Normé viert 100ste verjaardag in wzc De Stek: “Hij leest nog elke dag de krant”

In wzc De Stek werd de honderdste verjaardag gevierd van voormalig chauffeur en landbouwer Normé Van Poucke. “Hij leest nog elke dag zijn krant, van de eerste tot de laatste bladzijde”, zegt zijn schoondochter Gerda Pynebrouck.

Damme heeft er een eeuweling bij. Op woensdag 11 september vierde Normé Van Poucke namelijk zijn honderdste verjaardag in woonzorgcentrum De Stek. Hij kreeg er het bezoek van zijn familie, van voormalige buren en vrienden uit de Veldstraat waar hij zo lang woonde en van burgemeester Joachim Coens.

Normé werd geboren in een landbouwersgezin met twee zonen en een dochter in de Stationsstraat in Sijsele. Hij is de oudste en langstlevende. Na zijn huwelijk met Gilberte Wildemauwe, die intussen overleden is, vestigde hij zich in de Veldstraat. “Mijn schoonvader werkte jarenlang als chauffeur bij drankencentrale Maenhout en kocht ook aardappelen in om dan door te verkopen aan particulieren”, vertelt Gerda Pynebrouck. “Veel tijd voor hobby’s was er eigenlijk niet, want bij hen thuis runde hij, samen met Gilberte, naast zijn hoofdjob als chauffeur ook nog eens een kleinschalig landbouwbedrijf, vooral toegespitst op veeteelt. Op zondag ging hij na de mis wel kaarten met vrienden in een van de cafés in Sijsele-dorp.”

Nog goed Bij de pinken

Normé heeft één zoon, Marnix, twee kleindochters en vier achterkleinkinderen. Tot op hoge leeftijd bleef hij thuis wonen. Zo’n 2,5 jaar geleden verhuisde hij naar woonzorgcentrum De Stek. “Dat was toen op zijn eigen vraag, want hij besefte dat hij niet meer mobiel genoeg was om het alleen thuis zelfstandig te beredderen”, zegt schoondochter Gerda. “Maar Normé is nog heel goed bij de pinken. Hij leest zelfs nog elke dag zijn krant, van de eerste tot de laatste bladzijde. Met de verplegers en verpleegster slaat hij heel graag een praatje, net ook omdat hij – als een van de weinige bewoners jammer genoeg – nog zo goed bij de pinken is. Uiteraard wensen we hem nog vele jaren.”

The post Normé viert 100ste verjaardag in wzc De Stek: “Hij leest nog elke dag de krant” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wie vermoordde Heidi Reyntjens, die mentale beperking had? Zus Inge en haar ex-lief gaan allebei voor vrijspraak op assisenproces

Zowel Inge Reyntjens als haar ex-lief Daisy zullen volgende week de vrijspraak vragen voor de moord op Inges zus Heidi Reyntjens, die in april 2019 stierf nadat ze ’s nachts in het kanaal Dessel-Schoten was geduwd. “Inge stond onder druk door de berichten die Daisy haar al sinds 2016 stuurde. Ze heeft Heidi geduwd uit frustratie, maar probeerde haar zus

Lees meer »

Pélicot blijft opnieuw weg van eigen proces, zitting uitgesteld tot morgen: “Hoofdverdachte heeft nierstenen en prostaatprobleem”

Het proces over de Franse zeventiger die zijn vrouw jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, is uitgesteld naar dinsdag. Hoofdbeklaagde Dominique Pélicot was maandagochtend niet op hoorzitting verschenen, waarna de zitting zonder hem van start ging. Maar even later werd die zitting dan toch tijdelijk opgeschort nadat de burgerlijke partijen de “abnormale” situatie aan de kaak stelden.

Lees meer »

CD&V stuurt aan op nieuwe hoorzittingen rond abortus

Met CD&V komt er “nooit” een uitbreiding van de termijn voor abortus naar 18 weken. Dat heeft CD&V-Kamerlid Nawal Farih donderdag gezegd bij Villa Politica. Maar voor Farih gaat er te veel aandacht naar de discussie over de termijn. “We moeten het niet hebben over de termijn. Het debat moet gaan over zorgen voor zo min mogelijk ongewenste zwangerschappen in

Lees meer »

Lokaal bestuur van Blankenberge weerlegt onjuiste informatie vzw 4 Example: “Altijd bereid tot dialoog”

Het Blankenbergse stadsbestuur reageert vandaag op een recent bericht van vzw 4 Example op sociale media. Daarin meldde voorzitter Tarik Houbrechts dat de samenwerking met het lokaal bestuur eind dit jaar zou ophouden, en wordt ook beweerd dat de vereniging niet langer erkend is door de stad. “We willen die misverstanden rechtzetten”, aldus schepen Annie De Pauw.
The post

