Staf Coppens krijgt zonneslag tijdens extreme woestijnloop: “Als hij geen grapjes meer maakt, gaat het niet goed met hem”

Van het koele Zweden naar de snikhete woestijn: Staf Coppens (43) waagt zich vanavond in ‘Camping Coppens’ aan de halve ‘Marathon des Sables’ in Jordanië: één van de meest extreme loopwedstrijden ter wereld. De tv-presentator wordt geconfronteerd met onverwachte wendingen die het hem heel zwaar maken. Stafs sportcoach en goede vriend Thijs Ghekiere, die hem tijdens de tocht begeleidde, legt uit wat er misliep. “Staf heeft een sterk lichaam, maar hij was onvoldoende voorbereid.” 

Meer krantenkoppen in België

Werkgroep Dementie creëert ‘Weg en Were’-wandeling: “Meer inzicht bieden”

De werkgroep dementie van wzc Aksent organiseert op vrijdag 20 september voor het eerst een ‘Weg en Were’-wandeling. “Een belevingswandeling waar iedereen kan aan meedoen om meer inzicht te krijgen over personen met dementie”, zegt Fien Delarue, referentiepersoon dementie in het woonzorgcentrum. “Het thema van de wandeling is ‘dementie en zintuigen’.
The post Werkgroep Dementie creëert ‘Weg en Were’-wandeling:

Lees meer »

Maarten is doctor in de kunstgeschiedenis: “Het is een eenzame bezigheid”

Torhoutenaar Maarten Bassens (35) is aan de Leuvense universiteit doctor in de kunstgeschiedenis geworden. Zopas verdedigde hij met verve zijn knappe proefschrift over de relatie tussen woord en beeld in de prenten die de Belgische kunstenaar Pieter Bruegel de Oude in de 16de eeuw gemaakt heeft.
The post Maarten is doctor in de kunstgeschiedenis: “Het is een eenzame bezigheid”

Lees meer »

Joke (46) loopt marathon met naam van gesneuvelde Australische olympiër op haar borstnummer: “Dat kan geen toeval zijn”

Joke Vandenbrouck (46) uit Lo nam afgelopen zondag deel aan de In Flanders Fields-marathon. Op het borstnummer van de deelnemers stond ook de naam van een gesneuvelde soldaat uit de Eerste Wereldoorlog. Bij Joke was dat de Australiër Healy Cecil, die in 1918 sneuvelde in Frankrijk en op de Olympische Spelen in 1912 goud haalde in het zwemmen. “Australië is

Lees meer »

Moedig Club Brugge kraakt pas in slotfase tegen Borussia Dortmund

Club Brugge is woensdagavond met een valse noot gestart aan de league phase van de vernieuwde Champions League. Op de eerste speeldag toonde blauw-zwart veel goede intenties tegen Borussia Dortmund, maar de Duitse grootmacht trok in het laatste kwartier dan toch aan het langste eind: 0-3.
The post Moedig Club Brugge kraakt pas in slotfase tegen Borussia Dortmund appeared

Lees meer »