Man steekt wild om zich heen met mes bij Erasmusbrug in Rotterdam: dode en zwaargewonde, verdachte riep “Allahu akbar” zeggen getuigen

Bij de Erasmusbrug in de Nederlandse havenstad Rotterdam is donderdagavond rond 20 uur een man overleden nadat een voorbijganger hem stak met een groot mes. De stekende man maakte een tweede slachtoffer dat zwaargewond en met spoed naar het ziekenhuis gebracht is. Ook de verdachte raakte gewond toen hij overmeesterd kon worden door omstanders en toegesnelde agenten. 

Meer krantenkoppen in België

Door HOGENT ontwikkelde drugspreventietraining wordt nu ook Europees uitgerold

Een online en fysieke drugspreventietraining ontwikkeld door de HOGENT wordt in de hele Europese Unie uitgerold. De Hogeschool sloot daarvoor een overeenkomst met het European Union Drug Agency (EUDA). De training moet de kloof tussen preventiewetenschap en de praktijk verkleinen. "We willen evalueren en verbeteren naar een preventiebeleid waarvan we weten uit onderzoek dat die werkt", zegt Annemie Coone, projectcoördinator

Lees meer »

Politie rukt opnieuw uit naar Brugse school na verontrustende online berichten: “Minderjarige leerlinge meegenomen voor verhoor”

Voor de tweede keer op enkele dagen tijd is de politie uitgerukt naar een Brugse school nadat er online mogelijk verontrustende berichten werden onderschept. Maandag was dat het geval in de Maricolen in de Brugse binnenstad. Een minderjarig meisje werd daar meegenomen voor verhoor.
The post Politie rukt opnieuw uit naar Brugse school na verontrustende online berichten: “Minderjarige leerlinge

Lees meer »

Politie onderzoekt verschillende diefstallen van elektrische fietsen in Brugge: “Was nochtans dubbel gesloten”

Dieven hebben donderdagavond een elektrische fiets ter waarde van enkele duizenden euro’s gestolen ter hoogte van Howest in Brugge. “Mijn fiets was nochtans dubbel gesloten”, zucht slachtoffer Fien Dhondt. “Al snel hoorde ik dat ik niet het enige slachtoffer was.”
The post Politie onderzoekt verschillende diefstallen van elektrische fietsen in Brugge: “Was nochtans dubbel gesloten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slagerij Gerrit’s Ambacht stopt

Gerrit Haertjens (37) stopt op 30 september na 12 jaar met zijn slagerij en traiteurzaak Gerrit’s Ambacht in de Dorpsstraat in Sint-Michiels. “Ik heb steeds meer werk als cateraar op verplaatsing, zeker nu we actief zijn bij het voetbal in Oostende, en moest een keuze maken”, zegt Gerrit.
The post Slagerij Gerrit’s Ambacht stopt appeared first on KW.be.

Lees meer »

NV-A wil ook in Pittem een rol spelen

Op de valreep maakte NV-A bekend dat de partij ook in Pittem aan de gemeenteraadsverkiezingen zal deelnemen. Met een lijst van vijf kandidaten en een sterk programma willen ze proberen mee hun stempel te drukken op de Pittemse politiek.
The post NV-A wil ook in Pittem een rol spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wij spraken met echtgenoot Hans D. (78), die vandaag zijn kat stuurt naar reconstructie dood Annie De Poortere: “Mij ga je daar niet zien”

Na bijna dertig jaar hopen de nabestaanden en speurders eindelijk antwoorden te vinden in de moordzaak rond Annie De Poortere, vandaag vindt er een reconstructie plaats over die fatale zaterdag in 1994. Want hoe kwam Annie om het leven en waarom zijn de hulpdiensten niet gebeld? We spraken met dé persoon die de antwoorden weet, Annies echtgenoot Hans D. (78).

Lees meer »

Goud voor Luc Verloo en Christine Couvreur

Op 16 augustus 1974 gaven Luc Verloo en Christine Couvreur elkaar officieel hun jawoord. Burgemeester Jan Morbee bracht het echtpaar een bezoek bij hen thuis in Duinenwater om het koppel te feliciteren naar aanleiding van hun gouden huwelijksjubileum. Het paar heeft twee kinderen: Kristof (getrouwd met Nathalie en twee zonen, Louis en Henry) en Stefanie
The post Goud voor

Lees meer »

Belager zat al 12 uur in bosjes te wachten op Trump, maar “kreeg hem nooit in het vizier”, bodycambeelden tonen hoe hij op snelweg wordt gevat

De man die zondag door een agent van de Secret Service werd gespot toen hij met een aanvalsgeweer verstopt zat in de bosjes bij de golfbaan van Donald Trump in Florida, kreeg Trump nooit helder in het vizier, meldt de FBI. Opvallend: Ryan Wesley Routh (58) zat wel al bijna 12 uur verschanst bij de golfbaan voor de Secret Service

Lees meer »

Directie zelf op de schoolbanken: 100 directieleden starten met opleiding ‘schoolleider secundair onderwijs’ aan UAntwerpen

In Antwerpen zijn 100 directieleden gestart aan de opleiding ‘schoolleider in het secundair onderwijs’. Dat is een postgraduaat dat huidige directeurs kunnen volgen om zich bij te scholen, en het is volledig volzet. "Het is belangrijk om de nodige skills te ontwikkelen om leerkrachten aan te trekken én te ondersteunen zodat ze hun job blijven uitoefenen", zegt coördinator Isabella Vinck.

Lees meer »

Yuna ontdekt topvondst tijdens workshop archeologie in Ieper: “Een insigne scène van een kruisiging”

Uit zakken vol resten afkomstig uit de Yperlee haalde Yuna Ververken een waardevolle insigne boven. Dat deed ze tijdens een workshop van het archeologisch project ‘Zeven naar de zeventiende eeuw’ op de site van het voormalig openluchtzwembad in Ieper. Tijdens het weekend van 21 en 22 september kan iedereen de archeoloog in zichzelf ontdekken.
The post Yuna ontdekt topvondst

Lees meer »

Straffe beelden: auto speelbal van kolkende rivier in Polen – “In de voorbije uren tien dambreuken in Neder-Oostenrijk”

In de Oostenrijkse deelstaat Neder-Oostenrijk worden de dammen scherp in de gaten gehouden. “We hebben de afgelopen uren tien dambreuken gehad. Die moeten nauwgezet weer hersteld worden”, aldus het hoofd van het crisisteam. Vanuit het Poolse grensdorpje L?dek-Zdró komen intussen beelden die de kracht van het water aantonen. Een auto werd daar meegesleurd door een kolkende rivier en belandde met

Lees meer »