Lees meer »

Twee nieuwe LED-schermen moeten Kuurnse bewoners inlichten over gemeentelijke nieuwtjes: “Zo verbeteren we onze communicatie aanzienlijk”

Twee nieuwe digitale infoborden die een plaatsje kregen op parking Vlaskouter en langs de Brugsesteenweg zullen voortaan de Kuurnse burger inlichten over gemeentelijke nieuwtjes. Daarnaast zullen de borden ook de mogelijkheid bieden aan de Kuurnse handelaar om te adverteren.
The post Twee nieuwe LED-schermen moeten Kuurnse bewoners inlichten over gemeentelijke nieuwtjes: “Zo verbeteren we onze communicatie aanzienlijk” appeared first

Lees meer »

Na aanvaring in rechtbank staat familie van Francis (16) opnieuw oog in oog met doodrijder: “Voor ons is geen enkele straf zwaar genoeg”

“Wij kregen levenslang omdat jij een moordenaar bent”: toen in juni het proces van start ging tegen Youri H., leidde dat tot een ‘emotionele bom’ tussen de familie van de verongelukte Francis Aerts (16) en de beklaagde. Ook vader Peter Aerts kon zijn emoties na de zitting in de politierechtbank van Dendermonde niet meer de baas en noemde de bestuurder

Lees meer »

Belgische e-commerce wil af van ‘serial returners’

Een vijfde van alle kleding en schoenen die online wordt gekocht, wordt teruggestuurd naar de afzender. Becom, de sectorfederatie van de Belgische e-commerce, wil dat er wordt opgetreden, en kijkt daarbij vooral naar één groep. Enkele ‘serial returners’ zorgen voor bijna alle retourzendingen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws woensdag.

Lees meer »

“Roeselare is en blijft een echte commercestad”: Julie Defryn baat kledingzaak Corylie uit op De Munt

Er bestaan mensen die in de wieg gelegd zijn om ‘commerce te doen’. En als ze dan nog eens rasechte Roeselarenaars zijn, dan hebben ze nog een bijkomend voordeel. Een van die mensen is Julie Defryn, vierde generatie van een familie van rasechte commerçanten.
The post “Roeselare is en blijft een echte commercestad”: Julie Defryn baat kledingzaak Corylie uit

Lees meer »

Belgen willen niet langer dan een uur per dag pendelen

Belgen willen liefst maar een halfuurtje van hun werk wonen waardoor hun totale pendeltijd maximaal één uur per dag is. Dat blijkt uit een onderzoek van SD Worx naar aanleiding van de Internationale Week van de Mobiliteit van volgende week. West-Vlamingen en Vlaams-Brabanders zijn het meest tevreden over hun pendeltijd, Limburgers zijn het meest ontevreden.

Lees meer »

Jongeman opgepakt nadat hij verontrustende beelden van Brugse school op sociale media deelt: “Vind me op het nieuws”

De politie was vrijdagochtend massaal aanwezig op de school SASK in Sint-Kruis, een deelgemeente van Brugge. Een jongeman deelde op sociale media verschillende beelden van de school, met daarop telkens de onheilspellende tekst “vind me op het nieuws”. Het Gentse parket kan voorlopig enkel bevestigen dat er iemand is opgepakt. “De jongeman werd meegenomen ter verhoor”, klinkt het.

Lees meer »

Jelle Cleymans viert 40ste verjaardag met concert met alle hits van ‘Spring’: “Geen reünie, maar met muzikale helden”

Jelle Cleymans viert volgend jaar zijn veertigste verjaardag en hij wil deze mijlpaal op een speciale manier markeren. Voor de gelegenheid duikt hij terug in zijn eigen repertoire en brengt hij de hits van ‘Spring’ opnieuw tot leven. “Met ‘Cleymans zingt ‘Spring’ sta ik op 14 mei 2025 in de AB in Brussel”, zegt hij enthousiast op MNM.

Lees meer »

Grote zorgen in VS om geheime Russische militaire eenheid die onderzeese kabels viseert

De VS hebben een toename van Russische militaire activiteit gedetecteerd rond belangrijke onderzeese kabels en achten de kans nu nog groter dat Rusland zal overgaan tot de sabotage van cruciale communicatie-infrastructuur. Een geheime militaire Russische eenheid zou zich bovendien focussen op het onklaar maken van onderzeese (internet)kabels, zo hebben Amerikaanse functionarissen verklaard aan ‘CNN’.

Lees meer »