De stand van Limburg: kansarmoede daalt, sociale woningbouw in het slop

Hoe is het gesteld met de armoede en huisvesting in Limburg? Beter dan bij de vorige lokale verkiezingen zo blijkt uit de parameters, al blijven de uitdagingen groot. Nog altijd groeit een op de acht Limburgse kinderen tussen 0 en 3 jaar op in kansarmoede. Het tekort aan sociale woningen blijft bovendien nijpend.

 

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israëlisch leger zegt commandant van Islamitische Jihad gedood te hebben

Het Israëlische leger (IDF) heeft naar eigen zeggen in de humanitaire zone in Khan Younis een belangrijke commandant van de Palestijnse terreurorganisatie Islamitische Jihad gedood. Ahmed Aish Salame al-Hashash was verantwoordelijk voor raketaanvallen vanuit de humanitaire zone op Israëlisch grondgebied, zegt het IDF. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Derdeleeftijdkaarters Sint-Juliaan pikken draad weer op: “Veel inwoners misten de vaste kaartnamiddagen”

Door de coronacrisis viel het doek over de Derdeleeftijdkaarters in Sint-Juliaan, maar onder impuls van Maria Masschelein wordt er werk gemaakt van een heropstart van de kaartersclub. Op zaterdag 21 september is iedereen alvast welkom om 13.30 uur in oc De Hazebrug voor de eerste kaarting in bijna vijf jaar.
The post Derdeleeftijdkaarters Sint-Juliaan pikken draad weer op: “Veel

Lees meer »

Viergeslacht in Izegem: van Cherly tot Fran

De geboorte van Fran Terryn, dochter van Hanna Buyse (29) en Robbe Terryn (30), in de materniteit van de Sint Jozefskliniek in Izegem zorgde ervoor dat er een viergeslacht ontstond. Oma Nadège Masure (56) en overgrootmoeder Cherly Lefere (86) maken het viergeslacht compleet. Robbe en Hanne wonen in de Molstraat in Izegem.
The post Viergeslacht in Izegem: van Cherly

Lees meer »

Lucas en Nicole vieren hun diamanten huwelijk

Op 21 augustus 1964 stapten Lucas Martens (86) en Nicole De Keyzer (85) in het huwelijksbootje in Tielt. Daags nadien volgde de kerkdienst in de Sint-Pieterskerk in Tielt.
The post Lucas en Nicole vieren hun diamanten huwelijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Flandriens pakken uit met wielerritten voor e-bikefietsers

Vlaanderen telt veel wielertoeristenclubs, maar weinig verenigingen voor fietsers met een e-bike. In Torhout is dat wel het geval. Daar zijn De Flandriens actief. Geen grote club, want hij telt maar acht leden. Maar die vormen een hechte e-bikevriendengroep. Voorzitter is Peter Blondeel (61) uit de Karel de Ghelderelaan.
The post De Flandriens pakken uit met wielerritten voor e-bikefietsers

Lees meer »

Lydie en Rita zwaaien na bijna halve eeuw af bij Wiegwijs: “Als 15-jarige kwam ik er al met mijn broer op consultatie”

Twee belangrijke vrijwilligers in het consultatiecentrum van Wiegwijs, voorheen Kind en Gezin, namen onlangs afscheid en werden in de bloemetjes gezet. Lydie Bracke en Rita Decaesstecker hebben er beiden een lange carrière opzitten, maar kiezen ervoor om het wat rustiger aan te doen.
The post Lydie en Rita zwaaien na bijna halve eeuw af bij Wiegwijs: “Als 15-jarige kwam

Lees meer »

EXCLUSIEF. Bij het horrorhuis waar Dominique Pelicot zijn vrouw door 80 mannen liet verkrach­ten: “Al jaren keek ik hen overdag in de ogen en ‘s nachts veranderden ze in beesten”

De hele wereld kijkt naar Mazan, een Frans dorpje met amper 6.000 inwoners waar een gepensioneerde zeventiger jarenlang zijn vrouw drogeerde en meer dan 80 mannen uitnodigde om haar te misbruiken. Onze reporter trok naar het huis waar de gruwel plaatsvond, sprak met buren en ontdekte een dorp aan de Mont Ventoux dat in een nachtmerrie is terechtgekomen. “Ik vertrouw

Lees meer »

Club-coach Nicky Hayen na nederlaag tegen Dortmund: “Bitter resultaat, maar met positief gevoel”

Club Brugge-coach Nicky Hayen blijft met een dubbel gevoel achter na de 0-3-nederlaag tegen Borussia Dortmund op de eerste speeldag van de Champions League. “Het resultaat laat een bittere smaak na, maar er is nog steeds een heel positief gevoel”, zei Hayen na afloop van de match tijdens een persconferentie.
The post Club-coach Nicky Hayen na nederlaag tegen Dortmund:

Lees meer »

Duinsenioren zetten hun eeuwelingen in de bloemetjes

De Duinsenioren huldigden twee leden die een zeer respectabele verjaardag vierden: Willy Golle werd 100 en Madeleine De Klerck mocht zelfs 103 kaarsjes uitblazen.
The post Duinsenioren zetten hun eeuwelingen in de bloemetjes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Okra Trefpunt Beveren viert zijn kaartkampioenen

Bij Okra Trefpunt Beveren werden de kaartkampioenen in de bloemetjes gezet. De algemene kampioen was Marc Vanwalleghem. Kampioen bij de vrouwen was Zulma Demeyere. Gabriël Planckaert werd vice-kampioen en Werner Claeys mocht de rode lantaarn mee naar huis nemen. (foto SB)
The post Okra Trefpunt Beveren viert zijn kaartkampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »