“Ik zie ze allemaal even graag”: Arsène (80) hangt 33 verkiezingsbordjes in zijn voortuin

33! Zoveel verkiezingsborden staan er in de voortuin van ereschepen Arsène Acke in Ertvelde. Eén voor elke kandidaat die opkomt voor CD&V tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. “En het valt op”, zegt hij. “Het is ongelooflijk hoeveel mensen stoppen.”

 

Meer krantenkoppen in België

“Als men binnen Anderlecht blijft geloven in Riemer, waarom neemt niemand dan de verantwoordelijkheid om dat ook voor de camera te doen?”

Brian Riemer zit opnieuw aan de tekentafel, voor het (cruciale) tweeluik Charleroi-Ferencváros. Anderlecht weigert ondertussen mee te gaan in een sfeer van crisis. “Maar waarom neemt niemand van de beleidsbepalers dan de verantwoordelijkheid om Riemer voor de camera te verdedigen? Mét klank”, vraagt onze chef voetbal Niels Poissonnier zich af. Inzicht in een fluisterverhaal.

Lees meer »

“Ik wist niet dat ze in Kopenhagen wakker lagen van Kortrijk”: West-Vlaams restaurant heeft het aan de stok met ‘beste restaurant ter wereld’

Gastrobar Noma op de Kortrijkse Grote Markt verandert van naam. Noodgedwongen, na een schadeclaim van het Deense restaurant Noma. Dat is niet zomaar een naamgenoot, het gaat om een driesterrenzaak die zich meermaals ‘het beste restaurant te wereld’ mocht noemen. “We hadden niet gedacht dat dit problemen zou opleveren.”

Lees meer »

AA Poperinge bestaat 50 jaar en zet werking in de kijker: “Dankzij AA gelukkig nuchter”

Op zaterdag 21 september organiseert Anonieme Alcoholisten (beter bekend als AA) Poperinge een voorlichtingsvergadering. “Hiermee staan we stil bij vijf decennia toewijding en ondersteuning van mensen die worstelen met een alcoholverslaving”, vertelt Simonne* van AA Poperinge.
The post AA Poperinge bestaat 50 jaar en zet werking in de kijker: “Dankzij AA gelukkig nuchter” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Met boeken naar de wijken: Proefproject ‘De Wisselbib’ in drie ontmoetingscentra van start

Bibliotheek Oostende en drie ontmoetingscentra zijn gestart met een gezamenlijk proefproject ‘De Wisselbib’. De bib stelt een collectie boeken ter beschikking in de ontmoetingscentra waar bezoekers een boek kunnen uitlenen of ter plekke lezen. Het aanbod wisselt regelmatig en is aangepast aan de interesses van de bezoekers.
The post Met boeken naar de wijken: Proefproject ‘De Wisselbib’ in drie

Lees meer »

“Mijn neus raakt verstopt aan rechtse kant van bed”: bizarre discussie zet domper op huwelijksnacht in ‘Blind Getrouwd’

Het derde ‘Blind getrouwd’-koppel is een feit. De ogenschijnlijk ijzig kalme Jidse (27) lijkt een uitstekende match voor de goedlachse Jorina (32), die in aanloop naar het programma een behoorlijke gedaanteverwisseling doormaakte. Bij Karlien en een opvallend openhartige Thomas leek het allemaal wat minder vlot te gaan. Inclusief hun eerste huwelijksnacht. “Daar zal ik me dan maar overzetten.”

Lees meer »