John Cleese beschuldigt ‘Monty Python’-collega Eric Idle van leugens: “Er is niemand ontslagen of voorgetrokken”

“Op financieel vlak was ‘Monty Python’ een ramp”, onthulde de Britse acteur Eric Idle (80) begin dit jaar op X. Hij moest noodgedwongen zijn huis verkopen door geldproblemen. Maar John Cleese (84) spreekt hem nu tegen. “Zijn versie van de feiten klopt niet.” 

Meer krantenkoppen in België

“Het wielrennen begon te wegen op mijn gezinsleven”: ex-Europees kampioen Sean De Bie is nu wijnboer

“Ik ben op het juiste moment gestopt met koersen.” Voormalig profrenner Sean De Bie (32) – ook bekend van de docusoap ‘Jonge benen’ – schoolde zich om tot wijnboer en -handelaar met een eigen wijngaard. In ‘Primo’ blikt hij terug op zijn Europese kampioenentitel, zijn zwaar ongeval, waar zijn passie voor wijn vandaan komt en waarom zijn vrouw Sofie blij

Lees meer »

“Speelt de pijn weer op, dan is het helemaal naar af”: terugkeer Jan Vertonghen is niet voor meteen

De geïrriteerde achillespezen blijven Jan Vertonghen (37) parten spelen. De recordinternational staat al vijf weken aan de kant en een terugkeer is niet voor meteen. Volgens Anderlecht-coach Brian Riemer ligt hij nog minstens tot en met de volgende interlandperiode in de lappenmand. “Speelt de pijn weer op, dan is het helemaal naar af.” Een stand van zaken.

Lees meer »

“Een land dat draalt met het aanstellen van een commissaris, kan net zo goed zijn kat sturen”

Het spinnenweb met alle foto’s, namen en bevoegdheden van de 26 nieuwe Europese commissarissen plus voorzitter Ursula von der Leyen zegt genoeg. Het zijn er te veel. Dat Von der Leyen over elke commissaris uit de losse pols iets kon vertellen, is al verbazingwekkend. Zeker omdat niet alle bevoegdheden even interessant zijn. Von der Leyen gaf het bij haar voorstelling

Lees meer »

Wordt Basil Dermaux dé seizoensrevelatie bij Knack Volley? “Ik heb nog veel te leren”

Met de verplaatsing naar Waremme opent Knack Volley zondag de reguliere competitie. Dat Knack zondag tegen buur Menen zijn twaalfde Supercup miste, maakt de landskampioen nederig, dixit een na de wedstrijd sterk ontgoochelde kapitein Matthijs Verhanneman.
The post Wordt Basil Dermaux dé seizoensrevelatie bij Knack Volley? “Ik heb nog veel te leren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oxfam wil afschaffing vetorecht in VN-Veiligheidsraad

De afgelopen tien jaar gingen bijna alle veto’s van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN) over Palestina, Oekraïne en Syrië. Daardoor worden mensen in die conflictgebieden in de steek gelaten, zegt Oxfam. De ngo vraagt om het vetorecht af te schaffen.

Lees meer »

Moeder en stiefvader lopen tot 15 jaar cel op voor misbruik van jong meisje: “Mama deed mee aan triootjes met bloedeigen kind”

De Mechelse correctionele rechtbank heeft een gewezen koppel uit Westerlo veroordeeld tot respectievelijk vijftien en twaalf jaar cel voor het jarenlange misbruik van de dochter van de vrouw. De eerste feiten van misbruik zouden al op haar zesde gestart zijn en eindigde pas toen het kind 13 jaar was. De moeder deed zelfs mee aan triootjes met haar bloedeigen dochter.

Lees meer »