Première van ‘Arno: Rock ‘n’ Roll Godverdomme’ in Cinema Palace in Brussel: Een intiem portret van een rocklegende

Eindelijk vond de langverwachte première plaats van ‘Arno: Rock ‘n’ Roll Godverdomme’, een ode aan het leven en de carrière van het Belgische rockicoon Arno Hintjens. De documentaire, gemaakt door Kristof Michiels, ging in première in Cinema Palace te Brussel, in het bijzijn van hemzelf en de dichte vriendenkring van Arno.

Twee jaar geleden zag Kristof Michiels – beter gekend als DJ 4T4 en ook als ex-bandlid van ‘t Hof van Commercé – een homage over David Bowie. Hij was teleurgesteld. Toen dacht hij na om een film te maken over het leven van Arno Hintjes. Kristof, die jaren dicht bij Arno stond, verweeft nooit eerder vertoonde beelden en persoonlijke interviews met intieme momenten achter de schermen, en brengt zo een diepgaande en oprechte blik op het leven van Arno. De film belicht zowel zijn flamboyante optredens als de kwetsbaarheid van de artiest die met zijn unieke stijl en ruwe, authentieke stem generaties wist te raken.

Kristof Michiels © Christophe

‘Arno: Rock ‘n’ Roll Godverdomme’ is niet enkel een film voor fans van ‘le plus beau’, maar een viering van de artiest die compromisloos zijn eigen pad volgde en wvan wie zijn muziek de ziel van België heeft gekleurd. (PADI & Christophe)

De film is vanaf heden te zien in talrijke bioscopen, waaronder bij Kinepolis.

The post Première van ‘Arno: Rock ‘n’ Roll Godverdomme’ in Cinema Palace in Brussel: Een intiem portret van een rocklegende is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

1.000 flessen glijmiddel en slachtoffers die infusen toegediend kregen: steeds meer details over seksfeestjes Sean ‘Diddy’ Combs

Sean ‘Diddy’ Combs (54) – ooit één van de meest invloedrijke muziekmagnaten – ziet zijn imperium afbrokkelen. De Amerikaanse rapper is gearresteerd en aangeklaagd voor onder andere sekshandel en afpersing. Eerder beschuldigden tien vrouwen hem al van seksueel misbruik en drogering. Iets wat de hiphoplegende bikkelhard blijft ontkennen. Maar nu onthullen huiszoekingen schokkende details over zijn seksfeestjes: “Er werden duizend

Lees meer »

Deze stad is de boetekoning van Vlaanderen: “Verkeersveiligheid? Het stadsbestuur wil vooral de schuldenput dichten”

Vlaamse steden en gemeenten hebben vorig jaar een recordbedrag van 124 miljoen euro aan boetes opgehaald, met Mechelen als opvallende koploper met een opbrengst van 143,5 euro per inwoner. “Logisch”, vindt burgemeester Bart Somers (Voor Mechelen). “Onze stad zet enorm in op verkeersveiligheid. Op negen jaar tijd is het aantal verkeersslachtoffers gedaald met 44,6 procent.” Maar volgens de oppositie is

Lees meer »

Werkgever erkent zijn verantwoordelijkheid in dood van Aaron (24) na fatale val van deathride: “Maar er komt waarschijnlijk geen rechtszaak”

“De katrol die gebruikt werd, was niet geschikt en was bovendien niet correct bevestigd. Dat is de verantwoordelijkheid van de werkgever, die zich schuldig maakte aan inbreuken op de arbeidsveiligheid en onopzettelijke doding.” En toch zal er waarschijnlijk geen rechtszaak komen, na de fatale val die monitor Aaron Delannoy (24) uit Gent anderhalf jaar geleden maakte in Zwevegem. In plaats

Lees meer »

Julia van K3 krijgt in allereerste film meteen een lief, en het is geen onbekende: “Die kusscène wordt toch nog even spannend”

“Mensen hebben hier totaal geen besef van wie we zijn. ‘We’re a Belgian popgroup’, moeten we tientallen keren per dag uitleggen.” Maar liefst vijf weken brengen Hanne, Marthe en Julia van K3 door op Malta voor hun allereerste film samen. Omringd door 55 crewleden, 60 figuranten, 12 Belgische en 16 Maltese dansers, en… schildpadspotters. Want de natuur wil niet echt

Lees meer »

Nieuwe Gentse beweging zet kandidaten alfabetisch op lijst bij verkiezingen 

De nieuwe politieke beweging Grondrecht pakt in Gent uit met een bijzonderheid bij de gemeenteraadsverkiezingen. Er is geen echte lijsttrekker, de kandidaten staan in alfabetische volgorde. Niet Raf Verbeke, één van de mensen achter de volksraadpleging over betaalbaar wonen, staat zo op één. Die plek is voor Pieter Amos. Verbeke komt net niet achteraan het alfabet en staat voorlaatste.

Lees meer »

Brandweer Ingelmunster houdt opendeur in kazerne in de Schoolstraat: “Veiligheid is hier de rode draad”

Op kermiszaterdag 28 en kermiszondag 29 september zwaait post Ingelmunster van brandweerzone Midwest de deuren van de kazerne in de Schoolstraat open voor de tweejaarlijkse opendeur. Er valt heel wat te beleven tijdens deze tweedaagse waar veiligheid centraal staat.
The post Brandweer Ingelmunster houdt opendeur in kazerne in de Schoolstraat: “Veiligheid is hier de rode draad” appeared first on

Lees meer »

Iran laat Oostenrijkse gevangene vrij

Een Oostenrijker die in Iran om onbekende redenen in de gevangenis zat, is vrijgelaten. Dat meldt Mizan Online, het mediabureau van de rechterlijke macht, en de Oostenrijkse autoriteiten bevestigen het nieuws.

Lees meer »