Blankenberge zet in op meer groen in de stad

Het lokaal bestuur diende bij de provincie een subsidiedossier in om de Parkstraat te vergroenen. “We kozen voor de Parkstraat vanwege het kleinschalige karakter en de uitdagingen die gepaard gaan met het toevoegen van groen in een dergelijke straat”, licht schepen Patrick De Klerck, bevoegd voor Stedenbouw en provincieraadslid, toe.

Het Regionaal Landschap Houtland & Polders vzw nam in overleg met de bewoners het voortouw in de uitwerking. “Een bevraging onder de inwoners van de Parkstraat peilde naar hun interesse voor tegeltuinen. De bewoners die positief reageerden, werden uitgenodigd voor een gesprek in de Pekelput. Op basis hiervan werden de groenvoorzieningen voorzien. Ook na de aanleg van de eerste tegeltuinen toonde een bijkomend aantal inwoners interesse”, klinkt het.

Nog meer vergroening

Naast de Parkstraat is er ook aandacht voor vergroening in andere delen van de stad. Zo werd een groeninitiatief uitgewerkt voor de scheidingsmuur van de technische dienst in de Scharebrugstraat, waar de zone gedeeltelijk werd onthard en van klimplanten voorzien. “Verder kunnen de bewoners van de Van Maerlantstraat bij de heraanleg van hun straat kiezen voor tegeltuinen aan hun gevels. Deze vergroening zal bijdragen aan een meer natuurlijke en ontharde straat, met naast de tegeltuinen ook diverse groene eilandjes. De tegeltuinen worden gelijktijdig met de Van Maerlantstraat aangelegd”, besluit De Klerck.

The post Blankenberge zet in op meer groen in de stad is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Met de kleintjes naar een meerderheid

Er doen weer heel wat partijen mee aan de lokale verkiezingen op 13 oktober. Vele nieuwe partijen zullen slechts enkele procenten behalen. Toch kan dit een immense impact hebben op het vinden van een meerderheid.

Lees meer »

Schippersweekend in Lauwe blikt tevreden terug: “Volgend jaar iets speciaal voor de jubileumeditie”

Techno, maar dan met een trompet en enkele saxofoons! Het Gentse NAFT sloot de 39ste editie van Het Schippersweekend af met een opzwepende mix van elektronische muziek en jazz. De organisatoren kunnen terugblikken op een succesvolle editie en gaven reeds de voorzet voor volgend jaar. “Een jubileumeditie? Dat wordt iets speciaals!”
The post Schippersweekend in Lauwe blikt tevreden terug:

Lees meer »

Nieuwe details bekend over de arrestatie van Sean ‘Diddy’ Combs: “Enkele uren daarvoor liep hij nog vrolijk door New York”

Er zijn inmiddels al iets meer details naar buiten gekomen over de arrestatie van Sean ‘Diddy’ Combs (54). De rapper werd maandagavond in New York gearresteerd, hoewel volgens bronnen van ‘TMZ’ en ‘DailyMail’ de politie hem oorspronkelijk pas dinsdagochtend in de boeien zou slaan. “De rapper maakte uren vooraf nog selfies met fans en wandelde vrolijk door de straten van

Lees meer »

“Concurrentie voor Camille en Pommelien en bijzondere rol voor Luc Appermont en Bart Kaëll: op de set van nieuwe ‘LikeMe’

Camille en Pommelien Thijs kunnen maar beter uitkijken, want ze krijgen binnenkort concurrentie. Hun opvolgers in ‘#LikeMe’ heten Amber en Marthe en ze staan vol ongeduld te trappelen om samen met de nieuwe cast Vlaanderen te veroveren. Onze reporter mocht hen aan het werk zien op de set van de populaire jeugdreeks en was weggeblazen door wat hij zag, en

Lees meer »

EXCLUSIEF. Bij het horrorhuis waar Dominique Pelicot zijn vrouw door 80 mannen liet verkrach­ten: “Al jaren keek ik hen overdag in de ogen en ‘s nachts veranderden ze in beesten”

De hele wereld kijkt naar Mazan, een Frans dorpje met amper 6.000 inwoners waar een gepensioneerde zeventiger jarenlang zijn vrouw drogeerde en meer dan 80 mannen uitnodigde om haar te misbruiken. Onze reporter trok naar het huis waar de gruwel plaatsvond, sprak met buren en ontdekte een dorp aan de Mont Ventoux dat in een nachtmerrie is terechtgekomen. “Ik vertrouw

Lees meer »