Koning Filip moest ooit bevrijd worden uit vliegtuigtoilet: “Ik hoorde hem mompelen, zelfs vloeken”

In de rubriek ‘We maken je iets wijs over het paleis’ komt onze royaltyexpert Wim Dehandschutter elke week bij Qmusic drie weetjes over koningshuizen vertellen. Slechts één verhaal is juist. Deze week is de waarheid: koning Filip moest bevrijd worden uit het toilet van een vliegtuig. 

Meer krantenkoppen in België

“Sterke aanwijzingen dat we in hun richting moeten kijken”: optreden Goldband wellicht verantwoordelijk voor trillende Rotterdamse woontoren

Goldband is wellicht verantwoordelijk voor de “aardbeving” die een aantal inwoners van de Willemstoren in Rotterdam vorig jaar gevoeld hebben. In mei 2023 belden enkele huurders van de bovenste verdiepingen de hulpdiensten nadat ze een reeks trillingen gevoeld hadden. Al lijkt het er nu op dat een optreden van Goldband verantwoordelijk is voor het voorval.

Lees meer »

Dexter-prequel verschijnt op 13 december

De serie ‘Dexter: Original Sin’, die zich afspeelt voor de gebeurtenissen van de serie ‘Dexter’, verschijnt in december. Dat heeft Paramount donderdag aangekondigd. De eerste aflevering is vanaf 13 december te streamen op Paramount+.

Lees meer »

Haven Oostende start afbraak van loodsen 3 en 4 om ruimte te maken voor nieuwe activiteiten

Haven Oostende zal op donderdag 19 september beginnen met de afbraak van loodsen 3 en 4, gelegen langs de Stapelhuisstraat aan het Vlotdok. Dit is een noodzakelijke ingreep vanwege de slechte staat van de gebouwen. De loodsen, die lange tijd dienst hebben gedaan, vertoonden aanzienlijke structurele gebreken, wat potentieel leidde tot veiligheidsrisico’s voor medewerkers en gebruikers.
The post Haven

Lees meer »

De doortocht van Lombardsijde wordt vernieuwd in 6 fases

Sinds 2 september zijn de nutswerken in de Nieuwpoortlaan opnieuw opgestart. Die werken zijn het voorprogramma voor de volledige herinrichting van de doortocht van Lombardsijde die in 6 fases zal verlopen.
The post De doortocht van Lombardsijde wordt vernieuwd in 6 fases appeared first on KW.be.

Lees meer »

Straks uitspraak over mislukte staatsgreep in Congo, Belg riskeert doodstraf

Een militaire rechtbank in de Congolese hoofdstad Kinshasa spreekt zich vrijdag uit in het proces over de mislukte staatsgreep van eerder dit jaar. Verschillende buitenlanders, onder wie ook de Belgische militaire expert Jean-Jacques Wondo, staan daar terecht. Wondo riskeert de doodstraf. Hij zou zich schuldig gemaakt hebben aan terrorisme en steun aan gewapende groepen. Zijn familie lanceerde vorige week nog

Lees meer »

Amerikaanse tiener met schoenmaat 59 (!) breekt wereldrecord

De Amerikaanse tiener Eric Killburn Jr. heeft een speciaal wereldrecord te pakken. Hij heeft met zijn schoenmaat 59 de allergrootste voeten van alle levende tieners. Met zijn handen van 19,04 centimeter brak hij ook al het record voor grootste handen. Beiden zijn nu opgenomen in het Guinness World Records-boek.

Lees meer »