Oostendenaar die tijdens oudejaarsnacht op strooptocht ging in ondergrondse garage riskeert veertig maanden cel

Ondanks talrijke eerdere veroordelingen riskeert Oostendenaar Jimmy D. (43) nog maar eens veertig maanden cel voor een hele resem inbraken. Hij viseerde vooral wagens in ondergrondse parkings.

Eind vorig jaar reeg Jimmy D. de feiten aaneen. Op 14 december liep hij tegen de lamp na een inbraak in een auto in Blankenberge. Diezelfde dag had hij ook al toegeslagen in een woning in Middelkerke. De man werd aangehouden maar mocht de cel al na een paar dagen weer verlaten onder voorwaarden. Maar amper zes maanden later werd hij alweer betrapt in Oostende nadat hij een armband en een portefeuille had buitgemaakt.

Verder onderzoek linkte D. aan nog een resem feiten. Zo werd zijn DNA aangetroffen in de ondergrondse parkeergarage van de Sky Towers in Oostende. Daar sloeg hij op oudejaarsavond 2022 de ramen van zeven voertuigen stuk. In de nacht van 26 op 27 oktober 2023 pleegde hij gelijkaardige feiten in vijf ondergrondse garages in de Perronstraat in Oostende.

D. liep in het verleden al veroordelingen op voor inbraken, diefstal, geweld, wapens en drugs. “Hij kiest bewust voor een bepaalde manier van leven, maar dit moet stoppen”, aldus procureur Lode Vandaele. De beklaagde gaf slechts vier feiten toe. “Mijn cliënt kampt met een verslaving en was telkens onder invloed. We vragen om hem nogmaals probatievoorwaarden op te leggen”, aldus meester Thibaut Hoebeke.

Uitspraak op 17 oktober. (AFr)

The post Oostendenaar die tijdens oudejaarsnacht op strooptocht ging in ondergrondse garage riskeert veertig maanden cel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vijftien Belgische slachtoffers van seksueel misbruik uitgekozen voor ontmoeting met paus

Paus Franciscus zal tijdens zijn bezoek aan ons land, eind deze maand, een groep van vijftien slachtoffers van seksueel misbruik ontmoeten. Waar en wanneer dat precies gebeurt, maakt de Kerk niet bekend. In een persbericht wijst de Belgische Bisschoppenconferentie er vrijdag op dat de ontmoeting “in alle discretie” gebeurt, “op uitdrukkelijk verzoek van een aantal onder hen”. Aartsbisschop Luc Terlinden

Lees meer »

Ruim een kwart retourneert aankopen op internet

Maar liefst 27 procent van de e-commerceklanten in België retourneert zijn aankopen ‘regelmatig’, blijkt uit een Belgisch onderzoek naar online aankopen, uitgevoerd in opdracht van Becom, de Belgische federatie van e-commerce, waarover Le Soir woensdag bericht.

Lees meer »

Russische desinformatiecampagne speelde AfD in de kaart

Een agentschap gelieerd aan het regime in Moskou heeft een desinformatiecampagne gevoerd om Duitse kiezers schrik aan te jagen en de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) een duw in de rug te geven. Dat berichten verschillende Duitse media op basis van gelekte documenten van het Social Design Agency uit Moskou.

Lees meer »

Duitse vrouw leent rekening uit om koppel uit Koksijde bijna 28.000 euro lichter te maken

Een 53-jarige Duitse vrouw riskeert in de strafrechtbank van Veurne zes maanden cel omdat ze als mededader van oplichting vervolgd wordt. Doordat ze als ‘money mule’ haar bankrekening ter beschikking stelde van andere criminelen kon zo 27.877 euro gestolen worden van een koppel uit Koksijde.
The post Duitse vrouw leent rekening uit om koppel uit Koksijde bijna 28.000 euro

Lees meer »

“Als men binnen Anderlecht blijft geloven in Riemer, waarom neemt niemand dan de verantwoordelijkheid om dat ook voor de camera te doen?”

Brian Riemer zit opnieuw aan de tekentafel, voor het (cruciale) tweeluik Charleroi-Ferencváros. Anderlecht weigert ondertussen mee te gaan in een sfeer van crisis. “Maar waarom neemt niemand van de beleidsbepalers dan de verantwoordelijkheid om Riemer voor de camera te verdedigen? Mét klank”, vraagt onze chef voetbal Niels Poissonnier zich af. Inzicht in een fluisterverhaal.

Lees meer »

‘De Scheet’, een zwarte kat en poserend met… een volle pmd-zak: dit zijn de opvallendste affiches voor de verkiezingen

In Moorslede dingt ene Geert Vanthuyne (Visie) met een pmd-zak naar de gunst van de kiezer. In Gent doet Open Vld’er Jurgen Geevels dat met een zwarte kat in zijn handen. Anja Sonck (N-VA) uit Denderleeuw kiest dan weer voor een knuffelleeuw. Heidi Knop (Open Vld) voor een – je raadt het nooit – gigantische ‘knop’. Soms hoef je het

Lees meer »

Sanne is draagmoeder van haar nichtje. “Ik had geen kinderwens meer, mijn schoonbroers wel: een match”

Lang niet iedereen kan een baby verwelkomen. Sanne Riepema, redacteur bij het Nederlandse ‘Algemeen Dagblad’, verblijdde daarom haar schoonbroers Erik en Nick met een liefdevolle daad. Hun langgekoesterde kinderwens kwam uit. Dit is het persoonlijke verhaal van een draagmoeder in een maatschappij die er nog niet echt klaar voor lijkt. “‘Normale’ koppels verven een babykamer als er een kleintje op

Lees meer »

Axel Daeseleire organiseert dit weekend festival in Antwerpen: “Erik Van Looy en Charlotte Timmers staan in line-up”

Axel Daeseleire (55) is met drie programma’s alomtegenwoordig op televisie dit najaar. Bij VTM loopt het nieuwe seizoen van ‘Erfgenaam gezocht’, bij Play4 dan weer ‘Axel in Amerika’ en ‘Celebrity klopjacht’. Daeseleire werkt voor meerdere zenders tegelijk en dat kan omdat hij geen exclusiviteitscontract heeft. De afwisseling is een voordeel, maar er is ook een groot nadeel. Hij wordt gewoon

Lees meer »

Fabrieksverkoop meubelen Vincent Sheppard: “Ieder jaar een groot succes”

Vincent Sheppard organiseert op 21 en 22 september een fabrieksverkoop met meubels voor binnen en buiten aan verrassend kleine prijsjes. De ideale gelegenheid om kwalitatieve meubelen op de kop te tikken met kortingen tot -70%. “Dit keer zijn er heel veel loop-meubels uit onze populaire collectie bij”, klinkt het.
The post Fabrieksverkoop meubelen Vincent Sheppard: “Ieder jaar een groot

Lees meer »

Duitse toeriste voor West-Afrikaanse kust gedood door haai

Een Duitse toeriste is maandagavond omgekomen nadat ze door een haai aangevallen werd. De 30-jarige vrouw bevond zich aan boord van een catamaran, 278 km ten zuidwesten van het eiland Gran Canaria en voor de kust van het betwiste gebied Westelijke Sahara, toen de haai aanviel.

Lees meer »