2.500 aanwezigen genieten van Bootsea Festival in Oostende: “Onze leerlingen kijken er elk jaar naar uit”

Donderdag vond de zesde editie van het Bootsea Festival plaats op de ACEG Wellington Hippodroom in Oostende. Met dit event richt de vzw Duinhelm zich tot jongeren en jongvolwassenen met een (verstandelijke) beperking en hun begeleiders. Vanuit heel Vlaanderen daagden 2.500 bezoekers op. Onder een stralende zon genoten ze van dj-sets en optredens. “De artiesten komen heel graag naar ons event omdat ze weten dat het een heel dankbaar publiek is”, zegt Wim Rogiers die instaat voor de programmatie.

Bootsea Festival werd in het leven geroepen om jongeren en jongvolwassenen met een beperking de kans te geven te genieten van een volwaardig festival, zonder de obstakels die reguliere festivals met zich meebrengen. “Het biedt hen de mogelijkheid om, samen met vrienden en begeleiders, te genieten van muziek, dans en samenzijn in een veilige, toegankelijke omgeving. We doen er alles aan om iedereen het gevoel te geven dat ze aanwezig zijn op een echt festival. We willen bewust niet grootschaliger worden want als het te druk zou worden, dan zou het niet meer leuk zijn voor onze bezoekers”, vult Rogiers aan.

Nina Black, Discobar Joossens ft MC Spaghetti, Laura Tesoro, DJ Jack (Gianni uit Nonkels), De Jordy (Jonas Van Geel) en afsluiter 2 Fabiola zorgden voor een stevig muzikaal feest onder een stralende zon. “Onze leerlingen kijken er elk schooljaar naar uit om naar hier te komen. Ze genieten er ongelooflijk van. Ze zoeken vooraf de liedjes op van de artiesten die hier optreden en vanaf het begin staan ze voor het podium te dansen. Het is ook een unieke locatie en vandaag hebben we natuurlijk heel veel geluk met het mooie weer. Op het einde van de polonaise stopte dj Nina Black bij ons groepje en ze nodigde ons uit voor een unieke foto. Dat zal een heel mooie herinnering zijn aan deze prachtige dag”, zegt Julie Bracke van BUSO school ‘t Vurstjen in Evergem. (FV)

The post 2.500 aanwezigen genieten van Bootsea Festival in Oostende: “Onze leerlingen kijken er elk jaar naar uit” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Charleroi viert 120ste verjaardag met ruime overwinning, Beerschot blijft ook na interlandbreak in hetzelfde bedje ziek

Feest op Mambourg. Op de jubileumdag van hun club trakteerden de Charleroi-spelers hun fans op een complexloze 3-0-overwinning tegen Beerschot. Voor de rust boden de Antwerpenaren nog wel weerwerk, maar in de tweede helft kwamen de Carolo’s nooit in de problemen. De troepen van Rik De Mil springen naar de top zes in het klassement, Beerschot staat volgende week tegen

Lees meer »

Veertiger vecht tevergeefs celstraf aan na belaging Brugs advocaten- en Blankenbergs vastgoedkantoor

Een 46-jarige man uit Malle heeft voor de Brugse strafrechtbank twee jaar effectieve celstraf gekregen voor belaging van een Brugs advocatenkantoor en een Blankenbergs vastgoedkantoor. T.K. kreeg die straf eerder al opgelegd bij verstek, maar hij tekende verzet aan. Tevergeefs, zo blijkt.
The post Veertiger vecht tevergeefs celstraf aan na belaging Brugs advocaten- en Blankenbergs vastgoedkantoor appeared first on

Lees meer »

Ludieke eenmanslijst L.A.M.O.O.T. op de valreep nog op stembiljet: “Voor een Action in Ieper”

In extremis komt er nog een zesde lijst op het stembiljet in Ieper. Na twee jaar broeden waagt Frederic Lamoot zich in de politiek met de eenmanslijst L.A.M.O.O.T., wat (voorlopig) staat voor Ludiek Alternatief Met Ogenschijnlijk Onnozele Thema’s. Zijn belangrijkste programmapunt: een Action in Ieper. “Ik verwacht helemaal niks, behalve één stem van mezelf”, zegt Frederic.
The post Ludieke

Lees meer »

Pasgeboren dwergnijlpaard uit Thaise zoo gaat viraal, maar dier wordt ook slachtoffer van haar eigen populariteit

De hele wereld is in de ban van een babydwergnijlpaardje dat 2 maanden geleden geboren is in een zoo in Thailand. Dankzij een populair TikTok-acount gaat het dwergnijlpaardje viraal, maar het jonge dier is ook slachtoffer van haar eigen populariteit. Zo gooien bezoekers soms met voorwerpen of water om haar wakker te maken. De directeur van de zoo roept bezoekers

Lees meer »

Oppositie Heuvelland : “Geschrokken van inhoud van het frauderapport”

En week na de tumultueuze gemeenteraad van 9 september hebben alle raadsleden het frauderapport van Audit Vlaanderen dan toch in de bus gekregen. De oppositiefracties zijn alvast geschrokken van de inhoud ervan. “Het is duidelijk dat er in de voorbije bestuursperiode onregelmatigheden zijn gebeurd, en het is nu aan het gemeentebestuur om die recht te zetten.” Volgens burgemeester Wieland De

Lees meer »

“Kan niet geloven wat ik aan het doen ben”: Arne Engels van goudwaarde voor Celtic, zelfs Rod Stewart gaat uit de bol

“Een ongelooflijke avond”, aldus Arne Engels (21) na zijn Champions League-debuut. Assist voor de opener tegen Slovan Bratislava, zelf de 3-0 gemaakt via penalty. De 60.000 fans in Celtic Park gingen uit de bol, waaronder ook de iconische Britse rockster Rod Stewart (79). Celtic won uiteindelijk met 5-1. Alle doelpunten en hoogtepunten bekijkt u exclusief bij HLN!

Lees meer »

Noodgeval

Rustig vraagt de stem die door de intercom van de trein galmt of er een dokter of medisch personeel aanwezig is. En zo ja, of deze hulpverleners zich dan naar de tweede wagon willen begeven. Ik zit in het zesde rijtuig, ver weg van de crisis, maar in de lichte trilling van de omroepstem voel ik vage paniek doorschemeren.

Lees meer »