Succesvolle Sneaker Expo in museum Eperon d’Or in Izegem afgesloten, maar niet helemaal

Vorig weekend werd met een slotevenement, dat nog eens honderden bezoekers lokte, de Sneaker Expo in Eperon d’Or in Izegem afgesloten. “Maar de sneakers verdwijnen niet uit het museum. Een wisselende collectie van een 25-tal exclusieve sneakers zal opgesteld blijven”, zegt schepen van Musea Kurt Himpe.

“Twee jaar lang kwamen duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland naar Izegem om de unieke Sneaker Expo te bezoeken. Net toen de coronaperiode achter de rug was, startte de expo op en die zorgde er mee voor dat het museum al snel weer volliep met bezoekers en dat alle records verbroken werden”, aldus conservator Leen Breyne.

“Vinger aan de pols houden”

“Izegem werd onder andere door de expo weer het mekka van de schoenen. Het succesverhaal van de sneakers laten we niet los. Dankzij een samenwerking met het museum Shoes Or No Shoes? uit Kruisem zullen we nu een steeds wisselende collectie van een 25-tal exclusieve sneakers in de vaste opstelling van Eperon d’Or hebben”, verduidelijkt schepen Kurt Himpe. “Dit zorgt ervoor dat we een vinger aan de pols houden en naast de unieke schoenen- en borstelcollectie ook dat segment in de kijker zetten.”

“De Sneaker Expo zorgde er trouwens voor dat we een heel ander publiek over de vloer kregen die intussen kon kennismaken met het prachtige gebouw en de vaste collectie in het museum”, zegt een tevreden schepen Himpe. “En het museumteam is volop bezig met het uitwerken van nieuwe expo’s die tot de verbeelding zullen spreken.”

The post Succesvolle Sneaker Expo in museum Eperon d’Or in Izegem afgesloten, maar niet helemaal is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De onverbreekbare band tussen Dieter Coppens en Kevin versterkt tijdens ‘De goudvis’: “We hebben speciale klik”

“Vroeger zag je mensen denken: ‘Oei, da’s iemand met down, wat moet je daartegen zeggen?’ Intussen kennen ze zeker dertig van die gasten bij naam.” De impact die Dieter Coppens (46) en zijn maatje Kevin Van Den Bosch (39) hebben, is niet te onderschatten. De twee zijn nu opnieuw samen op pad voor ‘De goudvis’. In ‘Dag Allemaal’ vertellen ze

Lees meer »

“Het hele beveiligingsteam is ontslagen”: koning Charles zet radicale stappen om prins Andrew uit zijn huis te zetten

De spanningen tussen koning Charles (75) en prins Andrew (64) gaan naar een hoogtepunt. Het is geen geheim dat de koning wil dat zijn broer de Royal Lodge verlaat, omdat hij deze veel te extravagant vindt voor Andrew. Die verloor zijn koninklijke taken vanwege zijn banden met seksdelinquent Jeffrey Epstein. Toch weigert de hertog te verhuizen. Koning Charles zet zijn

Lees meer »

Poperinge gaat aan de slag met bevraging ‘Oud is goud’

De stad wil via het project ‘Oud is goud’, dat begin dit jaar van start ging, de beeldvorming omtrent ouder worden, ombuigen. Verschillende stadsdiensten en de Seniorenraad werken hiervoor samen.
The post Poperinge gaat aan de slag met bevraging ‘Oud is goud’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee wellicht minderjarigen gaan aan de haal met witte Volvo in Wervik, laten wagen wat verderop achter en slaan op de vlucht: politie start onderzoek

De lokale politie is op zoek naar twee wellicht minderjarigen die maandagmorgen in de Hellestraat in Wervik aan de haal gingen met een witte personenauto Volvo. Een paar honderd meter verder in het begin van de Menensesteenweg lieten ze de wagen achter en liepen weg.
The post Twee wellicht minderjarigen gaan aan de haal met witte Volvo in Wervik,

Lees meer »

Maarten is doctor in de kunstgeschiedenis: “Het is een eenzame bezigheid”

Torhoutenaar Maarten Bassens (35) is aan de Leuvense universiteit doctor in de kunstgeschiedenis geworden. Zopas verdedigde hij met verve zijn knappe proefschrift over de relatie tussen woord en beeld in de prenten die de Belgische kunstenaar Pieter Bruegel de Oude in de 16de eeuw gemaakt heeft.
The post Maarten is doctor in de kunstgeschiedenis: “Het is een eenzame bezigheid”

Lees meer »