Oxfam wil vetorecht in de VN-Veiligheidsraad afgeschaft zien: “Recht wordt misbruikt om eigen belangen te dienen”

Oxfam wil dat het vetorecht in de VN-Veiligheidsraad afgeschaft wordt. Vijf landen in de Veiligheidsraad hebben vetorecht: Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, China, Rusland en de VS. Volgens Oxfam treden die landen op als rechter van hun eigen militaire allianties en belangen. De ngo onderzocht daarvoor 23 langlopende conflicten uit de voorbije 10 jaar. 

Meer krantenkoppen in België

“Zijn ontploffende biepers en walkietalkies voorspel van open oorlog tussen Israël en Hezbollah?”

Je moet het de Mossad nageven. Er is geen geheime dienst ter wereld zo inventief als de Israëlische. Bijna vijftien jaar na de sabotage van het Iraanse nucleaire programma met het Stuxnet-virus, wordt opnieuw in de richting van de Mossad gekeken voor de ontploffende biepers en walkietalkies in Libanon en Syrië. Alles wijst erop dat de Israëlische geheime dienst een

Lees meer »

‘Bram’ werd zo zwaar in elkaar geslagen dat hij blijvende hersenschade opliep: “Ik kan zelfs niet voor mijn pasgeboren zoontje zorgen”

Voor de rest van zijn leven hersenschade en amper voor zijn pasgeboren zoontje kunnen zorgen. Dat is de harde realiteit voor ‘Bram’ na een zware vechtpartij in Antwerpen. Drie onbekende mannen slaan en schoppen hem en zijn vrienden helemaal in elkaar. De politie verspreidt harde beelden van de vechtpartij én van de amokmakers in de hoop dat iemand hen herkent:

Lees meer »

Buren Spoorweglaan sluiten samen zomer af

De bewoners van de Spoorweglaan besloten samen de vakantie gepast af te sluiten en verzamelden op het pleintje Far West. Het initiatief werd genomen door twee koppels uit de straat: Wim Verhelst en Els Tuytens en Bart Demeulemeester en Petra Deman. In het totaal waren 35 buren aanwezig. Het was ook de ideale gelegenheid om
The post Buren Spoorweglaan

Lees meer »