Man valt voorbijgangers aan met mes in Rotterdam: dode en één gewonde, ook dader gewond

Bij een steekpartij aan de voet van de Erasmusbrug in Rotterdam is een dode gevallen. Twee personen raakten gewond, onder wie de dader. Dat meldt de Rotterdamse politie. Er wordt rekening gehouden met een aanslag. Er is een verdachte opgepakt die door omstaanders werd uitgeschakeld.

 

Meer krantenkoppen in België

Nee, Eddy van ‘Thuis’ komt niet op voor Vlaams Belang in Aalst: “We overwegen verdere stappen”

De productie van Thuis heeft een valse verkiezingsadvertentie die verscheen op sociale media gerapporteerd bij Meta, het moederbedrijf van onder meer Facebook. Dat schrijft VRT NWS. In de advertentie wordt het personage Eddy voorgesteld als een kandidaat voor de lijst van Vlaams Belang in Aalst. Zowel de productie als acteur Daan Hugaert distantiëren zich ervan en “overwegen verdere stappen”.

Lees meer »

Hooggerechtshof Brazilië legt X zware boete op als het blokkade blijft omzeilen

Het Braziliaanse Hooggerechtshof heeft het socialemediaplatform X, het voormalige Twitter, bevolen om de toegang tot zijn platform opnieuw te blokkeren voor Braziliaanse gebruikers, op straffe van 820.000 euro per dag dat het vonnis niet gerespecteerd wordt. X was woensdag tijdelijk weer bereikbaar in Brazilië, ondanks een eerdere ban door het Braziliaanse Hooggerechtshof.

Lees meer »

KM B wint derby op het veld van FC Veldegem

In derde provinciale B van de voetbalcompetitie werd vorige zondag op het veld van FC Veldegem de derby gespeeld tegen KM Torhout B.
The post KM B wint derby op het veld van FC Veldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Antony Verschaeve neemt afscheid van café Lusterke: “Als vis in een bokaal”

Antony Verschaeve (53) baat komende zondag voor de allerlaatste keer café Lusterke in de Molenstraat uit. Vanaf oktober wordt Vanessa Pattyn de nieuwe uitbaatster. Het is de vraag wat Antony gaat doen. “Eerst zal ik eens mijn hoofd leeg maken”, zegt hij. “Een café uitbaten is vooral mentaal heel lastig.”
The post Antony Verschaeve neemt afscheid van café Lusterke:

Lees meer »

Dokters Maria en Aline getuigen over seksuele intimidatie door patiënten. “Naakt en mét erectie zei hij: ‘Kom, onderzoek mij maar’”

“Elke keer zei hij dingen als ‘ik wil bonga bonga of retteketet doen met jou’.” Volgens een internationale studie krijgt meer dan de helft van de vrouwelijke artsen te maken met seksueel grensoverschrijdend gedrag door patiënten. In Vlaanderen ligt dat aantal rond de veertig procent. Huisartsen Maria (30) en Aline (35) maakten het al mee en getuigen over hun ervaringen

Lees meer »

De ene ziet blauw, de andere groen: hoe kan dat?

Is dat ding nu groen of blauw? Daar valt over te discussiëren, zo bewijst een nieuw online testje gebouwd door een neurowetenschapper. Want wát we zien is voor iedereen hetzelfde. Maar hóé onze hersenen het zien, kan serieus verschillen.

Lees meer »

Opmerkelijk fenomeen gelinkt aan cycloon Boris: “zeesneeuw” in Kroatië

Inwoners van het Kroatische kustdorp Novigrad waren donderdag getuige van een opmerkelijk fenomeen: zeesneeuw. Door hevig inslaande golven werden tal van straten eerst bedekt met een dikke laag zeeschuim, waarna hevige windstoten ervoor zorgde dat het schuim omhoog werd geblazen om vervolgens weer als sneeuwvlokjes naar beneden te dwarrelen.

Lees meer »

Andy Melis is de gewaardeerde verse kracht bij Eendracht De Haan (3B): “Maken ons op voor eerste topper”

De hele voorbije competitie volgden we het reilen en zeilen van fusieclub Eendracht De Haan. We interviewden trainers, spelers en bestuursleden: nooit hoorden we een negatief woord. Voorzitter Jackie Claeys sloeg nagels met koppen toen hij stelde: “We schonken het vertrouwen aan Livio Proot en dat heeft hij nooit beschaamd. We konden de degradatie niet meer verhinderen, verloren nog vaak,

Lees meer »

Michel Stuypens is team manager bij dames van Eendracht De Haan: “Zoveel bezieling bij onze dames”

De damesploeg van Eendracht De Haan hunkert naar de competitie. Eind augustus speelden ze 3-3 gelijk in een vriendenmatch tegen VC Nazereth-Eke. Op 1 september volgde de wedstrijd in het teken van de Beker van West-Vlaanderen op bezoek bij Fusion Oostende, maar de thuisploeg gaf forfait. De competitie start met een kustderby van formaat: op bezoek bij KRC De Panne.<br

Lees meer »

Julia van K3 krijgt in allereerste film meteen een lief, en het is geen onbekende: “Die kusscène wordt toch nog even spannend”

“Mensen hebben hier totaal geen besef van wie we zijn. ‘We’re a Belgian popgroup’, moeten we tientallen keren per dag uitleggen.” Maar liefst vijf weken brengen Hanne, Marthe en Julia van K3 door op Malta voor hun allereerste film samen. Omringd door 55 crewleden, 60 figuranten, 12 Belgische en 16 Maltese dansers, en… schildpadspotters. Want de natuur wil niet echt

Lees meer »