Israëlische luchtmacht treft “100 doelen” op twee uur tijd: “Een van hevigste aanvallen op Libanon sinds start van oorlog”

De Israëlische luchtmacht heeft op een tweetal uur tijd zowat 100 doelwitten in het zuiden van buurland Libanon aangetroffen. De doelwitten omvatten onder meer lanceerinstallaties en andere militaire infrastructuur, meldt het Israëlische leger. Het was al de tweede reeks Israëlische luchtaanvallen op Libanon donderdag, na een eerdere golf halverwege de namiddag. Het gaat om een van de hevigste aanvallen op Libanon sinds de start van de oorlog, stellen veiligheidsbronnen bij persagentschap ‘Reuters’. Eerder zei Hezbollah-leider Hassan Nasrallah in een toespraak dat de “Israëlische vijand alle rode lijnen heeft overschreden”. 

Meer krantenkoppen in België

Officiële opening kloosterkerk Zusters Redemptoristinnen

Woensdag 18 september knipte burgemeester Dirk De fauw zichtbaar trots in de binnentuin naast de voormalige kerk van de Zusters Redemptoristinnen in de Katelijnestraat het traditionele lint door. De herbestemming van het gebouw is onderdeel van een lange termijnplanning om de Stedelijke Academie te centraliseren.
The post Officiële opening kloosterkerk Zusters Redemptoristinnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

De balans | Michèle George, amazone

18:30 Op de Paralympische Spelen in Parijs won amazone Michèle George (50) twee gouden medailles. Daarmee werd ze voor de vierde keer op rij kampioen, goed voor zeven gouden medailles. Hier maakt de strafst…

Lees meer »

Marie-Jeanne ziet zeldzame ‘wingerdpijlstaart’ in haar tuin: “Zo’n rare vlinder heb ik nog nooit gezien”

Marie-Jeanne Deblaere woont langs het kanaal Duinkerke-Veurne toen ze ineens op een stuk van het houten plantklimrek een bijzondere vlinder zag. Navraag leerde haar dat het om de wingerdpijlstaart ging. De kans dat je die vlinder in België ziet, is eerder klein.
The post Marie-Jeanne ziet zeldzame ‘wingerdpijlstaart’ in haar tuin: “Zo’n rare vlinder heb ik nog nooit gezien”

Lees meer »

Youssef uit ‘Kamp Waes’ officieel in verdenking gesteld van seksueel grensoverschrijdend gedrag met drie minderjarige leerlingen

Youssef Challouki (28), bekend als deelnemer uit ‘Kamp Waes’, is officieel in verdenking gesteld van seksueel grensoverschrijdend gedrag met drie minderjarigen. De voormalige leerkracht van het Scheppersinstituut in Deurne verscheen woensdag voor de onderzoeksrechter, hij werd vrijgelaten onder voorwaarden. “Op die manier kan hij zijn therapie verderzetten”, zegt zijn advocate.

Lees meer »

Evento viert 5-jarig bestaan met verjaardagsweekend: “Nieuwe snoepwand moet nieuwe klanten lokken”

Evento, de zaak van Evelien Kimpe aan de Roeselaarsestraat in hartje Moorslede, bestaat vijf jaar. Die verjaardag laat Evelien niet zomaar passeren. Op 27 en 28 september organiseert ze een feestweekend waarin klanten ook de nieuwe snoepwand kunnen ontdekken.
The post Evento viert 5-jarig bestaan met verjaardagsweekend: “Nieuwe snoepwand moet nieuwe klanten lokken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Innovatie zit zéér diep in ons DNA geworteld”: technologiebedrijf Barco viert negentigste verjaardag

In 1934 hield ene Lucien De Puydt de Belgian American Radio Corporation boven de doopvont, kortweg Barco. Negentig jaar later is de kleine radioproducent van destijds uitgegroeid tot een toonaangevende wereldspeler in de entertainment-, gezondheids- en bedrijfswereld. Maar nog altijd bewust stevig verankerd in de West-Vlaamse klei. “‘Made in Belgium’ is een keurmerk. Daar moeten we collectief trots op durven

Lees meer »