Beiroet: Apparatuur bevatte al springstof voor aankomst in Libanon – Israëlische luchtmacht treft “100 doelen” op twee uur tijd

De Israëlische luchtmacht heeft op een tweetal uur tijd zowat 100 doelwitten in het zuiden van buurland Libanon aangetroffen. De doelwitten omvatten onder meer lanceerinstallaties en andere militaire infrastructuur, meldt het Israëlische leger. Het was al de tweede reeks Israëlische luchtaanvallen op Libanon donderdag, na een eerdere golf halverwege de namiddag. Het gaat om een van de hevigste aanvallen op Libanon sinds de start van de oorlog, stellen veiligheidsbronnen bij persagentschap ‘Reuters’. Eerder zei Hezbollah-leider Hassan Nasrallah in een toespraak dat de “Israëlische vijand alle rode lijnen heeft overschreden”. 

Meer krantenkoppen in België

Belg neemt nog lang geen afscheid van thuiswerk

E-commerce-gigant Amazon verplicht zijn werknemers in de VS om volgend jaar weer voltijds op kantoor te werken. In België is een massale afschaffing van thuiswerk niet aan de orde. “Toch kan thuiswerk onbedoeld tot ongelijkheid leiden.”

Lees meer »

At Your Service start afdeling voor professionele schoonmaak

Sinds 2006 runnen Marie-Anne Demuynck en haar dochter Nathalie Verbrugge dienstenchequesbedrijf At Your Service. Sinds 1 september hebben ze de activiteiten uitgebreid met At Your Service Professional, een afdeling voor professionele schoonmaak. Hiermee willen ze hun bedrijf een nieuwe boost geven.
The post At Your Service start afdeling voor professionele schoonmaak appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Ensor meets Afrika’ in Pauste Gallery

In de expo ‘Ensor meets Afrika’ in Pauste Gallery brengen twee exposanten hun interpretatie van het werk van James Ensor. Gina Creminger laat zich inspireren door haar ervaringen in Zuid-Afrika. “Mijn werk draait om de kracht van geschiedenis, macht, schoonheid en transformatie.” Jeffrey Lowyck is autodidact en creëerde tijdens de coronapandemie zijn ‘amorfe equidae’, paardachtige
The post ‘Ensor meets

Lees meer »

Onbekend werk van Mozart ontdekt

In Leipzig is nieuw werk ontdekt van de wereldberoemde componist. De twaalf minuten muziek werden ontdekt tijdens onderzoek naar een nieuwe muziekcatalogus over het werk van de componist.

Lees meer »

Inwoners smaken nieuwe zaterdagmarkt in Krottegem: “ We zijn zeer blij met deze mooie aanwinst”

Het zonnetje en zes marktkramers waren van de partij, maar ook de klanten bleven zaterdagvoormiddag tijdens de eerste marktdag ooit in Krottegem niet achterwege. Het initiatief, dat groeide uit een vraag van de lokale bevolking, valt duidelijk in de smaak bij de inwoners.
The post Inwoners smaken nieuwe zaterdagmarkt in Krottegem: “ We zijn zeer blij met deze mooie

Lees meer »

Metalmuziek in een ontwijde kerk? “We zijn 2024. De aanwezigen zullen de kerk niet afbreken hé”

Muziekliefhebbers kunnen op vrijdag 11 oktober genieten van een optreden van twee metalbands in Alveringem. De organisatie gebeurt door de gemeente. Over de keuze van de locatie voor de optredens – het kerkje in het midden van de militaire begraafplaats – is er commotie ontstaan. “Onbegrijpelijk dat dit genre op deze plek wordt toegelaten.”
The post Metalmuziek in een

Lees meer »

“Zeg het hem, alsjeblieft, hoe goed hij wel kan voetballen”: onze chef voetbal weet dat Skov Olsen Dortmund kan pijn doen

Posterboys zijn het niet, de mannen van Borussia. En toch: “Dortmund is een mindfuck”, ziet onze chef voetbal Niels Poissonnier, die desalniettemin verheugd is dat ze bij Club Brugge geloven in eigen krachten bij het aanvatten van de Champions League. De opportuniteiten liggen voorin, blauw-zwart kijkt naar z’n magiër. “Tenminste als ie met het juiste been uit zijn bed stapt.”

Lees meer »