Tiele (26) opent eigen medische pedicure en schoonheidssalon Tie Belle in Langemark: “Kleine droom die mag uitkomen”

Tiele Oosterlinck verhuisde drie jaar geleden van Zonnebeke naar de Madonna en startte daar op 1 september haar eigen medische pedicure en schoonheidssalon. “Dit is een kleine droom die mag uitkomen”, zegt Tiele, die ook nog werkt als thuisverpleegkundige.

Tie Belle is de nieuwe zaak van Tiele Oosterlinck (26). Ze is de dochter van Luc Oosterlinck en Heidi Nuytten uit Zonnebeke, maar verhuisde drie jaar geleden samen met haar man Jelle Dewitte uit Passendale naar de Klerkenstraat 171A in Madonna. Daar heeft ze haar medische pedicure en schoonheidssalon voorlopig op de ruime zolder. “Maar we hopen tegen volgende zomer de garage volledig te verbouwen tot praktijk”, vertelt Tiele, die acht maanden geleden mama werd van Médart.

In het middelbaar ging Tiele naar Immaculata in Ieper, waar ze voor zorgkundige leerde. “Daarna studeerde ik nog voor verpleegkundige aan Vives. Ik werk ook nog steeds als thuisverpleegkundige op zelfstandige basis. Maar ik wilde een nieuwe uitdaging en heb dan een driejarige opleiding medische pedicure gevolgd en vorig jaar ook gelaatsverzorging en epilaties. Dit jaar start ik met manicure en nog wat uitbreiding van epilaties om een volledig concept van schoonheidssalon te bekomen. Als kind was ik al geïnteresseerd in het zorgende en mooi maken van andere mensen. Vandaar dat ik verpleegkunde studeerde, maar ik heb altijd graag een eigen zaak gewild.”

Kleine droom

“Tie Belle is dus een kleine droom die mag uitkomen. Ik hou van het contact met de mensen, en heel veel verschillende mensen. Het is wel leuk. De mensen zijn ook altijd tevreden als ze hier naar buiten gaan met verzorgde voeten of een verzorgd gezicht.”

Met de medische pedicure pakt ze ook pijnlijke voeten aan. “Ook mensen met diabetes zijn zeker welkom, om echt wel de pijn die bepaalde mensen hebben voor een stuk weg te nemen. Het schoonheidssalon is zowel voor jongere mensen, maar ook oudere dames die zich nog eens wil laten verwennen. Ik heb een Facebookpagina waar je alle info kan vinden. Ook de prijslijst staat erop zodat de mensen toch al een idee hebben hoeveel het zal kosten. Die transparantie vind ik wel belangrijk”, besluit Tiele.

The post Tiele (26) opent eigen medische pedicure en schoonheidssalon Tie Belle in Langemark: “Kleine droom die mag uitkomen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jenthe Verstraete kijkt uit naar het WK wielrennen in Zürich: “Zullen als blok moeten koersen”

Jenthe Verstraete (18) rijdt volgende week donderdag het WK op de weg voor junioren in Zürich. De Ingelmunsternaar werd door bondscoach Serge Pauwels in de vijfkoppige selectie opgenomen. “Serge heeft al verteld welke tactieken we kunnen toepassen tegen de vijf buitenlandse favorieten.”
The post Jenthe Verstraete kijkt uit naar het WK wielrennen in Zürich: “Zullen als blok moeten koersen”

Lees meer »

Jongeman (19) riskeert jaar cel na gewelddadige diefstal van gsm

Een 19-jarige jongeman die in Frankrijk woont riskeert één jaar effectieve celstraf na een gewelddadige diefstal van een gsm in De Panne. Volgens het slachtoffer werd zijn telefoon door een jongerenbende geroofd toen die passeerden met de wagen en werd er daarna geld afgehaald. “Hij heeft nog steeds nachtmerries over de feiten”, zegt de advocaat van het slachtoffer.
The

Lees meer »

Nog veel meer trajectcontroles op komst

Het aantal trajectcontroles in Vlaanderen stijgt al jaren en er zijn er nog veel meer op komst. Dat schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag op basis van een rondvraag bij alle lokale lijsttrekkers van de 285 Vlaamse gemeenten voor ‘De Stem van Vlaanderen’.

Lees meer »

Opmerkelijk fenomeen gelinkt aan cycloon Boris: “zeesneeuw” in Kroatië

Inwoners van het Kroatische kustdorp Novigrad waren donderdag getuige van een opmerkelijk fenomeen: zeesneeuw. Door hevig inslaande golven werden tal van straten eerst bedekt met een dikke laag zeeschuim, waarna hevige windstoten ervoor zorgde dat het schuim omhoog werd geblazen om vervolgens weer als sneeuwvlokjes naar beneden te dwarrelen.

Lees meer »

Van Aert, op krukken, trots op ‘unieke’ verlenging van contract: “In Vuelta laten zien dat ik nog hoog niveau kan halen”

Een unieke contractverlenging in de vorm van een overeenkomst ‘voor eeuwige duur’ zorgt dan toch nog voor een mooi einde van het seizoen voor Wout Van Aert. Op krukken maakte hij vandaag zijn opwachting als gezicht voor een campagne rond veilig fietsen. En Van Aert, die zondag op trein drie gestapt is, is hoopvol voor de toekomst. “In de Vuelta

Lees meer »

De boeken van de week: Arthur Japin in Sarajevo, troostrijke Ottolenghi-recepten en verhalen in een levendige moestuin

Arthur Japin volgt in zijn nieuwe roman de Amerikaanse filosoof en activist Susan Sontag, van haar jeugd tot haar verblijf in Sarajevo tijdens de Joegoslavische burgeroorlog. Topchef Yotam Ottolenghi serveert verhalen bij gerechten die troost bieden. Libris-winnares Mariken Heitman duikt in de microkosmos van een biologische moestuin. Basje Boer onderzoekt in een essay de maakbaarheid van vrouwelijkheid en de Franse

Lees meer »

Hogeschool Vives opent academiejaar met meer inschrijvingen

De hogeschool Vives heeft dinsdag het academiejaar geopend. Voor dit academiejaar werden meer inschrijvingen geregistreerd dan vorig jaar. Vooral de studiegebieden sociaal-agogisch werk, handelswetenschappen en bedrijfskunde en industriële wetenschappen en technologie doen het goed.
The post Hogeschool Vives opent academiejaar met meer inschrijvingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik wist dat er meer aan de hand was”: moeder van Jairon (14) nadat dodelijke hoeveelheid ketamine in haarstaal werd aangetroffen

Een plottwist van formaat in de zaak van Jairon, de 14-jarige jongen die twee maanden dood lag in het huis van zijn vader. De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling kreeg de opdracht om één vraagstuk te beantwoorden: moet een rechter beslissen over schuldig verzuim of moord? Na een jarenlang gevecht voor gerechtigheid hebben mama Danice Neyda (40) en haar advocaat mogelijks

Lees meer »