Onze man woonde Voka-debat bij: “Dezelfde riedel als zes of twaalf jaar geleden, maar gelukkig is er nog de links-rechtstegenstelling”

Een linkse coalitie met Jos D’Haese als burgemeester in Antwerpen? Daarvoor moet er nog veel water door de Schelde stromen, maar het is niet ondenkbaar.

 

Meer krantenkoppen in België

Purperbacterie in Rumst kleurt water rood: “Een spectaculair, maar op zich onschadelijk fenomeen”

Het leek wel een tafereel uit een horrorfilm: de hofgracht van kasteel Laarhof in Rumst kleurde begin deze week van de ene op de andere dag rood. De graaf die in het kasteel woont, dacht aan een vandalenstreek. Stalenonderzoek wees al snel naar de purperbacterie. Professor microbiële technologie Siegfried Vlaeminck van de Universiteit Antwerpen duidt het fenomeen. "De verkleuring kan

Lees meer »

Tyfoon Bebinca eist twee doden in China

In het oosten van China heeft tyfoon Bebinca twee doden geëist. De slachtoffers werden geëlektrocuteerd nadat ze op een kruispunt in de stad Kunshan, ten westen van Shanghai, geraakt werden door een stroomkabel van een omgevallen elektriciteitsmast, meldde de Chinese staatstelevisie. Ze werden nog overgebracht naar een ziekenhuis maar bezweken daar aan hun verwondingen.

Lees meer »

Deze jongeren zoeken als student hun weg in Nederland: “Dat ‘hospiteren’ in een Nederlands studentenhuis is écht niet leuk”

Het academiejaar van de hogescholen is deze week begonnen. In Nederland zijn de studenten al weken bezig. Wij zochten Belgische jongeren op die ervoor kozen in Nederland hun studie te volgen. Ze kunnen haarfijn uitleggen wat ‘hospiteren’ is, kennen nu ook de Nederlandse biermerken of zijn om een heel specifieke reden al bijna van het fietspad gereden.

Lees meer »

Royaltyfans ontdekken pijnlijk detail in verjaardagsfoto van prins Harry: “Meghan werd uit beeld geknipt”

Voor het eerst in jaren ontving prins Harry felicitaties voor zijn veertigste verjaardag van de Britse koninklijke familie. Bij een foto van de prins klonk het: “We wensen hem een hele fijne verjaardag.” Oplettende royaltyfans ontdekten echter een addertje onder het gras. Op de oorspronkelijke foto stond namelijk ook zijn vrouw Meghan Markle (43), maar zij is in de recente

Lees meer »

Chiro reist door de tijd op kamp in Limburg

De Pittemse Chiro ’t Kartouchke ging deze zomer op kamp naar jeugdverblijf Sloerodoe in Bocholt. Net zoals elk jaar was er ook dit maal een kampthema en dat was dit jaar ‘Tijdreizen’. De meeste spelletjes en activiteiten van het kamp stonden dan ook in het teken van dit thema. Sommige afdelingen reisden door de tijd
The post Chiro reist

Lees meer »

Israëli opgepakt voor beramen moord op premier Netanyahu

Een Israëlische burger is opgepakt omdat hij door de Iraanse inlichtingendiensten zou zijn ingelijfd om premier Benjamin Netanyahu en andere hoge figuren binnen de Israëlische regering te vermoorden. Dat melden de politie en de Israëlische binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet.

Lees meer »

Zondagsmissen in Brussel geschrapt tijdens pausbezoek

De Brusselse parochies hebben gezamenlijk besloten om op 29 september hun zondagsmis te schrappen, zodat alle aandacht naar de pauselijke misviering kan gaan. Die begint om 09.00 uur in het Koning Boudewijnstadion. Gelovigen krijgen overigens zowel zaterdag als zondag de kans paus Franciscus te begroeten.

Lees meer »

Meer dan 1.000 gebruikers voor de Digibank

Digibank regio Poperinge krijgt bijkomende middelen van Vlaanderen om de werking verder te zetten tot 31 juli 2026. Met het project digibanken wil de Vlaamse overheid het risico op digitale uitsluiting verkleinen via drie gerichte doelstellingen: toegang tot digitale technologie, digitale vaardigheden versterken en een verbeterde digitale toegang tot essentiële diensten.
The post Meer dan 1.000 gebruikers voor de

Lees meer »