Aantal eerstejaars toegenomen aan alle Vlaamse universiteiten: vooral klassieke faculteiten populair

Het aantal generatiestudenten neemt dit academiejaar toe aan alle Vlaamse universiteiten. Generatiestudenten zijn 18-jarigen die voor de eerste keer voor het hoger onderwijs kiezen. Dat blijkt uit de voorlopige inschrijvingscijfers. Ook het aantal nieuwe niet-generatiestudenten en internationale studenten stijgt. Vooral studies in Geneeskunde, Rechten en Economie zijn populair. 

Meer krantenkoppen in België

Jelle Cleymans viert 40ste verjaardag met concert met alle hits van ‘Spring’: “Geen reünie, maar met muzikale helden”

Jelle Cleymans viert volgend jaar zijn veertigste verjaardag en hij wil deze mijlpaal op een speciale manier markeren. Voor de gelegenheid duikt hij terug in zijn eigen repertoire en brengt hij de hits van ‘Spring’ opnieuw tot leven. “Met ‘Cleymans zingt ‘Spring’ sta ik op 14 mei 2025 in de AB in Brussel”, zegt hij enthousiast op MNM.

Lees meer »

Jaarlijkse jeugddag is opnieuw een groot succes

Op de Vrijetijdscampus in Houthulst vond op zondag 8 september de jaarlijkse jeugddag plaats met springkastelen, een klimmuur, sumoworstelen en nog heel wat meer. Vooraf waren er al 180 inschrijvingen, maar de dag zelf kwamen er nog heel wat extra kinderen meespelen. Tijdens de jeugddag konden de kinderen ook kennismaken met de jeugdbewegingen in de
The post Jaarlijkse jeugddag

Lees meer »

Zangkoor Gloriante zingt … van Broadway tot Parijs

Zangkoor Gloriante is al even aan een nieuw werkjaar begonnen. Begin oktober maken ze zich op voor een prachtig concert. Ze brengen een verrassende avond van Broadway tot Parijs en dat op zaterdag 5 en zondag 6 oktober. Wie er nog bij wil zijn, zal zich om kaarten moeten reppen.
The post Zangkoor Gloriante zingt … van Broadway tot

Lees meer »

“Mijn droom veranderde in een nachtmerrie”: ook tweede gangster riskeert zeven jaar cel voor brutale overval op Knokse juwelier

Een 37-jarige Nederlander ontkent voor de Brugse rechtbank zijn aandeel in de brutale overval op de Knokse juwelierszaak Baunat. Jermaine L. beweert dat hij enkel zijn wagen en gsm uitleende. Het openbaar ministerie eist zeven jaar cel, dezelfde straf als diegene die een mededader in april al kreeg opgelegd. Bij de feiten werd een verkoopster gegijzeld. “Ik dacht dat ik

Lees meer »

Oververhitte batterijen of explosieven: hoe werden honderden biepers van Hezbollah gelijktijdig tot ontploffing gebracht? “Dit is een nooit geziene operatie”

In Libanon en Syrië zijn elf doden en duizenden gewonden gevallen, nadat de biepers van leden van de sjiitische groepering Hezbollah tegelijkertijd ontploften. Hoe werden de toestellen tot ontploffing gebracht en wie zit achter die operatie? “Er werden eerder al mensen vanop afstand uitgeschakeld, weliswaar met ontploffende telefoons in plaats van semafoons. Maar nog nooit eerder op dergelijke schaal”, zegt

Lees meer »

400 sollicitanten vinden de weg naar jobbeurs in zaal Kubox in Kuurne

Meer dan 400 sollicitanten bezochten donderdag de jobbeurs in zaal Kubox in Kuurne, waar 54 standhouders op zoek gingen naar de meest geschikte kandidaten voor hun bedrijf. Bezoekers ontvingen bij aankomst een informatiebrochure met details over de deelnemende bedrijven en de openstaande vacatures.
The post 400 sollicitanten vinden de weg naar jobbeurs in zaal Kubox in Kuurne appeared first

Lees meer »

Caroline van Parfumerie Gutmann in Roeselare zoekt een overnemer: “Gezondheid laat het niet meer toe”

Caroline Werbrouck (59) is sedert 1987 het gezicht van Schoonheidsinstituut en Parfumerie Gutmann in de Galerij Demeester. Nu kijkt Caroline uit naar een overnemer want gezondheidsredenen nopen Caroline ertoe om het iets rustiger aan te doen.
The post Caroline van Parfumerie Gutmann in Roeselare zoekt een overnemer: “Gezondheid laat het niet meer toe” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wij spraken met Vincent Kompany, daags voor zijn Champions League-debuut: “De finale is in München, dat is toch een extra stimulans”

Met een thuiswedstrijd tegen Dinamo Zagreb opent Bayern München zijn vernieuwde campagne van de Champions League. Voor Kompany wordt het zijn debuut als trainer op het kampioenenbal. “In principe is dit voor mij niets nieuw, maar we dromen van de finale”, vertelde hij vooraf in een gesprek met VTM NIEUWS-analist Gilles De Bilde.

Lees meer »