Installatie van Indaver in Doel vangt restafval van miljoen gezinnen op als Isvag Wilrijk sluit

Volgende week gaan de ovens in de afvalverwerkingsinstallatie van Isvag in Wilrijk uit. Een kortstondige sluiting vangt het netwerk van Vlaamse verbrandingsovens zonder veel problemen op, maar wat gebeurt er als er straks geen nieuwe vergunning komt? “De rest wordt op korte termijn opgevangen door de installatie van Indaver in Doel”, zegt woordvoerder Jan Verheyen.

 

Meer krantenkoppen in België

Kledingzaak Nicky M. in Brugge viert 25-jarig bestaan: “Zullen ons ook de komende jaren met passie inzetten voor onze klanten”

De kledingzaak voor dames en heren Nicky M. aan de Vlamingstraat viert haar 25-jarige bestaan. “Sinds onze oprichting in 1999 hebben we ons met passie ingezet om onze klanten te voorzien van hoogwaardige mode en een mooie winkelervaring”, zegt Nicky Moerman, die de zaak runt met haar partner Frederik Coffyn.
The post Kledingzaak Nicky M. in Brugge viert 25-jarig

Lees meer »

Helmut Lotti is blij dat hij leert reanimeren in ‘Een echte job’: “Ooit stierf geluidsman in mijn armen, ik was machteloos”

Helmut Lotti (54) is één van de vijf BV’s die zich waagt aan het nieuwe seizoen van ‘Een echte job’ op VTM. De opnames zijn nog maar net gestart, maar ze roepen nu al nare herinneringen op. De zanger zag ooit een geluidsman voor zijn ogen sterven. Tijdens zijn ziekenhuisstage wil hij zich vooral nuttig maken, al kampt hij met

Lees meer »

KIJK. ‘Sex Education’-ster (per vergissing) met pepperspray bespoten en geschopt door agenten

Reece Richards, Eugene uit de Netflix-serie ‘Sex Education’, beweert dat hij op 4 september in West-Londen het slachtoffer werd van een onrechtmatige arrestatie en hekelt het wangedrag van de politie. Naar verluidt werd hij met pepperspray bespoten en geschopt door agenten voor de ogen van zijn schreeuwende moeder. “De hele ervaring was beschamend, diep verontrustend en vermoeiend”, schrijft hij op

Lees meer »

Al twee dorpen geëvacueerd in grensgebied tussen Polen en Tsjechië na zware regenval door storm Boris, ook Duitsland zet zich schrap

Verschillende landen in Oost-Europa zetten zich schrap voor cycloon Boris. Weerdiensten verwachten extreme regenval en waarschuwen voor overstromingen. In het grensgebied tussen Tsjechië en Polen treden rivieren al uit hun oevers als gevolg van de aanhoudende regen, en werden al twee dorpen geëvacueerd. Volg het nieuws over de extreme weersomstandigheden in deze liveblog.

Lees meer »

Donald Trump: “Ik haat Taylor Swift”

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft zijn afkeer voor zangeres Taylor Swift duidelijk laten merken. De voormalige Amerikaanse president schreef zondag in een bericht op Truth Social in hoofdletters “Ik haat Taylor Swift”, zonder verdere uitleg of context.

Lees meer »

“Overbodig” of “broodnodig”? Straks stemmen we ook voor de provincieraad

Het is het meest onderbelichte politieke niveau in Vlaanderen en ook bij heel wat kiezers zal de spreekwoordelijke frank pas vallen wanneer ze in het stembureau twéé stembiljetten krijgen. Neen, we kiezen op 13 oktober niet alleen een nieuwe gemeenteraad, maar ook een nieuwe provincieraad. En dat zou best wel eens de laatste keer kunnen zijn, want het voortbestaan van

Lees meer »

Alle vluchten in Shanghai worden geannuleerd door komst tyfoon Bebinca

De Chinese autoriteiten bereiden zich voor op de komst van tyfoon Bebinca -met momenteel windsnelheden tot 144 kilometer per uur- die tussen zondagavond en maandagochtend de drukbevolkte oostkust zou moeten bereiken. In de economische hoofdstad Shanghai worden alle vluchten vanaf 20 uur lokale tijd geannuleerd, kondigt staatszender CCTV aan.

Lees meer »