Zet Club Brugge de opmars verder en koppelt Antwerp beter voetbal nu ook aan resultaat, dan blijft Anderlecht ter plaatste trappelen. Het voetbal blijft armtierig en nu kan paars-wit ook in eigen huis niet meer winnen van Westerlo. Onze analist Marc Degryse heeft begrip voor de morrende fans: “Ik vrees als Anderlecht deze week verliest van Genk of Charleroi, dat

Lees meer »

Unizo-voorzitter Nathalie Bauwens pleit voor meer dialoog: “We willen vaker gehoord worden”

Gehoord worden. Dat staat bovenaan het verlanglijstje van Unizo Wingene-Zwevezele. “We vragen van het gemeentebestuur een effectief ondersteunend beleid via open dialoog en samenwerking”, stelt Unizo-voorzitter Nathalie Bauwens (45). Al in juni heeft Unizo een verlanglijstje ingediend, met vier kernpunten: meer dialoog, meer aandacht voor lokale economie, een kernversterkend beleid en samenwerking met zowel Unizo als de West-Vlaamse Intercommunale (WVI).<br

Lees meer »

“Het wordt erg onrustig”: Geraerts voelt druk toenemen na nieuwe nederlaag met Schalke, Wilmots staat pal achter z’n coach

Na een nieuwe nederlaag in Karlsruhe (2-0) zakt Schalke 04 na vijf speeldagen nog wat verder weg in de Duitse tweede klasse. Zo komen er steeds meer vraagtekens te staan achter de positie van coach Karel Geraerts (42). Zijn de dagen van de ex-coach van Union stilaan geteld? “Zijn positie staat niet ter discussie”, houdt sportdirecteur Marc Wilmots de druk

Lees meer »

3 beklaagden schuldig aan explosie in Ieper waarbij 2 mensen stierven: “Schadevergoeding loopt op tot 250.000 euro of meer”

Het Hof van beroep van Gent heeft 3 beklaagden veroordeeld voor de fatale gevolgen van een explosie op een industrieterrein aan de Oostkaai in Ieper. 10 jaar geleden vonden arbeiders 2 obussen tijdens graafwerken op een werf. In plaats van de obussen aan ontmijningsdienst DOVO te geven, bleven de obussen wekenlang liggen op het terrein. Tot een explosie het leven

Lees meer »

Dominique Pelicot (71) verschijnt na week afwezigheid dinsdag normaal weer voor rechtbank tijdens verkrachtingsproces

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »

Na bezwaren dan toch geen groot overhellend terras aan silo’s Vaartkom Leuven

Er komt dan toch geen overhellend stadsbalkon op de iconische oude silo’s aan de Vaartkom in Leuven. Projectontwikkelaar Ertzberg gaat de silo’s omvormen tot een wooncomplex met appartementen. Maar buurtbewoners maakten zich zorgen dat het grote balkon voor te veel schaduw zou zorgen en dienden bezwaren in. Ertzberg moet de plannen aanpassen en reageert teleurgesteld.

Lees meer »