12.000 bezoekers op Dag van de Landbouw in Caprinehoeve

Sinds begin dit jaar is Brecht Dewulf (23) de trotse overnemer van geitenmelkerij De Caprinehoeve langs de Grijspeerdstraat in Gits. Zaakvoerder Brecht, zus Delphine en hun mama wilden op Dag van de Landbouw hun geiten in de spotlights zetten en met succes.

“We kwamen op het idee om deel te nemen aan Dag van de Landbouw omdat we mensen wilden laten kennismaken met ons artisanaal ijs, gemaakt van geitenmelk. Geen van ons had verwacht dat we de kaap van 10.000 bezoekers zouden overschrijden. Wanneer bezoekers ons hoeveterras bezoeken, krijgen we regelmatig de vraag of ze de geiten mogen zien. Door hygiënische redenen is dit helaas niet mogelijk maar op Dag van de Landbouw kon dit dus wel.”

“We plaatsten een grote tent met randanimatie voor klein en groot. We hadden helemaal niet gedacht dat mensen meer dan een uur zouden staan aanschuiven om de stallen te bezoeken. De politie regelde het verkeer in goede banen en zij schatten dat er tussen de 10.000 en 12.000 mensen langsgekomen zijn”, vertelt zus Delphine.

Zaakvoerder Brecht is afkomstig uit Jabbeke maar vond de weg naar Gits toen hij voor het eerst in contact kwam met De Caprinehoeve bij de aankoop van bokken het jaar daarvoor. Brecht, mama Anja en zus Delphine zitten niet stil want in het voorjaar van dit jaar openden ze een hoeveterras waar hun artisanaal ijs verkocht wordt.

Hoevewinkel

“Ons hoeveterras is nog geopend tot eind september en daarna sluiten we even de deuren met het koudere weer. IJsjes vallen dan minder in de smaak maar we zijn volop aan het brainstormen over artisanale geitenyoghurt en -kaas.”

“We denken erover om een automaat te plaatsen en zo onze producten aan de man te brengen. Een hoevewinkel is ook al eens over de lippen gerold, we zien wel. Er is nog zoveel mogelijk maar laten we eerst van afgelopen zondag nagenieten”, aldus mama en broer en zus Dewulf. (EVG)

The post 12.000 bezoekers op Dag van de Landbouw in Caprinehoeve is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Rumbeke krijgt eigen markt op zondagmorgen: “Rumbeekse Rambla’s met meer dan verse producten”

Deze week startte er in Krottegem een nieuwe zaterdagmarkt. Afwisselend met Beveren wordt er om de twee weken een markt georganiseerd. Op de gemeenteraad van 16 september vroeg raadslid Thomas Witdouck of er in Rumbeke ook een markt georganiseerd zal worden?
The post Rumbeke krijgt eigen markt op zondagmorgen: “Rumbeekse Rambla’s met meer dan verse producten” appeared first on

Lees meer »

Twintiger aangeklaagd voor drie kruisboogmoorden in Engeland

Een 26-jarige man die ervan beschuldigd wordt de vrouw en twee dochters van een BBC-sportcommentator met een kruisboog gedood te hebben is dinsdag aangeklaagd voor de drie moorden. Daags nadat hij begin juli de drie vrouwen dodelijk verwondde werd Kyle Clifford al opgepakt, en hij zit nog steeds in voorlopige hechtenis, meldt de politie van Hertfordshire.

Lees meer »

Zomercriminaliteit in Westkust: ongevallen namen toe, inspanningen inzake transmigratie en cybercriminaliteit lonen

Net zoals de voorbije jaren maakte politiezone Westkust (De Panne/Koksijde/Nieuwpoort) in september traditioneel het rapport op inzake de zomercriminaliteit. Daaruit blijkt dat het aantal verkeersongevallen hoger lag dan andere jaren, maar dat inspanningen inzake cybercriminaliteit en transmigratie lonen. “Onze aanwezigheid en preventieve aanpak werpt zijn vruchten af”, zegt burgemeester Marc Vanden Bussche.
The post Zomercriminaliteit in Westkust: ongevallen namen

Lees meer »

Van tv tot podcast, de zussen Coorevits zijn alomtegenwoordig: “Bij ons moet je wel tegen een stootje kunnen”

Annelien Coorevits is op zondagavond maar liefst drié keer te zien op televisie. Zo doet ze mee aan ‘De Verraders’ op VTM en schittert ze met haar zus Stephanie in ‘Celebrity Klopjacht’ en ‘De Zussen Coorevits’ op Play4. Dat laatste is ook te beluisteren als podcast. “Wij zeggen alles tegen elkaar. Echt alles.”
The post Van tv tot podcast,

Lees meer »