Brent Gayse pakt medaille op BK voor beloften

Brent Gayse pakte brons op het BK voor beloften op de 400 meter horden. De atleet uit Izegem is aangesloten bij Flac Ieper en liep vorig weekend ook nog de 4 x 400 meter op de Memorial Van Damme.

Brent Gayse nam deel aan het BK voor beloften in Ninove. “Op voorhand wist ik dat een medaille moeilijk zou zijn. Veel concurrenten lieten al snellere tijden optekenen”, zegt Brent. “Ik ben echter iemand die kan pieken op de kampioenschappen. Het was nog even afwachten hoe snel de andere reeks zou lopen, maar uiteindelijk volgde een grote ontlading.”

Blessuregevoelig

De Kachtemnaar is aangesloten bij Flac Ieper. “Ik begon zestien jaar geleden met atletiek. Enkele jaren later sloot ik me aan bij AVR en ik was toen een concurrent van Simon Versavel. Ik wist dat Simon in Ieper trainde en ik wilde mijn trainingen ook naar een hoger niveau tillen. Zo kwam ik in Ieper terecht, het is er nu mijn zesde jaar. Ik train er drie keer per week. Op dinsdag en donderdag is dat onder leiding van Ives Goudeseune. In de winter train ik op vrijdag onder Klaas Allemeersch op sprong en kracht. Ik werk vooral conditioneel, want ik ben nogal blessuregevoelig. Op woensdag en zaterdag geef ik zelf training. Je kan wel stellen dat Flac Ieper een tweede thuis is voor mij.”

Voor veel atleten was het BK de afsluiter van het seizoen, voor Brent was dat niet zo. “Ik nam zaterdag deel aan de 4 x 400 meter op de Memorial Van Damme. We eindigden in een tijd van 3’22”81. Ik was de slotloper van een kwartet met Jarno Vandeghinste, Gust Vancanneyt en Wout Schier. Jarno en Wout zitten bij Flac Ieper, Gust is lid van Flac Wervik en pakte zilver op het BK op de 800 meter. Het is altijd fijn om te mogen lopen in het Koning Boudewijnstadion. Ook nu was het een topsfeer en wonnen we onze reeks. Nu volgen enkele weken rust en daarna pik ik nog enkele wedstrijden mee, waaronder die in Wervik. Vervolgens wil ik de basis leggen voor een goed winterseizoen en er staan ook enkele veldlopen op het programma”, aldus de laatstejaarsbelofte, die net afstudeerde als industrieel ingenieur bouwkunde. Ook zijn jongere zus Iluna (17) doet aan atletiek. “Haar specialiteit zijn de korte horden.” (API)

The post Brent Gayse pakt medaille op BK voor beloften is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Theater Malpertuis trapt nieuw seizoen af in De Traagheid

Op zondag 22 september geeft Theater Malpertuis het startschot voor het nieuwe theaterseizoen met een uniek concert in De Traagheid. Actrice en zangeres Tiny Bertels brengt er ‘Winterreise’ onder begeleiding van pianist Aaron Wajnberg.
The post Theater Malpertuis trapt nieuw seizoen af in De Traagheid appeared first on KW.be.

Lees meer »

DISCUSSIE. Kom op tegen Kanker vraagt om “gezonde” cadeautjes te geven in plaats van altijd een fles wijn: ga jij je gewoontes aanpassen?

Kom op tegen Kanker vraagt meer aandacht voor de link tussen alcohol en kanker: “55 procent van de Vlamingen weet niet dat alcohol het risico op 7 types kanker verhoogt.” Een nieuwe campagne – die mensen op een gezondere manier van het leven wil leren genieten – moet daar verandering in brengen. Ga jij je gewoontes aanpassen naar aanleiding van

Lees meer »

Twee wellicht minderjarigen gaan aan de haal met witte Volvo in Wervik, laten wagen wat verderop achter en slaan op de vlucht: politie start onderzoek

De lokale politie is op zoek naar twee wellicht minderjarigen die maandagmorgen in de Hellestraat in Wervik aan de haal gingen met een witte personenauto Volvo. Een paar honderd meter verder in het begin van de Menensesteenweg lieten ze de wagen achter en liepen weg.
The post Twee wellicht minderjarigen gaan aan de haal met witte Volvo in Wervik,

Lees meer »

Purperbacterie in Rumst kleurt water rood: “Een spectaculair, maar op zich onschadelijk fenomeen”

Het leek wel een tafereel uit een horrorfilm: de hofgracht van kasteel Laarhof in Rumst kleurde begin deze week van de ene op de andere dag rood. De graaf die in het kasteel woont, dacht aan een vandalenstreek. Stalenonderzoek wees al snel naar de purperbacterie. Professor microbiële technologie Siegfried Vlaeminck van de Universiteit Antwerpen duidt het fenomeen. "De verkleuring kan

Lees meer »

“Politie beschermde Marius in onderzoek naar drugshandel”: geheime documenten onthullen nieuw schandaal in koningshuis

De politie houdt Marius Borg Høiby (27), die recent nog in opspraak kwam wegens geweld tegen zijn ex-vriendin, een hand boven het hoofd. Dat schrijven lokale media. Agenten zouden de zoon van kroonprinses Mette-Marit gewaarschuwd hebben dat zijn naam was opgedoken in een onderzoek naar grootschalige drugshandel. Onze royalty-expert geeft tekst en uitleg over het zoveelste schandaal rond het enfant

Lees meer »