Dieven stelen ruim 250 kilogram aardappelen bij boer Jan (33): “Als mijn koelkast leeg is, haal ik toch ook niet die van de buren leeg?”

Dieven hebben op een aardappelveld in Humbeek (Grimbergen) zo’n 250 tot 300 kilogram aardappelen gestolen. Ze pleegden de diefstal in verschillende keren. Boer Jan Robberechts (33) is de diefstallen beu en deed aangifte bij de politie.

 

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

Vanavond en morgen Memorial Van Damme in Brussel. Een van de topatleten die je er aan het werk kan zien is polsstokspringer Mondo Duplantis.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tsjechië en Polen sturen militairen naar rampgebied

De regeringen van Polen en Tsjechië sturen het leger naar het door storm Boris geteisterde rampgebied, om plunderingen tegen te gaan en de herstelwerkzaamheden te ondersteunen. Volgens onze weerman David Dehenauw is er een “ongeziene” hoeveelheid neerslag in de regio gevallen. De tussen de 400 en 500 millimeter gevallen regen in amper vier dagen is wat er in België normaliter

Lees meer »

Gemeentebelangen met sterke mix naar de kiezer in Heuvelland

Gemeentebelangen Heuvelland maakte in de voorbije bestuursperiode door een aantal wissels al flink werk van verjonging, en ook op de lijst voor de komende verkiezingen trekt de partij de kaart van de jongeren. Maar ook die van de ervaring, want bijna alle zetelende mandatarissen zijn opnieuw kandidaat. Een sterke mix dus, waar burgemeester Wieland De Meyer echt wel trots op

Lees meer »

Trajectcontrole in doortocht Beselare sinds maart bewijst meteen zijn nut: “65 Franse bestuurders kregen in het begin tien tot twaalf boetes”

De trajectcontrole in de Wervik- en Beselarestraat in de bebouwde kom van Beselare heeft sinds begin maart al flink wat opgeleverd. Er zijn tot ongeveer 20 augustus al 605 boetes verstuurd. “Daarvan zijn er ondertussen 400 betaald”, aldus schepen van Mobiliteit Koen Meersseman (#Team8980) op de gemeenteraad in Zonnebeke. “De investering rendeert. Er zijn 65 Franse bestuurders die in het

Lees meer »

Familie van Hakim (53) hoopt op antwoorden nu proces van start gaat: “Zoon heeft nog steeds nachtmerries over zijn dood”

“Haar zoontje zit met vragen, waar zij maar geen antwoorden op kan geven.” De nabestaanden van Hakim Mutyuba (53) wacht een moeilijke confrontatie in de Gentse rechtbank, waar maandag het protest rond zijn verdrinkingsdood start. Ze hopen op antwoorden op hun vele vragen, maar het blijft moeilijk. “Schuldinzicht brengt Hakim niet terug en daar rekenen ze dus ook niet op.”

Lees meer »

“We hadden veel verwacht, maar dit neigt naar softporno”: Katy Perry alweer onder vuur na nieuwe video op Instagram

Na enkele jaren stilte is Katy Perry (39) weer helemaal terug, hoewel haar comeback niet zonder uitdagingen verloopt. Zo blijft de zangeres kritiek zaaien met haar videoclips en “ongepaste” danspasjes. “Ze promoot feminisme en wil dat haar licht niet wordt uitgebuit, maar dan gaat ze zo dansen tijdens een optreden en in haar videoclips?”, klinkt het op sociale media.

Lees meer »

“Ik vroeg me af waarom ik koerste. Ik had een grote burn-out”: Arnaud De Lie zit na moeilijk voorjaar weer vol zelfvertrouwen

Het moet de strafste sprint van dat jaar geweest zijn: hoe Arnaud De Lie (22) de GP Québec 2023 won – vanuit een verloren positie onweerstaanbaar naar winst. De twaalf maanden die daarop volgden, waren minder rechtlijnig. De Lie worstelde met zijn trainingen, zijn lijf en zijn zelfvertrouwen. Hij ging aan alles twijfelen. “Ik belandde een beetje in een depressie.”

Lees meer »