Brand verwoest bovenverdieping van woning in Ieper, ook huis van buren loopt schade op: “De vlammen sloegen door het dak”

De brandweer was woensdagnacht enkele uren in de weer bij een hevige woningbrand in de Lage Voute, in de Ieperse deelgemeente Zillebeke. Daarbij raakte niemand gewond, maar de materiële schade is groot. Eén huis is onbewoonbaar, een aanpalende woning werd ook aangetast door de vlammen. 

Meer krantenkoppen in België

Hogeschool Vives opent academiejaar met meer inschrijvingen

De hogeschool Vives heeft dinsdag het academiejaar geopend. Voor dit academiejaar werden meer inschrijvingen geregistreerd dan vorig jaar. Vooral de studiegebieden sociaal-agogisch werk, handelswetenschappen en bedrijfskunde en industriële wetenschappen en technologie doen het goed.
The post Hogeschool Vives opent academiejaar met meer inschrijvingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wiebes maakt favorietenrol waar en kroont zich tot Europees kampioen op de weg, bedrijvige Belgen blijven met lege handen achter

Net geen Belgische medaille bij de junioren mannen op het EK wielrennen. Felix Orn-Kristoff pakte na een sprint met drie het goud. Matijs Van Strijthem en Nio Vandevorst werden iets later vierde en vijfde. Bij de elite vrouwen sprintte Lorena Wiebes ijzersterk naar de Europese kampioenentrui. Marthe Truyen was op een veertiende plek de eerste Belgische.

Lees meer »

Doelman Ginger Ydens nam mee doorstart van KFC Lissewege (4D)

Het verhaal is voldoende gekend. KFC Lissewege vervulde een toonaangevende rol in tweede provinciale tot ettelijke kernspelers opteerden om andere oorden op te zoeken. In eerste instantie wilde Johan Dauwens, al meer dan dertig jaar voorzitter, de vereniging opdoeken, maar uiteindelijk ging hij akkoord met de doorstart in vierde provinciale.
The post Doelman Ginger Ydens nam mee doorstart van

Lees meer »

Zomercriminaliteit in Westkust: ongevallen namen toe, inspanningen inzake transmigratie en cybercriminaliteit lonen

Net zoals de voorbije jaren maakte politiezone Westkust (De Panne/Koksijde/Nieuwpoort) in september traditioneel het rapport op inzake de zomercriminaliteit. Daaruit blijkt dat het aantal verkeersongevallen hoger lag dan andere jaren, maar dat inspanningen inzake cybercriminaliteit en transmigratie lonen. “Onze aanwezigheid en preventieve aanpak werpt zijn vruchten af”, zegt burgemeester Marc Vanden Bussche.
The post Zomercriminaliteit in Westkust: ongevallen namen

Lees meer »

“Die fout met prinses Diana mocht niet nog eens gemaakt worden”: biograaf deelt onthullende details over prinses Kate

Precies een week geleden kwam prinses Kate (42) met het verlossende nieuws: ze is door de dokters kankervrij verklaard. De Britse royalty-auteur Robert Jobson (60), die al 30 jaar over dit onderwerp schrijft, komt dan ook niet geheel ontoevallig met een nieuwe biografie over de echtgenote van prins William (42). In gesprek met ‘Primo’ schetst hij wie prinses Kate écht

Lees meer »

Kledingketen Lolaliza slachtoffer van cyberaanval

Kledingketen Lolaliza is onlangs slachtoffer geworden van een cyberaanval. Dat bevestigt het bedrijf in een kort statement. Een deel van de persoonlijke gegevens van klanten en personeel zou gehackt zijn, net als enkele bedrijfsgegevens. De winkels en de webshop blijven open, het bedrijf werkt aan een oplossing.

Lees meer »

Familie van Hakim (53) hoopt op antwoorden nu proces van start gaat: “Zoon heeft nog steeds nachtmerries over zijn dood”

“Haar zoontje zit met vragen, waar zij maar geen antwoorden op kan geven.” De nabestaanden van Hakim Mutyuba (53) wacht een moeilijke confrontatie in de Gentse rechtbank, waar maandag het protest rond zijn verdrinkingsdood start. Ze hopen op antwoorden op hun vele vragen, maar het blijft moeilijk. “Schuldinzicht brengt Hakim niet terug en daar rekenen ze dus ook niet op.”

Lees meer »

Vrouw die geruchten verspreidde over migranten die katten en honden opeten in Springfield: “Het was niet de bedoeling”

De vrouw uit Springfield, Ohio, die op sociale media bericht had over Haïtiaanse immigranten die huisdieren van de lokale bevolking stelen en opeten – wat Donald Trump in zijn debat tegen Kamala Harris gebruikte – zegt spijt te hebben van dat bericht. “Het ontplofte gewoon en werd iets dat niet mijn bedoeling was”, vertelde ze aan NBC News.

Lees meer »