Inwoners krijgen subsidies voor aanleg geveltuintjes

Met een subsidiereglement moedigt Koksijde zijn inwoners aan om geveltuintjes aan te leggen op het openbaar domein aan de straatkant. Aanvraagformulieren zijn te vinden op www.koksijde.be/klimaat. Schepen van Leefmilieu Charlotte Castelein: “Met een geveltuintje verfraai je het straatbeeld. Gevelgroen zorgt voor extra isolatie, beschermt tegen extreme warmte en koude en vormt een buffer tegen fijnstof.”

Diensthoofd Milieu en Duurzame Ontwikkeling Jan Vandromme: “Op het voetpad moet wel minstens 150 cm vrije ruimte zijn. Het plantvak kan tot 250 cm lang zijn en 30 of 60 cm breed. De gemeente legt het plantvak aan in het najaar en dat vul je met aarde of zand. Je koopt zelf je planten en de klimhulp.” (MVO)

The post Inwoners krijgen subsidies voor aanleg geveltuintjes is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ex-manager en kennissen bezorgd over comebackplannen Kim Kay: “Uniek talent, maar ze had problemen met zichzelf”

Tijdens haar internationale doorbraak met megahit ‘Lilali’ verdween het even naar de achtergrond, maar het is een feit: al bijna haar hele leven kampt Kim Kay (46) met zware gezondheidsproblemen. De jongste jaren is ze aan haar ziekbed gekluisterd, en toch droomt de zangeres nu van een comeback. “Ik begrijp dat, maar ik zou het haar niet aanraden”, klinkt het

Lees meer »

EXCLUSIEF. Barbara Sarafian (56) waakt over haar geluk. “Nog eens schijteverliefd worden? Dat ga ik niet meer doen”

Voor ‘Kotmadam Sarafian’ woonde Barbara Sarafian (56) onder één dak met zeven studenten. Confronterend? Niet zozeer. “Dankzij hen keek ik terug naar mezelf als twintigjarige.” Hoe ouder de actrice wordt, in haar hart en hoofd blijft ze eeuwig jong. Zelfs wanneer de menopauze, het moederschap en de liefde haar op de proef stellen. “The boutique of love is not closed,

Lees meer »

Club Brugge wint met 0-3 van Kortrijk en komt naast Genk aan de leiding

Club Brugge heeft zaterdag op de zevende speeldag van de Jupiler Pro League in het Guldensporenstadion KV Kortrijk met 0-3 opzijgezet. Door de zege komen de Bruggelingen voorlopig samen met Racing Genk aan de leiding. Kortrijk staat met zeven punten dertiende.
The post Club Brugge wint met 0-3 van Kortrijk en komt naast Genk aan de leiding appeared first

Lees meer »

“Mijn neus raakt verstopt aan rechtse kant van bed”: bizarre discussie zet domper op huwelijksnacht in ‘Blind Getrouwd’

Het derde ‘Blind getrouwd’-koppel is een feit. De ogenschijnlijk ijzig kalme Jidse (27) lijkt een uitstekende match voor de goedlachse Jorina (32), die in aanloop naar het programma een behoorlijke gedaanteverwisseling doormaakte. Bij Karlien en een opvallend openhartige Thomas leek het allemaal wat minder vlot te gaan. Inclusief hun eerste huwelijksnacht. “Daar zal ik me dan maar overzetten.”

Lees meer »

Wij spraken met echtgenoot Hans D. (78), die vandaag zijn kat stuurt naar reconstructie in moordzaak Annie De Poortere: “Mij ga je daar niet zien”

Na bijna dertig jaar hopen de nabestaanden en speurders eindelijk antwoorden te vinden in de moordzaak rond Annie De Poortere, vandaag vindt er een reconstructie plaats over die fatale zaterdag in 1994. Want hoe kwam Annie om het leven en waarom zijn de hulpdiensten niet gebeld? We spraken met dé persoon die de antwoorden weet, Annies echtgenoot Hans D. (78).

Lees meer »