Nieuwe fietsers- en voetgangersbrug langs de Leie in Menen wordt zaterdag op zijn plaats gelegd

Komend weekend zal er heel wat beweging zijn langs de Leie in Menen, aangezien de nieuwe fietsers- en voetgangersbrug op zijn plaats zal worden gelegd. Vrijdag al zal het 62 meter lange brugdeel toekomen.

De nieuwe centrumbrug mag dan wel op zich laten wachten, de Leiewerken in Menen liggen niet stil. De stad en de Vlaamse Waterweg maken zich op voor de komst van de nieuwe fietsers- en voetgangersbrug. Dit weekend zal de brug aan het Barakkenpark geplaatst worden om dan in het voorjaar van volgend jaar in gebruik genomen te worden.

Een huzarenwerk. Vrijdag al zal het brugdeel, dat 62 meter lang is, vanaf 16 uur op een drijvend ponton richting Menen gevaren worden om aan te meren nabij het Barakkenpark. Dat brugdeel werd de voorbije weken geassembleerd in Kortrijk.

Weersomstandigheden

Dit weekend zal de brug aan het Barakkenpark geplaatst worden om dan in het voorjaar van volgend jaar in gebruik genomen te worden. © Kevin Favere

Zaterdag zullen twee kranen de overspanning op zijn plaatst tillen. Dat hijswerk zal beginnen rond het middaguur. Om dat mogelijk te maken, zal het scheepvaartverkeer gestremd worden.

De werken zijn nog altijd onder voorbehoud. “Om het hijswerk te kunnen uitvoeren, moeten de omstandigheden gunstig zijn. Dat betekent weinig wind en beperkt stroming in de Leie”, aldus woordvoerder Geert Weymeis.

Deel jaagpad afgesloten

Vanaf 17 tot en met 21 september zal een deel van het jaagpad aan de zuidelijke zijde van de Leie afgesloten zijn. Fietsers en voetgangers kunnen het jaagpad bereiken via de Vlamingenstraat, Kongresstraat en Grondwetstraat. In de Kongresstraat wordt tijdelijk enkelrichtingsverkeer toegepast voor gemotoriseerd verkeer. De toegelaten rijrichting is van de Grondwetstraat naar de Leopoldstraat. (JDr)

The post Nieuwe fietsers- en voetgangersbrug langs de Leie in Menen wordt zaterdag op zijn plaats gelegd is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

CM-baas Luc Van Gorp: “Elke avond denk ik: ik moet iets schrijven over Gaza. Maar ik doe het niet en dat is laf”

Op zijn vijftien belandde hij per ongeluk in een ambulance en Luc Van Gorp zag het licht: hij zou verpleger worden. Het liep anders. Hij volgde een priesteropleiding, werd CM-baas en vertegenwoordigt vandaag 4,7 miljoen leden. Maar diep vanbinnen zit hij nog vaak in die ambulance. “Als mensen stierven, vroegen ze vaak: ‘Is er een hemel?’ Ik heb nooit nee

Lees meer »

Grote zorgen in VS om geheime Russische militaire eenheid die onderzeese kabels viseert

De VS hebben een toename van Russische militaire activiteit gedetecteerd rond belangrijke onderzeese kabels en achten de kans nu nog groter dat Rusland zal overgaan tot de sabotage van cruciale communicatie-infrastructuur. Een geheime militaire Russische eenheid zou zich bovendien focussen op het onklaar maken van onderzeese (internet)kabels, zo hebben Amerikaanse functionarissen verklaard aan ‘CNN’.

Lees meer »

Wim Desender sluit zich aan bij Voor Groot Middelkerke

Wim Desender uit Lombardsijde sluit zich aan bij Voor Groot Middelkerke, het nieuwe gemeentelijk politiek initiatief van onder meer lijsttrekker Hans Vanheste, Kimberly Michel, Christian Dobbelaere, Steve Mommerency, Nele Senesael en Filip Soetaert.
The post Wim Desender sluit zich aan bij Voor Groot Middelkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het water op met acht “stevige jongens” van 60.000 ton: “Het transport van de elementen voor de Scheldetunnel is complex, het afzinken nog veel complexer”

In Zeebrugge zijn de werken aan de acht tunnelelementen van de nieuwe Scheldetunnel afgerond. Deze “stevige jongens”, elk 60.000 ton zwaar en 160 meter lang, worden nu klaargemaakt om in mei over de Noordzee en de Schelde naar Antwerpen te worden versleept en vanaf juli in de rivier te worden afgezonken. “Een uiterst complexe operatie waar we al drie jaar

Lees meer »

Poperinge gaat aan de slag met bevraging ‘Oud is goud’

De stad wil via het project ‘Oud is goud’, dat begin dit jaar van start ging, de beeldvorming omtrent ouder worden, ombuigen. Verschillende stadsdiensten en de Seniorenraad werken hiervoor samen.
The post Poperinge gaat aan de slag met bevraging ‘Oud is goud’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie blijft zoeken naar Franse Lina (15), maar vreest dat er grote vragen zullen blijven na dood hoofdverdachte: “Alles wijst erop dat hij betrokken is”

In de zaak van de vermiste Lina, het Franse tienermeisje dat in september 2023 in de Elzas verdween, wijst alles “in de richting van de betrokkenheid van hoofdverdachte Samuel Gonin”. Dat heeft interim-procureur van Straatsburg Alexandre Chevrier donderdag gezegd op een persconferentie. In de auto van de man, die zelfmoord heeft gepleegd, werd DNA van Lina gevonden. Op touwen, zo

Lees meer »